06 / 05 / 2024

Karadenizdeki sel felaketinin nedeni HESler mi

Karadenizdeki sel felaketinin nedeni HESler mi

Artvin’de meydana gelen sel felaketinin ardından, çevre uzmanları Karadeniz’de çoğalan HES’lerin ekosisteme zarar verdiğini vurgulamıştı. Son 12 yılda Türkiye’de HES kurulu gücü iki katına çıktı.

Dereli ilçesindeki sel felaketinin ardından yeniden inşa edilen TOKİ konutları sahiplerine teslim edildi!

Giresun'da 22 Ağustos 2020 tarihinde meydana gelen sel felaketinin ardından tekrar inşa edilen konut, iş yerleri ve kamu binalarıyla Dereli ilçesi modern bir görünüme kavuştu. İnşa edilen konut ve iş yerleri sahiplerine teslim edildi.

Başakşehir metrosu çalışıyor mu, açıldı mı? M3 Kirazlı-Kayaşehir metro hattı ne zaman açılacak?

İstanbul'da dün akşam etkili olan sağanak yağış hayatı felç etti. Başakşehir'de yaşanan sel felaketinin ardından vatandaşlar Başakşehir metrosu hakkındaki son gelişmeleri merak ediyor. 

Bakan Yerlikaya açıkladı: İstanbul’daki sel felaketinin ardından zarar tespitine ne zaman başlanacak?

İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul’da yaşanan sel felaketinin ardından açıklama yaptı. Yerlikaya, İstanbul Valisi Davut Gül'ün koordinasyonunda, emniyet, jandarma, AFAD, İSKİ, itfaiye ve ilçe belediyelerinin ilgili araçlarıyla suların tahliyesinin sabaha kadar kesintisiz süreceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kentsel dönüşüm açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman'da meydana gelen sel felaketinin ardından bölgede incelemelerde bulundu.

AFAD ve Meteoroloji'den yeni uyarı! Bu illerde yaşayanlar aman dikkat!

Şanlıurfa’da dün meydana gelen sel felaketinin ardından AFAD ve Meteoroloji Müdürlüğü’nden şimdi de o iller için uyarı geldi. Fırtına ve su baskını olabilir, tedbirler artırıldı.

Sel felaketinin çözümü kentsel dönüşüm!

Batı Karadeniz'de meydana gelen sel felaketler nedeniyle çok sayıda ev yıkıldı. Yıkılan evlerle ilgili değerlendirme yapan Prof. Dr. Veysel Eroğlu çözümün kentsel dönüşüm olduğunu dile getirdi. 

Van Başkale halkı yeni evlerine kavuşmayı bekliyor!

Sel felaketinin yaşandığı ve 11 evin yıkıldığı Van Başkale'de evlerini kaybeden vatandaşlar yeni evlerine kavuşacakları günü bekliyor.

Bursa'da göçme tehlikesi olan konutlar tahliye edilecek mi?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bursa'da meydana gelen heyelan ve sel felaketinin ardından binaların tahliyesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

İzmir'deki selin nedeni yanlış yapılaşma mı?

Mimar ve Mühendisler Grubu İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi İnşaat Mühendisi Ethem Tatar, İzmir'de yaşanan sel felaketinin nedeninin yanlış yapılaşma olduğunu belirtti. 

Yeni Dereli'de konutlar 2021'in 6. ayında teslim edilecek!

Giresun'daki sel felaketinin ardından Dereli'de, Giresun'da, Doğankent'te maliyeti 2 milyar lirayı bulacak yatırımlar bakanlıklar tarafından yapılıyor. Murat Kurum, "Yeni Dereli'nin inşasını en kısa zamanda yapıp önümüzdeki yılın 6. ayına kadar teslim edeceğiz" dedi...

Murat Kurum: En geç 1 yıl içerisinde yeni Dereli'yi inşa etmiş olacağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Giresun'daki sel felaketinin ardından yeni Dereli'nin en geç 1 yıl içinde inşa edileceğini belirtti...

Erdoğan Toprak: İmar affı, felaketlere zemin hazırlar!

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Giresun'da yaşanan sel felaketinin bir sebebinin de yapı ruhsatı ve af karşılığı kaçak yapıları yasal hale getiren imar affı olduğunu belirtti.

Yeni Dereli'de riskli yapılaşma olmayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sel felaketinin yaşandığı Giresun Dereli’yi yeniden kuracaklarını kaydederek, “Bir yıl içerisinde yeni Dereli’yi inşa edeceğiz. Yeni Dereli’de vatandaşımızın hayatını riske atacak bir yapılaşma olmayacak” dedi.

Karadenizdeki sel felaketinin nedeni HESler mi Haberi

Karadenizdeki sel felaketinin nedeni HESler mi

Halk arasında “HES” olarak bilinen hidroelektrik santraller, hem Türkiye, hem dünyada tartışılan bir konu olarak gündemde yer alıyor. Artan enerji talebini karşılamak için kömür gibi kaynaklara kıyasla daha temiz ve yenilenebilir bir kaynak olduğu gerekçesiyle hidroelektrik santralleri birçok ülkede teşvik ediliyor. 


HES’lerin elektrik üretim maliyetleri de termik santrallerin üretim maliyetlerine göre daha düşük olduğu için, elektrik fiyatlarının belli seviyede tutulabilmesi açısından zaruri görülüyor. Ancak HES’lerin inşaat ve işletme süreçleri, yanlış uygulamalar nedeniyle doğa ve insanlara yönelik geri dönüşü mümkün olmayan etkilere neden olabiliyor. Elektrik sektörü temsilcileri, “2003 yılında çıkarılan Su Kullanım Hakkı Anlaşması Yönetmeliği ile birlikte hızla özel sektör yatırımlarına açılan HES’ler için yeterli planlamanın yapıldığını söylemek ne yazık ki mümkün değil. ‘Göç yolda düzülür’ mantığı çerçevesinde hareket edildiği acı...