02 / 05 / 2024

karasi belediyesi yapı ruhsatı nasıl alınır

karasi belediyesi yapı ruhsatı nasıl alınır

Karasi Belediyesi imar işlemlerinin daha hızlı ilerlemesi için yapı kontrolde ön onay sistemini kaldırdı. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ruhsat işleKaresi'de düzenli, planlı ve daha sağlıklı yapıların oluşacağını belirtti.

Tuzla Belediyesi yap işlet modeliyle tesis yaptıracak! İhalesi 17 Ekim'de!

İstanbul İli Tuzla Belediye Başkanlığı, yap-işlet modeli ile spor alanı tesis inşa ettirecek. Söz konusu ihale 17 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Tuzla Belediyesi yap işlet devret modeliyle sosyal tesis yaptıracak! İhalesi 2 Ağustos'ta!

İstanbul İli Tuzla Belediye Başkanlığı, İstanbul Tuzla Aydıntepe Mahallesi'nde yap işlet devret modeliyle sosyal tesis inşa edecek. İşte detaylar...

Odunpazarı Belediyesi Yap-İşlet-Devret modeliyle spor tesisi yaptıracak! İhalesi 4 Temmuz'da!

Eskişehir İli Odunpazarı Belediye Başkanlığı, Eskişehir'de spor tesisi yaptıracak. Söz konusu ihale 4 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Gölcük Belediyesi'nden 38.4 milyon TL'ye yapım karşılığı kiralama ihalesi!

Gölcük Belediyesi, yapım karşılığında kiralama ihalesini duyurdu. Bu kapsamda Gölcük Yazlık Ilıca Otel, yapım karşılığında 30 seneliğine kiraya veriliyor. Toplam yatırım maliyeti 38 milyon 371 bin 983,87 TL olarak açıklandı...

Kuşadası'nda imar kanununa uymayan kaçak yapılara ceza yağdı!

Aydın'da Kuşadası Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, son 2,5 senede 62 bin 330 kaçak yapı için ceza uyguladı.

Van İpekyolu'nda inşaatlar denetim altında! 

İpekyolu Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, ilçede devam eden inşaatları, çevre sağlığı ve güvenliği açışından denetlemeye aldı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi yapı stoku için çalışmalara başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde bulunan yapıların envanterini çıkarmak için çalışmalara başladı.

Kocaeli Derince'de kaçak yapılar yıkılıyor!

Kocaeli Derince Belediyesi, Yapı Kontrol Müdürlüğü ilçede bulunan kaçak yapılarının yıkımını gerçekleştirmeye devam ediyor. 

Körfez'de itiraz reddedildi, yıkıma başlandı!

Kocaeli Körfez Güney Mahallesi’nde bulunan 5 katlı bina için yasal sürecin tamamlanmasıyla beraber Körfez Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkım çalışmalarına başlandı.

Serdivan'ın estetiği için o yapılar yıkılıyor!

Sakarya Serdivan Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü tarafından kent estetiğini bozan yapıların yıkım çalışmalarına başlandı.

Çiğli Belediyesi yapı envanteri ve dijital arşiv oluşturacak!

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, 30 Ekim'de yaşanan İzmir depremi sonrası ilçede hasarlı bina tespit çalışmalarına katılan belediye görevlileri ve gönüllü mühendislerle online toplantıda buluşarak izlenecek yol haritasıyla ilgili fikir alışverişi yaptı. 

Batman'da kaçak yapılaşma engelleniyor!

Batman’da ruhsatsız olan ve kaçak yapılan binalar tek tek yıkılıyor. Batman Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, belediye imar sınırları içerisinde yer alan ve daha önce etrafı sacla kapatılan 9 katlı yapıyı kontrollü bir şekilde yıktı. 

Şanlıurfa Göbeklitepe tesisleri hizmete girdi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, yapım çalışmalarını tamamladığı GAP 4.Etaptaki 'Göbeklitepe Tesisleri'ni hizmete açtı.

karasi belediyesi yapı ruhsatı nasıl alınır Haberi

karasi belediyesi yapı ruhsatı nasıl alınır

Ön onaylı başvuruların kabul edilmeyeceğini belirten Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, ruhsat işlemlerinin hızlanması ile birlikte, Karesi'de düzenli, planlı ve daha sağlıklı yapıların oluşacağını belirtti. 


Ön onay kalktı 


Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Ak Parti Karesi İlçe Başkanı Kemal Aydemir, Karesi İlçesi'ndeki yapı denetim şirketleri ile biraraya geldi. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, yapı denetim şirketlerinin işlemlerini daha hızlı yapabilmeleri için bürokrasi ve çok fazla iş yüküne neden olan ön onayın kaldırıldığını belirtti. Evraklarını eksiksiz hazırlayan yapı denetim şirketlerinin artık belediyede ruhsat işlemlerini kısa sürede tamamlayağı ve daha önceden ön onayı alınmış işlemler devam ederken, artık yeni başvurularda işlemlerin ön onaysız olarak yapılacağını söyleyen Yılmaz, "İşlemlerimizin hızlanmasıyla beraber şehrimize yatırımcılar gelmeye başlayacak, sosyal yaşantı...