27 / 04 / 2024

Karatay Çelebi Camii inşaatı hızlandı

Karatay Çelebi Camii inşaatı hızlandı

KARATAY Belediyesi yatırımlarına devam ederek Şeyhulema Çavuşoğlu Mahallesi Aslanlı Kışla Caddesi üzerinde Karatay Belediyesi Çelebi Camii'ni Karatay'a kazandıracak.

Bursa'da 597 yıllık caminin restorasyonu durduruldu! 

Bursa İznik'te bulunan 597 yıllık tarihi Mahmut Çelebi Camii'nin restorasyonu ödenek yetersizliği nedeniyle durduruldu. Tarihi cami çürümeye terk edildi. 

Molla Çelebi Camii yeniden yapılacak!

1958'de yıkılan ve 2011 yılında 1. derece korunması gerekli kültür varlığı olarak tescillenen Molla Çelebi Camii Yeniköy'deki yerinde yeniden hayata geçirilecek.

Üsküdar Hattat Hasan Çelebi Camii'nin temeli atıldı!

Üsküdar Belediyesi ve hayırseverler tarafından Üsküdar Güzeltepe Mahallesi’nde yaptırılacak olan Hattat Hasan Çelebi Camii’nin temel atma töreni yapıldı.

Kabataş Martı Projesi sahildeki yapılara zarar mı veriyor?

Kabataş’taki Martı Projesi’nin inşaat çalışmaları hızla ilerliyor. Çalışmalar esnasında 428 yıllık Molla Çelebi Camii’ye zarar verildiği iddia edildi.

600 yıllık Daye Hatun Camii hizmete açıldı!

Sultan Çelebi Mehmet'in süt annesi tarafından 600 yıl önce yapılan Daye Hatun Camii, restorasyonun ardından yeniden ibadete açıldı.

Makedonya Kebir Mehmet Çelebi Camii restore edildi!

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te bulunan ve 1963 depreminde hasar gören Kebir Mehmet Çelebi Camii Türkiye'nin de desteğiyle restore edildi.

Çelebi Sultan Mehmed Cami inşaatı denetlendi!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, hava sıcaklığının 47 dereceyi gösterdiği öğle saatinde Çelebi Sultan Mehmed Camii inşaatını denetledi.

Antalya Çelebi Sultan Mehmed Cami'ye ilk tuğla kondu!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü 7 gün 24 saat Kuran'ı Kerim okunacak Çelebi Sultan Mehmed Camii'nin duvarına ilk tuğlayı koyarak, ikmal inşaatı başlattı. Tütüncü, tuğlanın arasına mektup da bıraktı.

Bayındır Hacı Sinan Camii restorasyonu tamamlandı!

İZMİR'in Bayındır İlçesi'nde restorasyonu tamamlanan 'Hacı Sinan Camii' hizmete açıldı. Hacı Sinan Çelebi tarafından Basra Tepesi'nde yaptırılan, ilk kayıtlara göre 1495 yıllarında adı geçen 521 yıllık tarihi Camii, Osmanlı mimarisi özellikleri gösteriyor

Karatay Akçelebi Konutları kura çelişi ne zaman?

KARATAY Belediyesi öncülüğünde kurulan toplu konut hamlelerinin 23’üncü halkasını oluşturan 984 dairelik AKÇELEBİ Konutları vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Peki Karatay Akçelebi Konutları kura çelişi ne zaman?

Çelebi Sultan Mehmed Camii inşaatı incelendi!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Çelebi Sultan Mehmed Camii’nin inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.

Konya Karatay'da yapılacak kentsel dönüşüm planı basına tanıtıldı!

Karatay Belediyesi, uzun süredir boş olarak duran Hacıveyis Camii karşısındaki alanda kentsel dönüşüm planını düzenlediği basın toplantısı ile tanıttı. Başkan Mehmet Hançerli, bölgeye konut, işyeri ve otel yapılacağını açıkladı

Karatay Çelebi Camii'nin inşaatı hızlandı!

KARATAY Belediyesi yatırımlarına devam ederek Şeyhulema Çavuşoğlu Mahallesi Aslanlı Kışla Caddesi üzerinde Karatay Belediyesi Çelebi Camii'ni Karatay'a kazandıracak.

Karatay Çelebi Camii inşaatı hızlandı Haberi

Karatay Çelebi Camii inşaatı hızlandı

Karatay Belediyesi Çelebi Camii'nin 5 bin 424 m2 arsa alanı üzerinde 2 bin 280 m2 inşaat alanına sahip olduğunu belirten Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli; bodrum kat ile birlikte toplamda 3 kattan oluşacak olan Celebi Camii'nin bölgenin en büyük camisi olarak büyük bir ihtiyacı karşılayacağını belirtti. 


BİNYÜZ KİSİ BİRLİKTE NAMAZ KILACAK 

Farklı mimarisiyle dikkat çeken caminin yapımının ve düzenlemesinin tamamen Karatay Belediyesi tarafından üstlenildiğini vurgulayan Başkan Mehmet Hancerli; tamamlandığında bin 100 kişinin aynı anda ibadet edebileceğini kaydetti. Cemaat mahallerinden abdesthanelere, hanımlar mahfilinden kapalı otopark, gasilhane, morga kadar tüm detayları düşündüklerinin altını çizen Mehmet Hancerli, "Camiler birlik ve beraberliğin saglamlastırıldıgı kutsal mekânlar. Din görevlileri ise gönüllüğü kendine esas edinen, cemaatinin derdiyle dertlenen önemli şahsiyetlerdir. Aynı safta omuz omuza Allah'ın huzuruna durdukları yegâne...