29 / 04 / 2024

Manisa'da kentsel yenileme projesi hakkında bilgilendirme yapıldı!

Manisa'da kentsel yenileme projesi hakkında bilgilendirme yapıldı!

Manisa Belediye Başkan Yardımcıları kentsel yenileme projesiyle ilgili yapılacak olan imar çalışmaları konusunda mahalle sakinlerini bilgilendirmek için mahalle muhtarlıklarında vatandaşla bir araya geldi. İmar çalışmaları hakkında bilgi verildi...



Manisa Belediye Başkan Yardımcıları Mimar Azmi Açıkdil ve Tamer Çipiloğlu, Fatih, Hafsa Sultan, Yeni Mahalle ve Cumhuriyet Mahallerini kapsayacak olan kentsel yenileme projesiyle ilgili yapılacak olan imar çalışmaları konusunda mahalle sakinlerini bilgilendirmek için mahalle muhtarlıklarında vatandaşla bir araya geldi.


Manisa Belediye Başkan Yardımcıları Mimar Azmi Açıkdil, Tamer Çipiloğlu ve Belediye Meclis Üyesi Sezai Gürcan, Hafsa Sultan, Yeni Mahalle, Fatih ve Cumhuriyet Mahallelerinde yapılacak olan imar çalışmalarıyla ilgili mahalle muhtarlıklarında mahalle sakinlerinin sorularını yanıtladı. Bilgilendirme toplantısında şehir plancıları Ahmet Turgut ve İsmail Ünal da hazır bulundu. 4 mahalleyi kapsayan kentsel yenileme projesinde Manisa Belediyesi'nin amacının sosyal yaşantıyı belli bir seviyeye getirmek olduğunu belirten Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Azmi Açıkdil, "Vatandaşımızın depreme dayanıklı, modern konutlarda yaşamasını istiyoruz. Çocuklarımızın gençlerimizin faydalanabileceği yeşil alanlar, parklar yapmak istiyoruz. Belediyenin amacı bu, sosyal yaşantıyı belli bir seviyeye getirmek. Belediyenin buradan arsa kazanmak, daire kazanmak gibi bir amacı yok" dedi.


Proje vatandaş müteahhitle anlaşırsa uygulanır


Bir takım kesimlerce Manisa Belediyesi'nin vatandaşları evinden edeceği yönünde propagandalar yürüttüğünü, vatandaşların bunlara itibar etmemesi gerektiğine de vurgu yapan Açıkdil, "Geniş bulvarları, yeşil alanlar, kamu kurumlarıyla bu 4 mahalle, yepyeni bir görünüm kazansın istiyoruz. Bunun dışında kimseyi evinden etme gibi bir düşüncemiz, projemiz söz konusu değil. Vatandaş müteahhitle anlaşırsa, proje hayata geçer. Aksi takdirde mevcut konumunda oturmaya ve yaşamaya devam edecek" diye konuştu.


Son An Gazetesi


Geri Dön