29 / 04 / 2024

Promosyon alamayan emekliler bunu mutlaka yapın!

 Promosyon alamayan emekliler bunu mutlaka yapın!

Promosyon kampanyalarını Eylül sonuna kadar uzatan bankalar promosyonda her gün  yeni bir zirve açıklarken bazı emekliler, kullandıkları krediler yüzünden bu furyanın dışında kalıyor. Peki promosyon almanın yolu ne? Bankalar mı haklı emekliler mi?



Başka bankalarla taahhüt sözleşmesi olan emekliler eski promosyon taahhüdünden kalan miktarı ilgili bankaya ödeyerek maaşının serbest kalmasını sağlıyor ve istediği bankaya geçiş yapabiliyor. Ancak kredi kullanan bazı emekliler kredi vadesi süresinde maaşlarına el koyan bankalar nedeniyle yüksek promosyon imkanından yararlanamıyor.

"Emeklinin maaşı haczedilemez"

CNNTürk'te katıldığı bir programda konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Tüketici Konfederasyonu Derneği Başkanı Aydın Ağaoğlu, Yargıtay'ın bu konuda vermiş olduğu emsal bir karar olduğuna işaret ederek, "Emekli ben maaşımı taşıyamıyorum, kredi çektim, taksitlerim devam ediyor diyor ancak hukuk sistemindeki en üst kurul olan Yargıtay Hukuk Genel Kurulu bu konuda son noktayı koydu ve bankaları haksız buldu diye konuştu.

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun emekli maaşının teminat alınarak kredi verilmesini doğru bulmadığını aktaran Ağaoğlu,kredi çekmek için emeklinin rızası olsa bile emekli maaşının haczedilmesinin mümkün olmadığını ifade etti. Ağaoğlu, "Emekli maaşının haczi kabil değildir. Emekli rıza gösterse dahi emekli maaşına teminat olarak alıp kredi vermesi basiretli bir tacir davranışı değildir" diye konuştu.  "Emeklinin maaşı haczedilemez" diyen Tüketici Konfederasyonu Derneği Başkanı Ağaoğlu sözlerinin şöyle sürdürdü: "Emekli kredi çektiği bankadan maaşını başka bir yere taşıyabilir ama o banka yeterli miktarda promosyon veriyorsa ki şimdi 10 bin liralara yaklaştığını duyuyoruz" şeklinde konuştu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön