27 / 05 / 2024

Karasal Biyolojik Tespiti Projesi

Karasal Biyolojik Tespiti Projesi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Uzungöl Özel Çevre Koruma Bölgesi'nde başlattığı Karasal Biyolojik Tespiti Projesi sonuçlandı

Riskli alan tespiti nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde, riskli alan içinde veya dışında olup ekonomik ömrünü tamamlamış olan ya da yıkılma veya ağır hasar görme riski taşıdığı tespit edilen yapılar yıkılıyor. Peki, riskli alan tespiti nasıl yapılır?

Köy yerleşik alanı tespiti nasıl yapılır?

Köy yerleşme alanı uygulama yönetmeliği, 442 sayılı Köy Kanununa 7 Ek Madde Eklenmesi Hakkında 20/5/1987 tarih ve 3367 sayılı Kanunun uygulanması ile ilgili hususları düzenliyor. Peki, köy yerleşik alanı tespiti nasıl yapılır?

Arazi yer tespiti hizmet bedeli 2015!

Bir arazinin yerini veya sınırlarını öğrenmek için arsanın bulunduğu yerdeki kadastro müdürlüğüne başvuruda bulunulabiliyor. Arsanın tam yerini öğrenildiği bu hizmetin bedeli nedir? Arazi yer tespiti hizmet bedeli 2015 ne kadar?

Riskli yapıların tespiti hizmetleri fiyatları 2015!

2015 yılında uygulanacak riskli yapıların tespiti hizmetleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü 2015 yılı birim fiyat listesinde yer alıyor. İşte riskli yapıların tespiti hizmetleri fiyatları 2015...

Risk tespiti yapılan binalar yüzde 673 oranında arttı!

Akbank Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge: "Risk tespiti yapılan bina sayısı yüzde 673 oranında arttı" Akbank Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge, kentsel dönüşümde riskli yapı tespit adetlerind

Terekenin borca batık olduğunun tespiti davası!

Miras hukukuna göre kendisine borca batık tereke kalan mirasçı, ödeme imkanı olmadığını, terekesinin borca batık olduğunu ileri sürerek tespit davası açabiliyor. İşte terekenin borca batık olduğunun tespiti davası...

Ahlatlıbel’de biyolojik gölet hazır!

Çankaya Belediyesi’nin Ahlatlıbel’de bir süredir çalışmalarını yürüttüğü biyolojik gölet tamamlandı. Suni havuzlara benzemeyen gölette, kimyasal madde kullanılmadan suyun bitkiler ve özel filtreler yoluyla temizlenmesi sağlanıyor.

1969 yılında Boğaziçi Köprüsü'nü yapacak firmanın tespiti işine başlanmış!

1969 yılında Boğaziçi Köprüsü'nü yapacak firmanın tespiti işine başlanmış. Boğaziçi Köprüsü'yle ilgili dört firma tarafından hazırlanan projelerin seçimi için bir toplantı düzenlenmiş. Projeler teknik ve mali yönden incelenecekmiş.

Kira artış oranı tespiti nasıl yapılır?

Kiracının ödemek ile yükümlü olduğu kira bedeline, kira döneminin yenilenmesi halinde yıllık zam uygulanıyor. Peki, kira artış oranı tespiti nasıl yapılır? Kira artış oranı tespiti davası ne zaman açılır?

AKAMDER Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi aldı!

6306 Sayılı "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun" kapsamında verilen "Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi"ni Adana Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Kırılmaz’ın elinden aldı.

AKAMDER'e Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi!

Adana Kamu Müteahhitleri Derneği, (AKAMDER) "Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi" aldı. AKAMDER Başkanı Mustafa Karslıoğlu, "Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi"ni Adana Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Kırılmaz’ın elinden aldı...

Akamder, Riskli Yapı Tespiti Lisans belgesi aldı!

Akamder ilklere devam ederek 'Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi'ni aldı. Akamder olarak birçok yaraya parmak basarak, sorunlara çözüm getiren çalışmalarıyla Adana Kamuoyunda dikkat çeken Akamder başarılarına yenilerini katmaya devam ediyor.

Kamulaştırılmaksızın kamu hizmetine ayrılan taşınmazların bedel tespiti!

Kamulaştırma Kanunu gereğince kimi taşınmaz mallar, kamulaştırılmaksızın kamu hizmetine ayrılabiliyor. Peki, kamulaştırılmaksızın kamu hizmetine ayrılan taşınmazların bedel tespiti nasıl yapılır? İşte 2942 sayılı Kanun esasları..

Karasal Biyolojik Tespiti Projesi Haberi

Karasal Biyolojik Tespiti Projesi

Uzungöl ÖÇK bölgesinde ki biyolojik çeşitliliği araştıran bakanlık 125 alttür, 68 varyete olmak üzere 311 cinse ait toplam 658 adet bitki türü tespit etti. Ayrıca bölgede 250 kuş türü, 90 memeli türünün olduğu belirlendi.


Bakanlık Uzungöl Özel Çevre Koruma (ÖÇK) Bölgesi’nin karasal biyolojik çeşitliliği tespit proje çalışmasıyla Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Uzungöl’ün, karasal biyolojik çeşitliliğini ve türlere uygun yaşama alanı olduğunu tespit etti.


BAKANLIK 311 CİNSE AİT TOPLAM 658 ADET BİTKİ TÜRÜ, 90 ADET MEMELİ VE 250 ADET KUŞ TÜRÜ TESPİT ETTİ


Bakanlık yaptığı araştırma da 125 alttür, 68 varyete olmak üzere 311 cinse ait toplam 658 adet bitki türü tespit etti. Araştırmalar da, ilk kez Uzungöl Çuha Çiçeği yeni bir bitki türü olarak bulundu. Dünya Doğa Koruma Uluslararası Birliği’ne...