03 / 05 / 2024

Karasu Limanı neden gecikti

Karasu Limanı neden gecikti

Sakarya Yeni Haber Gazetesi yazarlarıdan Cihan Ersöz bugünkü köşe yazısında Karasu Limanı neden gecikti sorusuna yanıt verdi..

Altın fiyatları neden düştü? 17 Mayıs gram altın düşüşte mi, yükselişte mi?

Altın fiyatları geçtiğimiz hafta ve dün 14 haftanın en düşük seviyesine gerilemişti. Salı günü ise gram altında yükseliş gözlemlendi. Altın yatırımcılar için güvenli liman olarak devam ederken son günlerde yaşanan hareketlilik endişelere sebep oldu. Peki altın fiyatları neden düştü?

Şerdil Dara Odabaşı: Kalamış Yat Limanı'nı neden iptal ettiniz, neyi saklıyorsunuz?

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı son zamanlarda sık sık gündeme gelen ve iptal edilen Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı özelleştirme ihalesiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Akvaryum Koyu'nun imara açılmak istenmesi tartışmalara neden oldu!

Akvaryum Koyu ile Çanak Limanı arasında yer alan 99 dönümlük bakir arazinin 7 dönümlük bölümünün imara açılmak istenmesi tartışmalara neden oldu...

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'na itirazlar Anayasa Mahkemesi’nde!

Yıllardır tartışmalara neden olan Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın özelleştirilmesine ve kıyı alanının yapılaşmaya açılmasına karşı açılan davalarda hukuk yolları bitti. 32 Kadıköylü vatandaş da bireysel başvuru hakkını kullandı ve Türkiye’de ilk defa bir “kent suçu” Anayasa Mahkemesi’ne taşındı.

Yatırımcıların yeni rotası Sakarya! 

Sakarya son yıllarda sahilleriyle, doğal güzellikleriyle, tarımı ve sanayi yatırımlarıyla dikkat çekiyor. Orta sınıf yazlığını buradan alıyor. Karasu Limanı ili yepyeni bir sektör ile tanıştırdı. Lojistik konusunda Anadolu’nun en merkezi noktalarından biri oldu...

Sakarya IC Karasu Limanı açıldı!

Sakarya'da hayata geçirilen IC Karasu Limanı, hizmete açıldı. IC İçtaş Altyapı Grup Başkanı Murat Soğancıoğlu, Karasu Limanı’nın 76 milyon dolar yatırım ile inşa edildiğini belirtti.

Sakarya Karasu Limanı Kasım'da açılacak!

Sakarya'nın Karasu ilçesinde 1995'te temeli atılan Karasu Limanı'nda çalışmalar devam ediyor. Limanın, kasım ayında hizmete açılması hedefleniyor.

Sakarya Karasu Limanı yıl sonunda tamamlanacak!

Sakarya Ekonomi Zirvesi’nde şehrin karar vericileri birçok başlıkta değerlendirmelerde bulundu. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, Sakarya’nın lojistik alanında önemli gelişmelerle karşılaşacağını aktardı.

Kocaeli Derince Limanı'nda imar planı değişikliği durduruldu!

DANIŞTAY 6. Dairesi, 543 milyon dolara ihale edilen Kocaeli Derince Limanı’nın imar planı değişikliklerinin yürütmesini oybirliğiyle durdurdu. Peki imar planı değişikliği neden durduruldu?

Karasu Limanı, Temmuz'da faaliyete geçecek!

IC İçtaş Sakarya Karasu Liman Yatırım ve İşletmesi tarafından inşaatına devam edilen Karasu Limanı’nın 2016 Temmuz ayının ikinci yarısında faaliyete geçmesi planlanıyor.

Karasu Limanı 2016'da tamamlanacak!

Karasu ilçesinde 1995'te temeli atılan Batı Karadeniz'in en büyük limanlarından biri olacak Karasu Limanı'nda çalışmalar yeniden başladı. Liman 2016’da faaliyete girecek. Liman ile birlikte lojistik üs haline gelecek bölge yatırımcıları cezbedecek.

Karasu Limanı'nın inşaatı Ağustos'ta başlayacak!

Ulaştırma Bakanlığı 13’ncü Bölge Müdürlüğü Kontrol Amiri Erdem Öncebe, İl Koordinasyon Kurulu’nda, Karasu Liman inşaatının Ağustos ayında başlayacağını ve yıl sonuna kadar biteceğini söyledi.

Karasu Limanı neden gecikti?

Sakarya Yeni Haber Gazetesi yazarlarıdan Cihan Ersöz bugünkü köşe yazısında Karasu Limanı neden gecikti sorusuna yanıt verdi..

Karasu Limanı neden gecikti Haberi

Karasu Limanı neden gecikti

Kamuoyu, Karasu Limanı hakkında neler biliyor?

   Sadece şunları:

   Mendirek inşaatını yapan İçtaş, bakanlığın açtığı Yap-İşlet-Devret ihalesini kazandı. Firma 73 milyon dolar yatırım yapacak ve limanı 19 yıl işletecek. Yer teslimi 21 Ağustos 2014’te Vali Hüseyin Avni Coş ve Milletvekili Hasan Ali Çelik’in de katıldığı bir törenle yapıldı.

   Şartnameye göre liman inşaatının yer tesliminden itibaren 18 ay içerisinde tamamlanması gerekiyor.

   21 Ağustos 2014’ten bu güne kadar 7 aya yakın süre geçti. Ortada bir çalışma yok!

   Herkes neden diye soruyor. Üçüncü boğaz köprüsünü alan şirketler birliğinin ortağı İçtaş gibi bir firma, 18 aylık inşaatı bitirme süresinin 7 ayını neden heba etsin?

   Tam bu noktada bilinmeyenlere bakmakta yarar var.

   Birincisi… Yer teslimi töreni, tamamlanması gereken siyasi şova dönük süreçlerinden biriydi.

   İkincisi… 21...