15 / 05 / 2024

Karadenizden yunanistandaki özelleştirmelere kredi desteği

Karadenizden yunanistandaki özelleştirmelere kredi desteği

Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası Dönem Başkanı İhsan Uğur Delikanlı, Yunanistan'daki özelleştirmelerle ilgilendiklerini, öncelikli alanların ise havaalanı ve enerji olduğunu bildirdi.

46 adet gayrimenkul ticaret ve konut alanına dönüştürülerek özelleştirilecek! Resmi Gazete'de yayımlandı! 

Kentsel dönüşümü hızlandıracak yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte ülke genelinde riskli binalara yönelik kapsamlı bir dönüşüm seferberliğinin başlatılması beklenirken, özelleştirmelere de hız verildi. Resmi Gazete’de bir günde 75 sayfa özelleştirme ilanına yer verdildi. 

Türk şirketler Yunanistan'da özelleştirmelere talip!

Yunanistan Varlık Geliştirme Fonu Başkanı Pitsiorlas, "Beni çok sayıda Türk şirketi ziyaret etti. Özelleştirme programlarında Türk şirketlerinin ilgisinin artacağına inanıyorum" dedi.

Karadeniz'den Yunanistan'daki özelleştirmelere kredi!

Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası Dönem Başkanı İhsan Uğur Delikanlı, Yunanistan'daki özelleştirmelerle ilgilendiklerini, öncelikli alanların ise havaalanı ve enerji olduğunu bildirdi.

Seyitömer ve Kangal termik santrallerinin özelleştirilme ihalesi!

Kangal Ve Seyitömer Termik Santralleri 40 milyon dolar geçici teminat bedeli ile özelleştirilecek...

Kangal ve Seyitömer termik santralleri özelleştirilecek!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nca yapılacak ihalelerde, bütün halinde özelleştirilecek Seyitömer Termik Santrali için ön yeterlilik ve son teklif verme tarihi 20 Aralık 2012, Kangal Termik Santrali için ise 17 Ocak 2013 olarak belirlendi

Eski Büyükdere Vapur İskelesi özelleştiriliyor!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı İstanbul Sarıyer’de bulunan Eski Büyükdere Vapur İskelesi, Haraklı-Hendek, Pazarköy-Akyazı, Bozüyük Hidroelektrik Santralleri, İzmir ve Ankara’da bulunan bazı taşınmazların özelleştirme ihaleleri yapılacak

Otoyolların 25 yıllığına özelleştirilme ihalesi 31 Ekim'de!

Otoyolların 25 yıllığına özelleştirilme ihalesi 31 Ekim'de gerçekleştirilecek. Özelleştirme işletme haklarının verilmesi yöntemiyle yapılacak

ÖİB, Kayseri Şeker Fabrikası'ndaki hisselerini özelleştiriyor!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Kayseri Şeker Fabrikası ve Doğusan Boru Sanayii'deki hisseleri için özelleştirme ihalesi açtı.

Milas Kemerköy Liman sahası özelleştiriliyor!

T.C. Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Muğla, Ankara ve Manisa'daki gayrimenkuller için özelleştirme ihalesi açtı.

İnegöl'deki 2 arsa 1 Kasım'da özelleştiriliyor!

Bursa İnegöl Yenice'deki 2 arsa özelleştiriliyor. Özelleştirme ihaleleri 1 Kasım'da gerçekleştirilecek...

Çınarcık'ta 1.315 metrekarelik arsa özelleştiriliyor!

Özelleştirme İdaresi tarafından Yalova, Çınarcık'ta yer alan tarlayı özelleştiriliyor

Aydın Kuşadası'nda özelleştirilecek arsanın ihalesi 28 Eylül'de!

Aydın Kuşadası Güzelçamlı'da satış yöntemi ile özelleştirilecek olan arsanın ihalesi 28 Eylül 2012 tarihinde yapılacak...

Başkent Doğalgaz'ın özelleştirme ihalesi yapılıyor!

Başkent Doğlagaz Dağıtım A.Ş.'nin yüzde 100 oranındaki hissesinin blok satış yönetimiyle özelleştirilme ihalesi yapılıyor.

Karadenizden yunanistandaki özelleştirmelere kredi desteği Haberi

Karadenizden yunanistandaki özelleştirmelere kredi desteği

Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası Dönem Başkanı İhsan Uğur Delikanlı, Banka'nın misyonunun üye ülkelerin kalkınmasına katkıda bulunmak olduğunu belirterek, "Yunanistan'da özelleştirilmesi planlanan alanlara ilgiliyiz. Havaalanı ve enerji alanlarındaki özelleştirmeler Bankamız için öncelik oluşturuyor. Burada iş yapmayla ilgilenen firmaları yakından takip ediyoruz" dedi.

Türkiye'nin dönem başkanlığını yaptığı Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası'nın hedeflerini ve bu dönemdeki faaliyetlerini değerlendiren Delikanlı, bankanın büyük hissedarlarından birinin Yunanistan olmasına ve merkezinin de burada bulunmasına rağmen ülkedeki yatırım portföyünün geniş olmadığını dile getirdi. Delikanlı, Yunanistan'daki mali krizden etkilenmediklerini ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:


"Diğer kalkınma bankalarından farkımız Yunanistan'ın bankacılık mevzuatına tabi olmamamız. Kurumumuza, Yunanistan kanununda muafiyet tanınmış bulunmakta. Bu, bize reyting veren şirketler tarafından da teyit edilmiş durumda. Yunanistan, yüzde 16,5 hisse ile büyük hissedarlardan biri. Doğal...