18 / 05 / 2024

Karaköye gayrimenkul yatırımı yapılmalı mı

Karaköye gayrimenkul yatırımı yapılmalı mı

Yerli yabancı yatırımcılar Karaköy bölgesinde her türlü gayrimenkulü alıyor. Farklı sektörlerden birçok yatırımcı bölgeye adeta akın ediyor. Galataport'un etkisiyle genelev bölgesi Zürafa Sokak'taki binalar bile talep görüyor...

Gayrimenkul yatırım fonlarına rekor talep! 2024'te 200'ü geçmesi bekleniyor!

2022 yılı sonunda ihraç edilmiş olan 95 adet Gayrimenkul Yatırım Fonunun (GYF) büyüklüğü yaklaşık 29,2 milyar TL iken 2023 yıl sonu itibari ile ihraç edilmiş 134 adet GYF’nin büyüklüğü yüzde 133 artarak 68 milyar TL’ ye ulaştı. 2024 yılında ise 200'ü geçmesi bekleniyor.

Suudi Arabistan ve Türkiye arasındaki 50 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı için imzalar atıldı

Suudi Arabistan Türkiye’ye 50 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı yapacak. Orient International Invest ile Suudi Arabistanlı Alrabiah firması arasında ikili görüşmeler sonucunda yatırım için imzalar atıldı. İşte detaylar...

Southwork Gayrimenkul Yatırım İnşaat Ve Turizm Anonim Şirketi kuruldu!

Southwork Gayrimenkul Yatırım İnşaat Ve Turizm Anonim Şirketi Ataşehir'de Yeşim Perçinel Arditi ve Eda Manav ortaklığında kuruldu.

Tahincioğlu Whıtefıeld Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Tahincioğlu Whıtefıeld Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Ataşehir'de Özcan Tahincioğlu, Mustafa Çakmak, Eda Manav ve Yeşim Perçinel Arditi ortaklığında kuruldu.

GYODER A-Z'ye Gayrimenkul Yatırım Fonu Semineri 2 Mayıs'ta!

GYODER tarafından düzenlenen GYODER A-Z'ye Gayrimenkul Yatırım Fonu Semineri 2 Mayıs Pazar günü saat 14:00 ile 16:00 arasında gerçekleştirilecek. Seminer ücretsiz olarak verilecek.

Türkiye'ye en çok gayrimenkul yatırımı Hollanda'dan!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerinden edinilen bilgilere göre; 2004 yılından bu yana Türkiye'ye en çok gayrimenkul yatırımı Hollanda tarafından yapıldı. 

Katar'dan Türkiye'ye 650 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı!

Türkiye’nin ekonomi anlamında önemli müttefiklerinden bir olan Katar gelecek yılda 650 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı yapmaya karar verdi. 

Türkiye gayrimenkul yatırımında güvenli liman oldu!

ART Group Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Taşkın, "Türkiye, gayrimenkul yatırımında da ön plana çıkıyor. Yabancı alıcı gayrimenkul yatırımlarını Türkiye’ye kaydırıyor" dedi...

Mapa Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Mapa Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi İstanbul Şubesi bugün Şişli'de bin TL sermaye bedeli ile Yeşim Keser Cohen tarafından açıldı. 

Yabancıların Türkiye’de gayrimenkul yatırımı iştahı arttı!

Türkiye’ye güveni tam olan yabancı yatırımcının gayrimenkul yatırımı artarak devam ediyor. İşte yabancı ülke vatandaşlarının en çok gayrimenkul yatırımı yaptığı şehirler...

Albayrak Global Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Albayrak Global Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi bugün Silivri'de  5 milyon 506 bin 918 TL sermaye bedeli ile İlhan Albayrak, Orhan Albayrak ve Yeşim Albayrak Mete ortaklığında kuruldu. 

Martı GYO, GYO statüsünden çıkıyor! Yeni adı Martı Gayrimenkul Yatırım!

Martı GYO, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı statüsünden çıkarak Martı Gayrimenkul Yatırım A.Ş. unvanlı bir anonim şirkete dönüştürülüyor...

Gayrimenkul Yatırım Fonları 5 yılda 30 milyar TL‘ye ulaşacak!

Türkiye'de gayrimenkul sektörünün büyük çıkışı menkul kıymetleştirme ile gerçekleşeceğinş söyleyen BYY Finans Kurucu Ortağı Bekir Yener Yıldırım, Gayrimenkul Yatırım Fonları (GYF) büyüklüğünün 5 yılda 30 milyar TL‘ye ulaşacağını söyledi.

Karaköye gayrimenkul yatırımı yapılmalı mı Haberi

Karaköye gayrimenkul yatırımı yapılmalı mı

Cenevizlilerden bu yana, yani milattan sonra bin yılını tarihlersek o günden bugüne Karaköy hep gözde bir bölge oldu. İstanbul'un en kozmopolit bölgeleri arasında ilk sırada yer aldı. Yaklaşık iki yıl önce bu bölgeyi sokak sokak gezip yatırımcılar için araştırmıştık. Aradan geçen zaman içinde bölge adeta gayrimenkul yatırımcılarının hücumuna uğramış durumda.

Tarihi atmosferi ve merkezi konumuyla ilgi çekmesinin yanı sıra Salı Pazarı Kruvaziyer Limanı Projesi'nin (Galaport) yakında inşaatına başlanacak olması nedeniyle semt oldukça revaçta. Farklı sektörlerden birçok yatırımcı bölgeye adeta akın ediyor. Karaköy'de en gözde yatırım, eski binaları satın alıp otele dönüştürmek veya kafe ya da restoran açmak. Semtteki tarihi hanlar, iş merkezleri bir bir satılığa çıkartılarak otele ya da şık ofis merkezlerine dönüştürülüyor.

Aslında bölgedeki büyük dönüşüm üç yıl önce başladı....