27 / 04 / 2024

Türkiye’nin ilk dijital bankası Hayat Finans Katılım Bankası faaliyete geçti!

Türkiye’nin ilk dijital bankası Hayat Finans Katılım Bankası faaliyete geçti!

Türkiye’nin ilk dijital bankası Hayat Finans Katılım Bankası faaliyete geçtiğini duyurdu. Hayat Kimya ve Kastamonu Entegre A.Ş.’nin yüzde 50-50 ortaklığı ile kurulan banka, sadece dijital kanallardan hizmet verecek.



Türkiye’nin ilk dijital bankası Hayat Finans faaliyetlerine başladı. Sadece dijital kanallardan faaliyetlerine başlayan Hayat Finans, mobil, internet bankacılığı ve çağrı merkezi üzerinden hizmet verecek.

Hayat Finans, 85 yıllık bilgi birikimi ile Hayat Holding tarafından kuruldu. Dünyanın birçok noktasında son teknolojiye sahip üretim tesisleri ile Türkiye ekonomisine ve istihdama katkı sağlayan Hayat Holding, 7 milyar dolar aktif büyüklüğü ile 17 ülkede 49 Türk markasını dünya çapında milyonlarca tüketiciye ulaştırıyor.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Hayat Finans’ın şubesiz ve sadece dijital kanallardan hizmet veren bir banka olarak finansal imkanlara erişimin kolay ve daha az maliyetli olduğu bir iş modeli ortaya koyduğu belirtildi. Bu model ile bireylerin yanı sıra Türkiye ekonomisine katkı sağlayan tüm işletmelere hızlı ve uygun finansman sağlanması hedefleniyor.

ZİHİNSEL DÖNÜŞÜM

Hayat Finans Genel Müdürü M. Murat Ertem Türkiye’nin BDDK’dan lisans alan ilk dijital bankası olarak müşteriyle buluşmuş olmaktan büyük heyecan duyduklarını ifade etti. Türkiye’de tüketicilerin yüzde 92’sinin dijital bankacılık araçlarını kullanmak konusunda son derece istekli olduğunu kaydeden Ertem, Türkiye’nin dijital okuryazarlığının gayet iyi durumda olduğunu söyledi. Ancak tüketicilerin neredeyse yarısının anlaşılmadıklarını, ihtiyaçlarına özel çözüm üretilmediğini düşündüğünü dile getiren Ertem, “Alınan hizmetlerin kişiye özel, terzi işi olmadığını biliyor. Türkiye’nin ilk dijital bankası olarak tıpkı dünyada olduğu gibi tamamen dijital süreçlerle, pürüzsüz bankacılık yapmak için buradayız” diye konuştu.

Türkiye’nin ilk dijital bankası Hayat Finans Katılım Bankası faaliyete geçti!

İhtiyaç duyulan ‘zihinsel dönüşümün’ Türkiye’dek liderliğini üstlenmek istediklerini kaydeden Ertem, bireysel müşterilerin yanı sıra tüzel müşterilerin de dijital dönüşümünü sağlayacaklarını ifade etti.  Birlikte kazanıp birlikte paylaşarak dijital banka olmanın avantajlarını tüm müşteriler ile paylaşacaklarının altını çizen Ertem, deneyimli ve geniş bir ekip ile ülkemizde bu işin lokomotifi olup sonrasında global dijital banka olmayı hayal ettiklerini dile getirdi.

Ertem, Hayat Holding’in güçlü markaları sayesinde anneler, kadınlar, gençler, küçük esnaf, KOBİ’ler, üreticilerimiz, perakende sektörü ve e-ticaret ekosistemi ile yıllardır dirsek temasında iş birliği yaptıklarını belirterek çok geniş bir ekosisteme hitap ettiklerini aktardı. Dijitalleşmenin sektörler arası geçişkenliği tetiklediğini ifade eden Ertem, hızlı tüketim ve üretim sektörlerindeki lider firmalarıyla Hayat Holding’in tüm sektörleri etkileyen bu geçişkenliği önemli bir fırsat olarak değerlendirdiği için Hayat Finans’ı kurduğunu anlattı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön