04 / 05 / 2024

Araç sahipleri dikkat! Büyük zarar etmek istemiyorsanız bunu mutlaka yapın!

Araç sahipleri dikkat! Büyük zarar etmek istemiyorsanız bunu mutlaka yapın!

Havaların ısınmasıyla ve tatil sezonuna yaklaşılmasıyla beraber bazı yurttaşlar kendi araçlarıyla uzun yolculuklar yapmak için hazırlıklara başladı. Uzmanlar, uzun yolculuk öncesinde araçların mutlaka ayrıntılı bir şekilde teknik kontrolden geçmesinin ve gerekli bakımların yaptırılması gerektiğini s



Değişmesi gereken parça, mevsime uygun olmayan lastik ve bakıma ihtiyaç duyan motorun vatandaşları yolda bırakabileceği belirtilirken, güvenli ve sorunsuz bir şekilde yolculuk yapılması için araç bakımının şart olduğu aktarıldı. Aracın bakım zamanı gelmemişse bile uzun yola çıkmadan önce yağ, fren, balata, triger kayış setleri, suyla alakalı radyatör ve devir daim bakımlarının yapılmasının gerekli olduğu dile getirildi.

Araç sahipleri dikkat! Büyük zarar etmek istemiyorsanız bunu mutlaka yapın!

YOLA ÇIKMADAN ARACIN BAKIMINI YAPTIRIN UYARISI

Mynet'in haberine göre, uzmanlar, vatandaşların uzun tatil yollarında rezil olmamaları için araç bakımının önemli olduğunun altını çiziyor. Yaz aylarına doğru sanayilerin yoğunlaştığını ve beklemek istemeyen yurttaşların erken hareket etmeleri gerektiğini ifade eden uzmanlar, “Yağ, fren, balata, triger kayış setleri, su ile ilgili radyatör ve devir daim bakımlarının gerçekleştirilmesi faydalı olur. İnsanların uzun tatil yollarında kötü deneyimler yaşamamaları için bu bakımlar önemli. Zaten her yıl yaz aylarında sanayilerde bir yoğunluk olur.”

İşte detaylar...


Geri Dön