20 / 05 / 2024

Karaot Sahili yat çekek imal projesi

Karaot Sahili yat çekek imal projesi

Fethiye'nin Karaot Sahili'ne yapılmak istenen yat çekek imal yeri projesine bilirkişiden olmaz raporu geldi. Raporda sahilde yaşayan caretta carettalara olumsuz etkileyeceği ve telafisi imkansız zararlar vereceği belirtildi.

The LCP Group Amerika'da yatırım fırsatı sunuyor!

Ünlü gayrimenkul yatırım şirketi The LCP Group, Amerika’da yatırım ve kazanç fırsatı sağlıyor. Florida’nın uzay sahili olarak bilinen Melbourne’un şehir merkezindeki ilk butik oteli olacak Hotel Melby, A Tapestry Collection By Hilton’u Türk yatırımcılara tanıttı. 

Tekirdağ Süleymanpaşa Sahili baştan aşağı yenilendi!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi hayata geçirdiği yatırımlara son sürat devam ediyor. Büyükşehir bu kapsamda Süleymanpaşa Sahili'ni yenileyerek vatandaşların hizmetine sundu.

Bursa Mesudiye sahiline 1 milyon TL'lik yatırım!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yaklaşık 1 milyon TL’lik sahil düzenleme yatırımı ile Mudanya’nın en batısındaki Mesudiye sahili de vatandaşlara daha kaliteli ve konforlu tatil imkanı sunuyor.

İZSU’dan Torbalı’ya 8 milyon TL'lik yatırım!

İZSU Genel Müdürlüğü, Torbalı’nın Türkmenköy, Yoğurtçular, Karaot, Korucuk, Özbey, Yeniköy, Ahmetli ve Sağlık mahallelerindeki içme suyu şebekelerini 8 milyon liralık yatırımla yenileyecek.

Fildişi Sahili Türk yatırımcılar için fırsat sunuyor!

Fildişi Sahili Cumhuriyeti Başbakanı Duncan: "Fildişi Sahili 2016-2020 yılları için 100 milyar dolarlık bir yatırım hacmi hedefliyor. Burada özel sektör için büyük bir potansiyel var ve Türk yatırımcıları için de fırsatlar sunuyor" dedi.

Limak'ın Fildişi Sahili'ndeki fabrikasının temeli atıldı!

Şirket açıklamasına göre, Limak Çimento Grubu'nun Fildişi Sahili'nde 58 milyon avro yatırımla hayata geçireceği çimento fabrikasının temeli törenle atıldı.

Limak Çimento'dan Afrika'ya 1 milyar euroluk yatırım!

Afrika pazarına Mozambik ve Fildişi Sahili'ndeki yatırımlarıyla giren ilk Türk çimento grubu Limak Çimento, bu kıtada üç ayrı ülkede 1 milyar euroya kadar çıkabilecek büyük bir satın almaya hazırlanıyor.

Karasu yatırımcıların yeni hedefi oldu!

Emlak İstasyonu Karadeniz bölge müdürü Adem Demirtürk Sakarya'nın Karasu ilçesi 55 kilometrelik sahili ve İstanbul'a sadece 2,5 saat mesafede yer alması ile emlak yatırımcılarının akınına uğruyor dedi.

Selçuk Pamıcak Sahili'ne yeni yatırımlar yapılıyor!

Selçuk Belediyesi'nin beş yıllık kalkınma planı içerisinde yer alan Pamucak Sahili'ne yatırım programı ile ilgili önemli bir adım atılıyor, yaz gelmeden çalışmalar başlıyor.

İbrahim Karaosmanoğlu 7 sahili birden denetledi!

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu 7 sahili birden denetledi. Karaosmanoğlu “Kandıra ilçemize ve sahillerimize uyguladığımız projeler ve yatırımlarla insanımıza yakışan çalışmaların ortaya çıkması bizleri mutlu ediyor" dedi

Menderes Türel, Litvanyalı yatırımcıları Antalya'ya davet etti!

Litvanya Cumhuriyeti Büyükelçisi Kestutis Kudzmanas, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e nezaket ziyaretinde bulundu. Türel, Büyükşehir'in Boğaçayı, Konyaaltı sahili, KepezSantral gibi dev projeleri için Litvanyalı yatırımcılara seslendi.

Karaot Sahili yat çekek imal projesi iptal edildi!

Fethiye'nin Karaot Sahili'ne yapılmak istenen yat çekek imal yeri projesine bilirkişiden olmaz raporu geldi. Raporda sahilde yaşayan caretta carettalara olumsuz etkileyeceği ve telafisi imkansız zararlar vereceği belirtildi.

Pamucak sahili, yabancı yatırımcıların ilgisini çekiyor!

Türkiye'nin en uzun plajlarından biline sahip olan Selçuk ilçesine bağlı Pamucak sahili, yabancı yatırımcıların ilgisini çekiyor. Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk'a, Pamucak'a yabancıların müthiş bir teveccühü var, dedi.

Karaot Sahili yat çekek imal projesi Haberi

Karaot Sahili yat çekek imal projesi

Fethiye merkezinde Kayagözler bölgesinde bulunan tersanenin Karaot Sahili'ne taşınmasıyla ilgili yat çekek imal projesine karşı çevreciler Muğla 1. İdare Mahkemesi'nde iptal davası açmıştı. Mahkeme bilirkişi incelemesi yapmıştı.


Projeyle ilgili bilirkişi raporunun sonuç ve kanaat bölümünde yer alan iki maddede şöyle dendi:

1- Yöredeki bitki örtüsüne, canlılara (özellikle deniz kaplumbağalarına” tarım ve turizm sektörüne olumsuz etkilerinin olacağı ve davaya konu faaliyetlerin bu alandaki ekosistem dengelerinde geri dönüşümü zor ve telafisi imkansız zararlar vereceği,


2- Dava konusu ÇED olumlu kararının dayandırılmaya çalışıldığı, halen onama işlemleri tamamlanmamış olan imar planları ve bu planlarda getirilen plan kararları, Aydın Muğla Denizli Planlama Bölgesi 1/100000 Çevre Düzeni Plan kararlaırna, Akdeniz'in korunması için imzalanan “Barcelona Antlaşaması'na ve diğer Uluslararası Antlaşmalara aykırı olduğu gibi, imar Mevzuatına Belde İhtiyaçları ve Kamu...