27 / 04 / 2024

karain köyü taşınacak

karain köyü taşınacak

TOKİ, "kanserli köy" olarak gündeme gelen Nevşehir Ürgüp'e bağlı Karain Köyü'nü taşıyacak.

Türk Müteahhitlerin 2024 hedefi 50 milyar dolar için 'Kalkınma Yolu Projesi' büyük önem taşıyor...

Basra Körfezi'nden Türkiye'ye kara ve demir yolu ağıyla ulaşacak Kalkınma Yolu Projesi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan TMB Başkanı Erdal Eren, söz konusu projenin Türk müteahhitler için büyük önem taşıdığını belirtti.

Miras davalarında buna dikkat! Büyük önem taşıyor!

EVA Gayrimenkul Değerleme’den Yasemin Zaimoğlu yaptığı açıklamada gayrimenkul değerleme raporlarının mirasçıların mirası kendi aralarında adil bir paylaşım yapabilmesi ve ortaya çıkabilecek anlaşmazlıkların önüne geçilebilmesi açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Natura Ovacık yüzde 50 peşin kalanı 12 ay vade fırsatıyla satışta! Yeni proje!

Natura Ovacık, Forum Ankara’ya yakın konum konumda yükseliyor. Fırat Life Style ve Ata Yıldız tarafından hayata geçirilen Natura Ovacık yüzde 50 peşin kalanı 12 ay vade fırsatıyla satışta. İşte Natura Ovacık ile ilgili detaylar...

My Port Tiny House Yaşam Köyü projesi satışta! Yeni proje

Konut fiyatlarının artmasıyla birlikte TinyHouse’lar konut yatırımının en büyük alternatifi haline geldi. Yatırımcısına fırsat sunan My Port Tiny House Yaşam Köyü projesi satışta. 

Botanik Köy Taş Evler'de yeni etap başlıyor! Ayvalık'ta yeni proje!

Botanik Köy Taş Evler projesi Ayvalık'ta hayata geçiriliyor. Projede yeni etap Eylül'de başlıyor. İşte Botanik Köy Taş Evler projesi ile ilgili detaylar...

İstanbul nasıl taşınacak? Uzmanlardan 24 yaşından büyük yapılar riskli sayılsın önerisi!

İstanbul’da özellikle 99 depremi öncesi yapılar büyük risk taşıyor.  Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan uzmanlar 1999’dan önce inşa edilen neredeyse tüm yapıların riskli statüsünde sayılması gerektiğini söyledi...

İstanbul Finans Merkezi, kiralık ve satılık konut fiyatlarını resmen uçurdu! İFM'ye taşınacak personeller ev bulamıyor!

İstanbul Finans Merkezi sebebiyle bölgedeki kiralık ve satılık konut fiyatları resmen uçtu. Bu artışlardan İFM için Ankara’dan İstanbul’a taşınacak personel de etkilendi...

THY’den bir başarı daha! Ağustos ayında dünyanın en büyük network taşıyıcısı oldu

THY ağustos ayında gösterdiği performans ile havayolu şirketlerinin üretim miktarı olarak konuşulan toplam Arz Edilen Koltuk Kilometre (AKK) açısından rakiplerini geride bırakarak dünyanın en büyük network taşıyıcısı oldu. İşte detaylar…

Köy Zekeriyaköy 2. Etap'ın ticari üniteleri satışta! Yüzde 10 indirim ve yüzde 40 peşinat fırsatıyla! 

Köy Zekeriyaköy 2. Etap'ta yer alan ticari üniteler yüzde 10 indirim ve yüzde 40 peşinat fırsatıyla satışa sunuldu. İşte ayrıntılar...

Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Kadıköy Şubesi açıldı!

Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Kadıköy Şubesi bugün Kadıköy'de 771 milyon TL sermaye bedeli ile Ece Turanlı tarafından açıldı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Taşınmaz Kiraya Verme İşlemleri Yönetmeliğinde Değişiklik!

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Taşınmaz Kiraya Verme İşlemleri Genel Hizmet Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasın Dair Yönetmelik bugünkü 31677 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Şehir Dışına Taşınacak Askeri Kışlaların Arazilerinin Yeşil Alan İlan Edilmesine Dair Kanun Teklifi!

Kapatılan Askeri Harp Akademileri, Askeri Liseler ve Astsubay Hazırlama Okullarının Taşınmazları ve Arazileri ile Kapatılacak veya Şehir Dışına Taşınacak Olan Askeri Kışlaların Arazilerinin Yeşil Alan İlan Edilmesine Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Akiş GYO'nun Kadıköy'deki taşınmazıyla ilgili davasıyla ilgili son durum!

Akiş GYO, İstanbul İli, Kadıköy İlçesi, Erenköy Mahallesi, Çiftehavuzlar Mevkii, 106 pafta, 1435 ada, 39 parselde kain taşınmazla ilgili şirketin davası hakkında açıklamalarda bulundu. 

karain köyü taşınacak Haberi

karain köyü taşınacak

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), "kanserli köy" olarak gündeme gelen Nevşehir Ürgüp'e bağlı Karain Köyü'nü taşıyacak. Karain için 126 tarım köy konutundan oluşan yeni bir köy kuracak olan TOKİ, 28 Mayıs'ta düzenleyeceği ihale ile tarım köy konutlarının yanı sıra köyün altyapı ve çevre düzenlemesini de yapacak.


TOKİ'den yapılan açıklamaya göre Nevşehir Ürgüp'e bağlı Karain Köyü'nde 33 yıl içinde yaklaşık 280 kişi kanserden hayatını kaybetti. Köydeki evlerin duvarlarında kullanılan taşların kansere neden olduğu öne sürülüyor. Başbakanlık TOKİ, kanserden ölümlerin yüksek olduğundan "Kanserli Köy" olarak gündeme gelen Karain için 126 tarım köy konutundan oluşan yeni bir köy kuracak. İdare 28 Mayıs'ta düzenleyeceği ihale ile Tarım Köy konutlarının yanı sıra köyün altyapı ve çevre düzenlemesini de yapacak. 


Eriyonit maddesi kansere neden oluyor


Karain köylülerinin ev...