04 / 05 / 2024

Karamanda ilk entegre akıllı şehir projesi toplantısı

Karamanda ilk entegre akıllı şehir projesi toplantısı

Türkiye'nin ilk entegre akıllı şehir projesi Karaman'da başladı. Proje, Türk Telekom Grubu ev sahipliğinde, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın katılımıyla tanıtıldı.

Türkiye’nin ilk dijital bankası Hayat Finans Katılım Bankası faaliyete geçti!

Türkiye’nin ilk dijital bankası Hayat Finans Katılım Bankası faaliyete geçtiğini duyurdu. Hayat Kimya ve Kastamonu Entegre A.Ş.’nin yüzde 50-50 ortaklığı ile kurulan banka, sadece dijital kanallardan hizmet verecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1 Mayıs müjdesi! KARDEMİR'e 600 işçi alınacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1 Mayıs mesajında, Türkiye'nin ilk entegre ağır sanayi kuruluşu KARDEMİR'e 600 işçi alımı yapılacağının müjdesini verdi. 

Kale Endüstri Holding'in ilk konsept mağazası açıldı!

Kale Endüstri Holding'in entegre güvenlik ürünlerini bir arada sergilediği ilk konsept mağazası genel merkezinin de bulunduğu Ayazağa'daki Vadistanbul'da hizmete açıldı.

İlk yerli güneş paneli fabrikası Ankara'da kuruluyor!

Kalyon Holding Enerji Grup Başkanı Murtaza Ata, Karapınar YEKA güneş projesi kapsamında Türkiye'nin ilk entegre panel üretim fabrikasının Ankara'daki Başkent OSB'de kurulacağını açıkladı.

Gaziantep Entegre Sağlık Kampüsü'ne 100 milyon euroluk fon!

Küresel projelere özel 1 milyar euroluk fon ayıran Güney Kore Kalkınma Bankası’nın ilk durağı Türkiye oldu. Seul merkezli kuruluş, Samsung’un üstlendiği Gaziantep Entegre Sağlık Kampüsü projesine 100 milyon euroluk fon ayırdı.

Mersin Entegre Şehir Hastanesi açılış için gün sayıyor!

Hizmet vermeye başladığında Türkiye'nin hizmete açılan ilk 'Entegre Şehir Hastanesi' olacağı belirtilen 'Mersin Entegre Sağlık Kampüsü' hizmet vermek için gün sayıyor.

Kayseri Entegre Sağlık Kampüsü Mart 2017'de açılacak!

İnşaat çalışmaları süren ve Türkiye'nin çağdaş çizgiler taşıyan ilk Sağlık Kenti olma özelliği taşıyan Kayseri Entegre Sağlık Kampusu, kapılarını 2017 Mart'ında hizmete açacak.

Mudurnu Piliç'in fabrikası kapandı!

Türkiye’nin ilk entegre beyaz et üreticisi Mudurnu Piliç’in kapısına bir kez daha kilit vuruldu. Mudurnu’daki kesimhanesi geçtiğimiz günlerde kapandı. İş yerinde çalışan 300 işçiye de, yasal hakları ödenerek işlerine son verildi.

Adana Entegre Sağlık Kampüsü'nun ilk etabı tamam!

Adana'da temeli geçen yıl mart ayında atılan 1550 yataklı Adana Entegre Sağlık Kampusu'nun son yapısal beton dökümü törenle yapıldı. Adana Entegre Sağlık Kampusu binasının dış cephesinin de tamamlanmak üzere olduğu açıklandı.

Türkiye Müteahhitler Birliği 2016 yılı ilk çeyrek analizini açıkladı!

TMB, 2016 yılı ilk çeyrek analizini açıkladı. Raporda, “Devam eden entegre sağlık yerleşkeleri ve hastane projeleri ile kentsel dönüşüm süreci ve konut satışlarının iç piyasaya canlılık katmaya devam edeceği değerlendirilmektedir” denildi.

Kardemir Özel Sektör Tahvili piyasasında adını duyurdu!

Türkiye'nin ilk ağır sanayi tesisi ve ilk entegre demir çelik fabrikası Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret AŞ'nin (Kardemir), Özel Sektör Tahvili piyasasında da adını duyurdu.

MG Gülçiçek Gebze'de tesis kurdu!

Yüzde 100 yerli sermayeli esans üreticisi MG Gülçiçek (MG International Fragrance Company), 65 milyon dolarlık yatırımıyla dünyanın tek bir çatı altındaki ilk entegre esans üretim tesisini kurdu.

MG Gülçiçek Gebze'de entegre esans üretim tesisi kurdu!

Dünyaca ünlü parfüm markalarına esans üreten MG Gülçiçek, Gebze'de 65 milyon $'lık yatırımla dünyanın tek bir çatı altındaki ilk entegre esans üretim tesisini kurdu.

Karamanda ilk entegre akıllı şehir projesi toplantısı Haberi

Karamanda ilk entegre akıllı şehir projesi toplantısı

Akıllı kentin tüm kamu kuruluşlarının daha verimli çalışmasına katkı sağlayacağını aktaran Elvan, "2015'te özellikle bilgi ve iletişim teknolojileri alanında 1 milyar TL'lik destek sağlayacağız" dedi. 


Türk Telekom Grubu CEO'su Rami Aslan da "Karaman'da, sadece sokak aydınlatmalarında elektrik kaybını önleyerek hem doğaya karşı sorumluluğumuzu yerine getireceğiz, hem her yıl yüzde 30'a yakın tasarruf imkanı sağlayacağız" diye konuştu. Karaman'da trafikten sağlığa, enerji tasarrufuna kadar şehrin tüm ihtiyaçları Akıllı Kent Operasyon Merkezi'nden...