12 / 05 / 2024

Karaköy Mimarlık Müzesi

Karaköy Mimarlık Müzesi

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, ‘Mimarlık Müzesi’ne dönüştürüldü. Bina, hem Mimarlar Odası olarak işlevine devam edecek hem de Mimarlık Müzesi olarak ziyaretçilerle buluşacak.

Vov Mimarlık Mühendislik Ve Proje Yönetim Anonim Şirketi kuruldu!

Vov Mimarlık Mühendislik Ve Proje Yönetim Anonim Şirketi bugün Bakırköy'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Burak Şendur tarafından kuruldu.

M Y Mimarlık Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

M Y Mimarlık Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Ayaz ve Yıltay Bozpınar ortaklığında kuruldu.

Yurttaşer Gayr.Mimarlık Müh.Oto. İnş.Sit.Yönetimi Gıda San.Ve Tic. Limited Şirketi kuruldu!

Yurttaşer Gayr.Mimarlık Müh.Oto. İnş.Sit.Yönetimi Gıda San.Ve Tic. Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Emre Yurttaşer tarafından kuruldu.

Mşy Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mşy Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Şahin Yüksel tarafından kuruldu. 

Tiny Köy Proje Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Tiny Köy Proje Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi bugün Silivri'de Mertcan Çelik tarafından kuruldu. 

Db Masters Proje Ve Tasarım Yönetimi Mimarlık Mühendislik Anonim Şirketi kuruldu!

Db Masters Proje Ve Tasarım Yönetimi Mimarlık Mühendislik Anonim Şirketi Kağıthane'de 70 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Azaklı tarafından kuruldu.

Proneta Proje Yönetim Danışmanlık Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Proneta Proje Yönetim Danışmanlık Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Ataşehir’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Emrah Kıdış ve  Zeliha Cansever tarafından kuruldu.

Eform Tasarım Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eform Tasarım Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kadıköy’de   100 bin TL sermaye bedeli ile Ensar Atagün tarafından kuruldu.

Nbd Mimarlık Mühendislik İnşaat Elektrik Enerji Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nbd Mimarlık Mühendislik İnşaat Elektrik Enerji Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Burak Yıldız tarafından kuruldu.

Kıratlı Yapı Mimarlık Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kıratlı Yapı Mimarlık Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Onur Faruk Kıratlı ve Resul Yılmaz ortaklığında kuruldu.

Shk Mimarlık Mühendislik Proje Taahhüt İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Shk Mimarlık Mühendislik Proje Taahhüt İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Halil Kaya ve Sinan Kaya ortaklığında kuruldu.

Clm Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Medya Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Clm Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Medya Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Clm Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Medya Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi'nin merkezi Kadıköy'de yapıldı.

Demirli Güç Yapı Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Demirli Güç Yapı Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Oktay Demirli ve Sevde Dilay Öztürk ortaklığında kuruldu.

Karaköy Mimarlık Müzesi Haberi

Karaköy Mimarlık Müzesi

Cumhuriyet Gazetesi'nden  Ceren Çıplak DRILLAT haberine göre; Karaköy’deki TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, aynı zamanda “Mimarlık Müzesi” olarak ziyaretçilerle buluşuyor. 

Bina, hem Mimarlar Odası olarak işlevine devam edecek hem de Mimarlık Müzesi olarak ziyaretçilerle buluşacak.

Mimarlık Müzesi hafta içi 09.00 - 18.00 saatleri arasında ziyaretçi kabul edecek. Müzede, Emin Onat’ın son yapısı “Devres İşhanı -İstanbul Gümüşsuyu 1961”, Mahmud Şevket Paşa Türbesi (1909) ve Emin Onat’ın Moda’daki evi maket olarak yer alıyor. Sergide, mimarlık dünyasına ait ilginç notlar ve detaylar da yakalanabiliyor: “İstanbul Devlet Güzel Akademisi’nin bir özelliği de hoca ve öğrencilerin beyaz çalışma gömleği giymeleriydi.”

Mimari kitaplar ve dergilerin yanı sıra mimar ve karikatürist Güngör Kabakçıoğlu’nun “Portreler” kitabıdan mimar, yazar Aydın Boysan ile Oktay Ekinci’ni karikatürleri de eşlik ediyor müzeye. Mimar...