25 / 07 / 2024

karadeniz tiyatrosu yenileme

karadeniz tiyatrosu yenileme

Ordu Büyükşehir Belediyesi, OBBKT binasında bir süre önce başlattığı restorasyon çalışmalarını tamamladı.

Antik Roma Tiyatrosu'nda yenileme çalışmaları tamamlanıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Antik Tiyatro’sunda başlatılan restorasyon çalışmalarında sona yaklaşılıyor. 2 bin yıllık tarihi geçmişe sahip Antik Roma Tiyatrosu koruma altına alındı.

Harbiye Açıkhava Tiyatrosu yıkılmayacak!

Yıkılacağı iddia edilen Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nu yenileme projesi için hazırlıklar başladı. Projenin mimarı Tuncer Çakmaklı, açıkhava tiyatrosunun kesinlikle yıkılmayacağını, üzerine açılır-kapanır tavan yapılacağını söyledi.

Ordu Karadeniz Tiyatrosu 1 milyon TL'ye yenilendi!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, OBBKT binasında bir süre önce başlattığı restorasyon çalışmalarını tamamladı.

İzmir Aliağa Açık Hava Tiyatrosu çevresi yenileniyor!

Kentin birçok noktasında düzenleme çalışmalarına devam eden Aliağa Belediyesi, Açık Hava Tiyatrosu etrafında yenileme çalışmaları için kolları sıvadı.

Süleymaniye'de kentsel yenileme çalışmaları durduruldu!

Fatih Süleymaniye'de kentsel yenileme çalışmaları durduruldu. İstanbul'un Fatih ilçesindeki Süleymaniye'de yıkılmaya yüz tutmuş tarihî evlerin aslına uygun olarak restore edilmesini içeren kentsel yenileme çalışmaları durduruldu.

Doğu Karadeniz'e 170 milyon avroluk turizm yatırımı planlanıyor!

"Her Mevsim Karadeniz Projesi Mastır Planı" kapsamında Rize'nin İkizdere ilçesindeki Ovit Dağı ile Trabzon'daki Uzungöl beldesi arasında oteller ve kayak tesislerini kapsayan 170 milyon avroluk bir turizm yatırımının planlandığı bildirildi...

Karadeniz Otoyolu için sona yaklaşıldı!

Boğaz'a yapılacak 3. köprünün yapımına başlanması ile tekrar konuşulmaya başlanan Karadeniz Otoyolu Projesi'nde son dönemece girildi. Projenin planlan kadastroya verildi. Uzmanlar büyük otellerin bölgeden yer arayışlarının arttığını belirtiyor.

İsmetpaşa Caddesi yenileme çalışmaları tamamlandı!

Uşak İsmetpaşa Caddesi 4 ay devam eden yenileme çalışmalarının ardından yeni haliyle hizmete açıldı. İstanbul'daki İstiklal Caddesi niteliğinde olan ve 5 bölgeyi kapsayan projenin toplam uzunluğu bin 200 metre...

Manisa'da kentsel yenileme projesi hakkında bilgilendirme yapıldı!

Manisa Belediye Başkan Yardımcıları kentsel yenileme projesiyle ilgili yapılacak olan imar çalışmaları konusunda mahalle sakinlerini bilgilendirmek için mahalle muhtarlıklarında vatandaşla bir araya geldi. İmar çalışmaları hakkında bilgi verildi...

Ev yenileme süresi kısalınca seramikte ürün çeşitliliği arttı!

Türkiye’de de ev yenileme süresinin kısalması seramik sektörünü olumlu etkiliyor. Seramiksan Satış Müdürü Süreyya Çağlar değişimi dikkate alarak gerek konsept gerekse ürün çeşitliliğinde yeniliğe gittiklerini söyledi.

İzmir'deki Antik Roma Tiyatrosu gün yüzüne çıkıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kadifekale’deki gecekondular arasına sıkışıp kalan 16 bin kişilik Antik Roma Tiyatrosu’nu gün yüzüne çıkarabilmek için bugüne kadar 11 milyon TL’lik kamulaştırma yaptı ve 28 binanın yıkımını gerçekleştirdi.

Gediz Üniversitesi Kentsel Yenileme Yüksek Lisans programı açıldı!

Depreme dayanıksız ve çarpık yapılaşma kıskacındaki büyük şehirlerin kurtuluş projesi olarak görülen şehir yenilemeye, Gediz Üniversitesinden destek geldi. Gediz Üniversitesi Kentsel Yenileme Yüksek Lisans programı açıldı...

Alsancak Stadı'nda yenileme çalışmaları başladı!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) İcra Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar, yenileme çalışmaları başlatılan Alsancak Stadı'nda incelemelerde bulundu. Alsancak Stadı'nda yenileme çalışmaları başladı...

karadeniz tiyatrosu yenileme Haberi

karadeniz tiyatrosu yenileme


Ordu Büyükşehir Belediyesi, OBBKT binasında bir süre önce başlattığı restorasyon çalışmalarını tamamladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 1 milyon lira harcama yaparak aslına uygun şekilde restore ettikleri tiyatro binasını, Türkiye’de parmakla gösterilecek bir noktaya taşıdıklarını söyledi.

Başkan Enver Yılmaz, fuaye salonu olarak kullanılan ve restorasyon çalışmaları tamamlanan eski kilise binasıyla birlikte tiyatro salonu ve idari birimlerde de incelemede bulunarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

TARİHİ DOKU KORUNARAK MODERN BİR ORTAM OLUŞTURULDU

İnceleme sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Yılmaz, “Bu mekânı sanata ve Ordululara yakışır bir hâle getirdiğimiz için çok mutluyuz. Fuaye alanı olarak kullanılan eski kilise binasının kolonları ve duvarlarını, kumlama denilen özel bir teknikle üzerindeki sıvalar kazınmak suretiyle orijinal hâline getirdik. Tiyatro salonundaki 200’den fazla koltuğu yenileyip, perde ve koltukları...