15 / 05 / 2024

karadenizli işadamlarından yurtdışına yatırım

karadenizli işadamlarından yurtdışına yatırım

Karadenizli işadamları ABD’de bir Karadeniz kasabası kurmaya hazırlanıyor. Karadenizli İşadamları Derneği Başkanı Murat Camadan, “ABD’nin Starbucks’ı getirdiği gibi biz de Akçaabat köftesini oraya götüreceğiz” dedi.

Türk iş adamlarına Moğolistan'dan yatırım çağrısı: Kentsel dönüşüm ve ulaşım tecrübelerinden yararlanmak isteriz!

Moğolistan İnşaat ve Şehircilik Bakanı Davaasuren Tserenpil, Adil Karaismailoğlu ile yaptığı görüşmesinde, Moğolistan'daki yatırım olanaklarına değindi ve Türk iş adamlarını Moğolistan'a davet etti. İşte ayrıntılar...

Çiftçiler dikkat! Mazot ve gübre desteği duyanı şaşkına çevirdi! Hesaplara yatıyor mu? Şimdi bakın! 

Mazot ve gübre desteği son günlerde milyonlarca çiftçi tarafından sık sık araştırılıyor. Çiftçiler dikkat! Mazot ve gübre desteği duyanı şaşkına çevirdi! Hesaplara yatıyor mu? Şimdi bakın! 

Dolar 10 gün içinde tam tamına bu kadar olacak! Resmen açıklandı! Elinde dolar olanlar hazır olsun! Son rakam verildi!

Dolar kurunda son dakika gelişmeler küçük ve büyük ölçekli yatırımcılar tarafından takip ediliyor. Milyonlarca kişi dolar için yükselecek mi yoksa düşecek mi? sorusunun yanıtını araştırıyor. Dolar 10 gün içinde tam tamına bu kadar olacak! Elinde dolar olanlar hazır olsun! Son rakam verildi...

Çiğ süt fiyatına zam geldi! Zamlı tarifenin ne zamandan itibaren geçerli olacağı belli oldu

Çiğ süt fiyatlarına Ulusal Süt Konseyi tarafından zam yapıldı. Daha önce litresi 5 lira 70 kuruş olarak açıklanan çiğ sütün yeni fiyatı 7 lira 50 kuruş olarak belirlendi. Mart, nisan ve mayıs aylarında verilen 1 liralık destekleme primi tekrar 20 kuruşa indirildi.

Ayçiçek yağlarına Rusya darbesi

Geçtiğimiz günlerde marketlerde bitiyor diyerek vatandaşlar tarafından raflardan adeta yağma edilen ayçiçek yağlarına bir kötü haber de Rusya'dan geldi.

Altın Hesaplarından TL Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşüm Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Altın Hesaplarından Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31716 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2021!

Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31665 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

492 Sayılı Harçlar Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

492 Sayılı Harçlar Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi kapsamında kişinin kendisinin ikamet etmesi amacıyla satın aldığı konutlarda hanedeki ebeveyn başına 300 bin, çocuk başına ise 150 bin TL'lik kısmın tapu harcından muaf tutulması amaçlanıyor...

Mal Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Kamu İhale Kurumu tarafından Mal Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayınlandı.

Kamu İhale Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Kamu İhale Kurumu tarafından, Kamu İhale Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ 31517 sayılı Resmi Gazete'de yayınlandı. 

492 Sayılı Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

492 Sayılı Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile iltica başvurusu yapanların ikamet harcından muaf tutulmaları amaçlanıyor.

Kıyı Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan Kıyı Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi ile Akşehir Eber Gölleri Sulak Alan Yönetim Planının kıyı kenar çizgisinin ve doğal sit alanı sınırlarının yenilenmesi, yöre halkının arazi mülkiyeti ve kullanımından kaynaklı idari ve adli sorunların çözülmesi planlanıyor.

Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31294 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

karadenizli işadamlarından yurtdışına yatırım Haberi

karadenizli işadamlarından yurtdışına yatırım

Karadenizli işadamları, ABD’de bir “Karadeniz Kasabası” kuracak. Müziğiyle, mutfağıyla Karadeniz kültürünü ABD’de tanıtması planlanan kasaba, Amerikan kahve zinciri Starbucks’ın Türkiye’de tanınması gibi Akçaabat köftesini ABD’ye götürecek.


Karadenizli İşadamları Derneği yönetimi, önceki gün Milliyet Ankara bürosunu ziyaret ederek projelerini paylaştı. Dernek Başkanı Murat Camadan, amaçlarının Karadeniz’e kıyısı olan tüm ülkelerdeki işadamlarını birleştirmek olduğunu belirterek, tüm ülkelerin başkentlerinde temsilcilik açmak istediklerini kaydetti. 


Camadan, “1980’lerde bir işadamları derneği varmış, kapanmış. Ama Karadenizlilerin olmadığı alan yok. İnşaat, iletişim, eğitim, sağlık, medikal, yiyecek sektöründe varız” dedi. 


Özellikle ikili ilişkilerin kriz yaşadığı Rusya’nın önemine dikkati çeken Camadan, Rusya’nın da krizden önemli zarar gördüğünü ifade etti. Camadan, “İş gücü götürüyorduk. Çinli işçilerle bu açığı kapatamazlar” dedi. Krizde işadamları adına yumuşama işaretleri olduğunu anlatan Camadan, “Putin sert ama bakanlıklar aynı...