20 / 05 / 2024

karamandaki madende suyun tahliyesi sürüyor

karamandaki madende suyun tahliyesi sürüyor

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ermenek'te işçilerin mahsur kaldığı madende arama-kurtarma çalışmalarının, 420 kişilik ekip ve 90 araç ile kesintisiz sürdürüldüğünü bildirdi.

Damacana suya zam geldi! 19 litrelik damacana suyun fiyatı 55 TL oldu! 

Peş peşe gelen zamlar damacana su fiyatlarını da vurdu. Damacana suya zam geldi ve 19 litrelik bir damacana suyun fiyatı 55 TL oldu. Peki 1 damacana su depozito ücretiyle ne kadar oldu? 

Avatar Suyun Yolu yeni rekora koşuyor

Gişe rekorları kıran Avatar filminin devamı olan “Avatar: Suyun Yolu” adım adım yeni rekora doğru gidiyor. Avatar dünya çapında 2.92 milyar dolar hasılatla rekor kırmıştı. Filmin devamı ise büyük ilgi görmeye devam ediyor. Çekim öncesi yapılan gişe tahminleri şimdiden tuttu bile.

Florida'da AVM suyun üzerinde yüzecek!

İtalya merkezli ünlü mimarlık firması Carlo Ratti Associati, ABD'nin Florida eyaletinde suyun üzerinde yüzen bir alışveriş merkezi (AVM) inşa edeceğini duyurdu.

TMMOB ve TTB madenleri inceleyecek!

SOMA faciasının yaşandığı dönemde madende yapmak istekleri kabul edilmeyen TMMOB ve TTB yargıdan iyi haber geldi. İki kurum, inceleme izni vermeyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na karşı açtığı davayı kazandı.

Adana Çatalan içme suyu projesinin temeli atıldı!

Adana Büyükşehir Belediyesi, Karataş'a Çatalan içme suyunu getirecek projenin temelini attı. İlçeye 5-6 ay içinde Çatalan içme suyun gelecek ve asbestli eski içme suyu şebekesi de değiştirilecek.

Havza Yönetimi Merkez Kurulunun teşkili ve görevleri!

Nehir havzalarında suyun ayrım çizgisinden denize aktığı noktaya, kapalı havzalarda ise suyun toplandığı nihai noktaya göre suyun toplanma alanlarına havza deniyor. Peki, Havza Yönetimi Merkez Kurulunun teşkili ve görevleri nelerdir?

Manisa Değnekler’in su sorunu çözüldü!

MASKİ, Gölmarmara ilçesine bağlı Değnekler Mahallesi’nde içme suyu sıkıntısı yaşayan vatandaşların imdadına yetişti. Suyun yetersiz kalmasından şikayet eden mahalleli, yeni döşenen içme suyu hattıyla rahat etti.

Aydın Osmanlı Ortakçı Hamamı restore edilecek!

Aydın’ın Buharkent İlçesine bağlı Ortakçı Mahallesinde bulunan tarihi Osmanlı Ortakçı Hamamı restore edilip, turizme kazandırılacak.Sıcak su kaynağının bulunduğu çeşmeye giden Uslu, sudan içip bu şifalı suyun hastalara şifa olacağını söyledi.

Barajlar bu yıl başkentlileri sevindirdi

ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, son yağışlarla birlikte barajlardaki doluluk oranının yüzde 45'lere ulaştığını söyledi. Ankara'ya hiç yağmur yağmasa bile 2 yıllık suyun biriktiği belirtiliyor.

Kıbrıs Güzelyurt Atık Su Arıtma Tesisi ihale sürecine başlandı!

Güzelyurt Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisinde arıtılan suyun sulama amaçlı kullanımına yönelik girişimlerin sonuca ulaştı. Güzelyurt Belediyesinden verilen bilgiye göre, bir süredir devam eden proje çalışmaları tamamlanarak, ihale süreci başlatıldı.

Kavşakkaya-Çubuk 2 barajları arası destek hattı tamamlandı!

Kavşakkaya-Çubuk 2 Barajları arası destek hattı tamamlandı. Tamamlanan, barajlar arasında su seviyesini de ayarlayabilen isale hattından suyun verilmesiyle Çubuk ilçesinin de su sıkıntısı ortadan kalkacak.

Enerji Verimli Gezici Ev Silivri'de!

Enerji ve suyun etkin kullanılması konusunda örnek uygulamaları aktararak, toplumu bilinçlendirme çalışmaları yapan ÇEKUD-Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği gezici tırı, Silivri Belediyesi işbirliğiyle hafta sonu Silivri’deydi.

Madendeki yaşam odaları 486 işçiyi kurtardı!

Güney Afrika’da bir maden ocağında çıkan yangında 486 işçi yerin 2 bin 300 metre altında mahsur kaldı. İşçiler madende bulunan 128 yaşam odası sayesinde kurtuldu

karamandaki madende suyun tahliyesi sürüyor Haberi

karamandaki madende suyun tahliyesi sürüyor


Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ermenek'te işçilerin mahsur kaldığı madende arama-kurtarma çalışmalarının, 420 kişilik ekip ve 90 araç ile kesintisiz sürdürüldüğünü bildirdi.


AFAD tarafından saat 14.00 itibarıyla Ermenek'teki maden ocağında sürdürülen faaliyetlere ilişkin bilgi verildi. 


Madendeki su tahliye çalışmalarına büyük hız katacak ahtapot aracı olay mahalline ulaştığının belirtildiği açıklamada, ahtapotla çalışmaların daha hızlı devam ettiği bildirildi. Karaman’ın Ermenek ilçesinde, Başbakanlık AFAD koordinasyonunda 420 kişilik ekibin üstün gayreti ve 90 araç ile yürütülen arama kurtarma çalışmalarının kesintisiz sürdüğünün bildirildiği açıklamada, şu bilgilere yer verildi:


"Madende mahsur kalan işçileri kurtarma çalışmalarında, suyun tahliyesini hızlandıracak yeni jeneratör ve motopomplar olay mahalline sevk edildi. Bunlardan biri olan ve ‘ahtapot’ olarak adlandırılan, olay mahalline ulaştı. Ahtapotla çalışmalar daha hızlı devam ediyor. Ahtapot, dakikada 8...