03 / 05 / 2024

Avatar Suyun Yolu yeni rekora koşuyor

Avatar Suyun Yolu yeni rekora koşuyor

Gişe rekorları kıran Avatar filminin devamı olan “Avatar: Suyun Yolu” adım adım yeni rekora doğru gidiyor. Avatar dünya çapında 2.92 milyar dolar hasılatla rekor kırmıştı. Filmin devamı ise büyük ilgi görmeye devam ediyor. Çekim öncesi yapılan gişe tahminleri şimdiden tuttu bile.



Ünlü yönetmen James Cameron, Avatar filmi ile yakaladığı büyük başarıyı tekrarlamak için 13 yıl aradan sonra “Avatar: Suyun Yolu”nu çekti. Gişe başarısı için koyduğu hedef ise 2 milyar dolardı. Ancak büyük ilgi gören film şimdiden 1.9 milyar dolarlık gişe hasılatı yaptı. Başlangıç biraz yavaş gitse de film gişede büyük bir ivme yakalamış durumda. İlginin böyle devam etmesi durumunda yeni bir gişe rekoru kırılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Avatar Suyun Yolu yeni rekora koşuyor

Avatar: Suyun Yolu filminin yönetmeni James Cameron, finansal olarak başarılı olabilmek için filmin dünya genelinde 2 milyar dolar hasılat yapması gerektiğini dile getirmişti. Ancak bu rakamı abartılı bulanlar da vardı. Filmin uluslararası piyasada 1,5 milyar dolarlık bir hasılat elde ettikten sonra kara geçeceği vurgulanıyor.

 

Hafta sonu rakamlarına göre Avatar:Suyun Yolu filmi, Amerika Birleşik Devletleri’nde üst üste beşinci hafta sonu gişe listelerinde lider konumda yer aldı ve Box Office Mojo'ya göre Cuma gününden Pazartesi'ye kadar olan sürede ABD'de 38,5 milyon dolarlık hasılata ulaştı.


Geri Dön