02 / 05 / 2024

Karahisar Kalesi Kentsel Sit Alanı Projesi başlatılıyor

Karahisar Kalesi Kentsel Sit Alanı Projesi başlatılıyor

Karahisar Kalesi ve Çevresi Kentsel Sit Alanı Turizm Yönetim Planı Projesi Başlıyor... Afyonkarahisar Valiliği Proje Üretim ve Koordinasyon Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada;

Altındağ'da Kale Mahallesi kentsel dönüşümle koruma altına alınacak!

Ankara'da yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Altındağ'daki Ankara Kalesi'nin devamı olan Kale Altı'ndaki tescilli yapıların, kentsel dönüşüm ile koruma altına alınacağını söyleyen Belediye Başkanı Asım Balcı, yerli turisti bölgeye çekebilmek için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi...

Nevşehir Kalesi ve çevresine kentsel dönüşüm ödülü!

Nevşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 'Nevşehir Belediyesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'İdealkent Projesi yarışmasında Düzenleme Kurulu tarafından ödüle layık görüldü.

Giresun'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Giresun Kalesi’nin çevresinde yer alan Zeytinlik semtindeki restorasyon çalışmalarının ardından yine aynı bölgedeki çarpık gecekondu mahallesinde kentsel dönüşüm başlıyor. 

Kentsel dönüşüm Moda'ya akını başlattı!

Moda, sosyalleşmeyi seven İstanbullunun artık son kalesi. Kentsel dönüşüme boyun büken Nişantaşı ve çevresi; mahalle baskısından bunalan Cihangir, Tophane ve civarı; Arap yatırımcı istilasına uğrayan Etiler ve Levent’ten kaçan, soluğu Moda’da alıyor.

Nevşehir Kalesi ve Etrafı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde son durum!

11 mahalleyi içine alabilecek şekilde gerçekleştirilen Nevşehir Kalesi ve Etrafı Kentsel Dönüşüm projesi uygulama çalışmalarında keşfedilen dünyanın en büyük yeraltı şehir yerleşiminde, arkeolojik araştırma ve temizleme çalışmaları aralıksız devam ediyor.

TOKİ Nevşehir Kentsel Dönüşüm Projesi 2018'de tamamlanacak!

Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılan 3 bin 773 modern konut ve diğer sosyal donatı alanlarıyla Mehmet Akif Ersoy mahallesi , gelişen ve büyüyen şehrin en gözde merkezi haline geldi..

Nevşehir Kalesi kentsel dönüşümünde 80 konut daha satışa çıkıyor!

Nevşehir Belediyesi ile TOKİ işbirliğinde hayata geçirilen Nevşehir Kalesi ve Etrafı Kentsel Yenileme Toplu Konut Uygulaması kapsamında 4. etap olarak yapımı tamamlanan 754 konut içerisinde yer alan TOKİ'ye ait, 80 konut satışa çıkarıldı.

Nevşehir Kalesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin kuraları çekildi!

TOKİ ile Nevşehir Belediyesi işbirliğinde, Nevşehir Kalesi çevresinde yürütülen kentsel dönüşüm projesi kapsamında, daha önce uzlaşma sağlanıp konutları yıkılan hak sahiplerinin yeni konutları kura çekimi ile belirlendi.

Sivas Kalesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Kale projesi kapsamında önceki gün Sivas Belediyesi ekipleri ile Müze Müdürlüğüne bağlı yetkililer tarafından kazı çalışması yapıldı. Kazı çalışmalarının tamamlanmasından sonra tarihi Sivas Kalesi'ndeki kentsel dönüşüm projesinin hayata geçirilecek.

TOKİ Nevşehir kentsel dönüşüm projesinde kura çekilişleri 11 Mart'ta!

TOKİ işbirliği ile hayata geçirdiği Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yaptırılan 754 konutun hak sahiplerine dağıtımı için 11 Mart 2016 Cuma günü noter huzurunda çekiliş yapılacak.

Adıyaman Kalesi çevresinde kentsel dönüşüm şart!

Adıyaman Kalesi çevresinde bulunan toprak evler bakımsızlıktan ötürü tek tek yıkılırken, mahalle halkı kentsel dönüşün biran önce başlatılmasını talep ediyor. Mahalle sakinleri, kale çevresinde bulunan birçok evin depreme dayanaksız olduğunun altını çizdi

Nevşehir Kalesi kentsel dönüşümde son durum!

Başkan Hasan Ünver, Nevşehir Kültür ve Tabiat Varlıklarım Koruma Bölge Kurulu tarafından 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak belirlenen 360 bin metrekarelik bir alanda sadece 6 bin metrekarelik bir alan içinde çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Karahisar Kalesi Kentsel Sit Alanı Projesi başlatılıyor!

Karahisar Kalesi ve Çevresi Kentsel Sit Alanı Turizm Yönetim Planı Projesi Başlıyor... Afyonkarahisar Valiliği Proje Üretim ve Koordinasyon Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada;

Karahisar Kalesi Kentsel Sit Alanı Projesi başlatılıyor Haberi

Karahisar Kalesi Kentsel Sit Alanı Projesi başlatılıyor

Zafer Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı 2. Dönem kapsamında 2015-11 sayılı Yönetim Kurulu Toplantısı’nda desteklenmesine karar verilen 5 projeden biri olan Afyonkarahisar İl Özel İdaresi’nin başvuru sahibi olduğu “Karahisar Kalesi Çevresi Kentsel Sit Alanı Turizm Yönetim Planı Projesi’’ sözleşmesi imzalanmıştır.


Proje kapsamında Afyonkarahisar’ı 2023 Türkiye turizm stratejisi hedeflerine götürmek amacıyla zengin tarihi birikimini koruyup, yaşayan, üreten, sosyo-ekonomik mekansal ve kültürel kimliğini geleceğe aktaran Karahisar Kalesi çevresi kentsel sit alanının turistik bir çekim merkezi haline gelmesi hedeflenmiştir. Bu amaçla kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları ile Karahisar Kalesi Çevresi Kentsel Sit Alanı Turizm Yönetim Planı Çalıştayı düzenlenecek ve çalıştay raporu hazırlanacaktır. Hazırlanacak çalıştay raporundaki verilerden hareketle Karahisar Kalesi kentsel sit alanı için Strateji ve Yol Haritası Belgesi hazırlanacaktır....