02 / 10 / 2024

karaman belediyesi restorasyon

karaman belediyesi restorasyon

Karaman Belediyesi, tarihi ve kültürel miraslarımızı yeniden canlandırmak ve kent tanıtım ve turizmini harekete geçirmek adına başlattığı tarihi evlerin restorasyon çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Muğla ve Karaman Belediyesi toplam 11 adet gayrimenkul satıyor  

Muğla ve Karaman’da toplam 11  adet gayrimenkul 513 bin 600  TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. İşte satışla ilgili tüm ayrıntılar

Karaman Millet Bahçesi açılış için gün sayıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Karaman’da yapımına başlanan yeni yaşam alanı için geri sayım başladı. Karaman Belediyesi'nde yer alan habere göre; kafeteryası, çocuk oyun alanları, basketbol sahası, oturma ve piknik alanları, yürüyüş ve koşu parkuru ile bölgeye kazandırılacak proje açılışa

Melikgazi'de restorasyon çalışmaları hızlanıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Melikgazi Belediyesi, restorasyon çalışmalarını hızlandırıyor.

TOKİ Karaman'da 515 konutun teslimi başladı!

Karaman Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından inşa edilen 515 konut projesinde teslimler başladı.

Karaman'a 15 bin kişilik şehir stadyumu!

Karaman Belediyesi ve Gençlik Spor Bakanlığı’nın ortaklaşa oalrak yürüttüğü bir projeyle Kırbağı mevkisine inşa edilen 15 bin kişilik şehir stadyumunun 2019 yılında hizmete açılması planlanıyor.

Karaman Şehir Stadyumu inşaatı gelecek yıl tamamlanacak!

Karaman Belediyesi ile Gençlik Spor Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü bir projeyle Kırbağı mevkisine yapılan 15 Bin Kişilik Şehir Stadyumunun 2019 yılında hizmete açılması hedefleniyor. 

Karaman Piri Reis Vadisi'nde sona gelindi!

Piri Reis Vadisi Projesi’nde çalışmaların sonuna gelindi.  TOKİ işbirliğinde yapımı süren proje Karaman Belediyesi tarafından yapılıyor. 

Karamürsel Ereğli’deki iki tarihi yapı restore edilecek!

Karamürsel Ereğli’de yer alan yöresel evlerden iki tanesi restore edilecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi restorasyon ihalesi 15 Şubat'ta gerçekleştirecek.

Kocaeli Pembe Köşk'te restorasyon başlıyor!

İzmit İnönü Caddesi’ndeki 50.Yıl Ortaokulu’nun hemen arka tarafında yer alan Pembe Köşk için Büyükşehir Belediyesi, restorasyon için ön çalışma yaptı. Köşk, mimari özelliklere de önem verilerek yeniden restore edilecek...

Karaman Piri Reis Vadisi cazibe merkezi olacak!

Karaman Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi işbirliğinde hayata geçirilen ve Karaman’ın en prestijli konut projesi özelliğini taşıyan Piri Reis Vadisi

Karaman Şehir Stadyumu için çalışmalar başladı!

Karaman Belediyesi ve Gençlik Spor Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü bir projeyle Kırbağı mevkisine yapılacak olan Karaman Şehir Stadyumu Projesi için çalışmalar başladı.

Karaman'da kent yatırımları sürüyor!

Karaman Belediyesi şehir içi ulaşımı rahatlatmak ve modern hale getirmek için yatırımlarına tüm hızıyla devam ediyor.

Karaman Sanayi Kavşağı'nda çalışmalar başladı!

Yol yatırımlarına hız kesmeden devam eden Karaman Belediyesi Sanayi Kavşağı'nda çalışmalara başladı.

karaman belediyesi restorasyon Haberi

karaman belediyesi restorasyon


Karaman Belediyesi, tarihi ve kültürel miraslarımızı yeniden canlandırmak ve kent tanıtım ve turizmini harekete geçirmek adına başlattığı tarihi evlerin restorasyon çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında Hürrem Evi ve Tartan Evlerinin hemen yanında bulunan tarihi evleri restore ediyor. Çalışmaların sürdürüldüğü evlerde çatı onarımı ve evin sofa kısmındaki ahşap bağdadi kısım yapılarak, membran ve zemin döşemeleri ile kiremitleri ve kerpiç duvarlar yenilendi. Ayrıca yapıda bulunan yüklük, dolap, çiçeklik ve ağzı açık gibi ahşap bölümler yenilenerek tekrar kullanımı sağlanacak.

Bu restorasyon çalışmalarında önemli mesafe kat edildiğini söyleyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, “Kent yaşam kültürümüzü daha iyi anlatabilmek ve tarihi zenginliklerimizi yeniden canlandırmak amacıyla tarihi evlerimizi birer birer ayağa kaldırıyoruz. Bu anlamda Topucak Mahallesi son derece değerli bir yerleşim yeri. Belirlenen...