04 / 05 / 2024

Karadeniz depremi

Karadeniz depremi

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsüne bağlı Ulusal Deprem İzleme Merkezi' nden alınan bilgiye göre, Karadeniz' de 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Karadeniz depremi fayları tetikledi! 45 ilde deprem bekleniyor! İstanbul depremi ne zaman olacak? İşte il il liste!

Gündemden düşmeyen Karadeniz depremi sonrası uzmanlar çok önemli açıklamalar yaptı. İşte uzmanların Karadeniz depremi ile ilgili yaptığı son dakika açıklamaları...

İzmir depremi sonrası Doğu Karadeniz için uyarı!

Doğu Karadeniz'in 3'üncü deprem riski bölgesine çekilmesinden sonra bölgede dolgu alanları ve yumuşak zeminlerin yanı sıra heyelanlı alanlar daha da riskli duruma geldi.

Güneydoğu Bölgesi'nden Doğu Karadeniz'e turist akını!

Güneydoğulu turistler tatil için Doğu Karadeniz Bölgesi'ni tercih ediyor. Yapılan yeni yollarla ulaşım imkanlarının kolaylaşması ve güvenlik risklerinin asgariye inmesi Güneydoğulu turistlerin Rize'ye akın etmesine neden oldu.

Haliç-Karadeniz Sahra Hattı yeniden hayata geçirilecek!

1. Dünya Savaşı yıllarında İstanbul'un elektriksiz kalmaması için Silahtarağa Elektrik Santrali'ne Karadeniz kıyısındaki Ağaçlı ve Çiftalan köylerinde çıkarılan kömürü taşımak amacıyla inşa edilen Haliç-Karadeniz Sahra Hattı, yeniden hayata geçirilecek..

Karadeniz'in Efes'i, gün yüzüne çıkarılıyor!

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'ne bağlı Filyos Beldesi'nde, M.Ö. 7'nci yüzyılda kurulan ve Karadeniz'in Efes'i olarak adlandırılan Teion Antik Kenti'nde 8 yıl önce başlayan kazı çalışmaları sürüyor.

Doğu Karadeniz ramazanda turistlerin ilgi odağı oldu!

İş ve şehir yaşantısının stresinden uzaklaşıp doğa ile baş başa vakit geçirmek isteyenlere önemli alternatifler sunan Doğu Karadeniz, doğal, tarihi ve kültürel özellikleriyle Ramazan Bayramı'nda da turistlerin uğrak yeri oldu.

Karadeniz, kruvaziyer turizminde Akdeniz ve Ege Bölgesi'ni geride bıraktı!

Karadeniz, Kruvaziyer turizminde Akdeniz ve Ege'yi geride bıraktı! Kruvaziyer seferlerinin Yüzde 50 'lik artışın yaşandığı Kuzey Karadeniz'deki olaylar nedeniyle güvenilir olan Güney Karadeniz'e kaydığı bildirildi

Marmara ve Karadeniz, güney sahillerine rakip oluyor!

Marmara ve Karadeniz, güney sahillerine rakip oluyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Karadeniz ve Marmara sahillerini, dünya turizminde kalitenin temsilcisi olan mavi bayrakla donatmak için çalışmalara başladı.

Marmara ve Karadeniz'de artan denizanaları turizmi kötü etkiliyor!

Küresel ısınma, kirlilik ve aşırı avlanma nedeniyle sayıları hızla artan denizanaları, Marmara ve Karadeniz bölgelerindeki balıkçıları canından bezdirdi, iş hacmi yüzde 60 azaldı ama asıl risk turizm sektöründe...

Doğu Karadeniz turizmi canlandı!

Doğaya, doğa sporlarına gönül verenler, iş ve şehir yaşantısının stresinden uzaklaşıp doğa ile baş başa vakit geçirmek isteyenlere önemli alternatifler sunan Doğu Karadeniz, Ramazan Bayramı'nda da turistlerin uğrak yeri oldu.

Karadeniz, kruvaziyer turizminde Akdeniz ve Ege'yi geride bıraktı!

Sinop Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, Akdeniz Otelciler Birliği tarafından yapılan açıklamaya göre,Kruvaziyer seferlerinin Kuzey Karadeniz'deki olaylar nedeniyle güvenilir olan Güney Karadeniz'e kaydığı bildirildi.

Marmara ve Karadeniz, turizmde güney sahillerine rakip oluyor!

Marmara ve Karadeniz, güney sahillerine rakip oluyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Karadeniz ve Marmara sahillerini, dünya turizminde kalitenin temsilcisi olan mavi bayrakla donatmak için çalışmalara başladı.

Karadeniz bölgesinde bayram hareketliliği yaşandı!

Bayramda büyük bir göç dalgası yaşandı. Milyonlar bayram tatilinde seyahate çıktı. Tatil beldelerinin yanı sıra, Karadeniz Bölgesi de, bayram hareketliliğinden pay aldı. Kimi zaman marketlerde ürün kıtlığı yaşandı...

Karadeniz depremi Haberi

Karadeniz depremi

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsüne bağlı Ulusal Deprem İzleme Merkezi'nden alınan bilgiye göre, Karadeniz'de, Samsun'un Bafra ilçesi açıklarında, saat 17.07'de, 4.2 büyüklüğünde deprem kaydedildi.


Depremin, yerin 15 kilometre derinliğinde yaşandığı...