03 / 05 / 2024

Karatay imar revizyon planı yenilendi mi

Karatay imar revizyon planı yenilendi mi

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, yaptığı açıklamada, Belediye tarafından 15 Kasım 2013 tarihinde 5 milyon metrekarelik alanda imar revizyon planlarının yenilendiğini belirtti.

İzmir Bayraklı'da imar revizyon çalışmaları yapılıyor!

İzmir Bayraklı Belediyesi, ilçe genelinde yer alan mahallelerin imar çalışmalarına başladı. Belediye ekipleri Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksı mahallelerini kapsayan 60 hektarlık alandaki imar plan revizyonlarını bitirdi.

Kartal Güneyi Revizyon İmar Planı iptal edildi!

İstanbul’un Kartal ilçesinde donatı alanının imara açılması planlanan imar planına yargı onay vermedi. İstanbul 9. İdare Mahkemesi, 1/1000 ölçekli Kartal Güneyi Revizyon İmar Planı’nı 408 no’lu parsel yönünden iptal etti.

Milas OSB'de revizyon imar uygulaması ihalesi yapıldı!

Muğla'nın Milas ilçesi OSB'nin revizyon imar uygulaması için yapılan ilk ihaleye 9 haritacılık firması teklif verirken ikinci ihaleye 5 firma katıldı.

Elbistan 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı kabul edildi!

Elbistan Belediye Meclisi’nin olağanüstü toplantısında 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı kabul edildi. Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Alper Akbaş, imar planının getirdiği yenilik ve değişiklikleri anlattı.

Karatay'da imar ve mülkiyet sorunları çözülüyor!

Karatay Belediyesi, ilçede yaşanan imar ve mülkiyet sorunlarının çözmek için imar düzenlemelerine ve 18. madde uygulamalarını hızlandırdı.

Konya Karatay’da imar uygulamaları hız kesmiyor!

Karatay Belediyesi, ilçedeki imar ve mülkiyet sorunlarının çözümü amacıyla imar düzenlemelerine ve 18. madde uygulamalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Karatay'da 21 mahallede imar düzenlemesi!

Karatay Belediyesi tarafından imar ve mülkiyet sorunlarının çözülmesi için 21 mahallede, 38 farklı düzenleme sahasında 9 milyon 821 bin metrekarelik alanda imar düzenlemesi yapıldı.

Altınova'da imar revizyon planları onaylandı!

Antalya'nın Altınova ilçesinde bulunan ticaret alanlarından sonra konut alanlarındaki imar revizyon planları onaylandı ve imar sorunu çözüldü.

Şehitkamil için örnek kentsel dönüşüm projesi hazırlandı!

Gaziantep Şehitkamil belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İpekyolu Kentsel Dönüşüm Alanı ve Karşıyaka yeni imar revizyon planını bölge esnafına tanıttı.

Burdur için yeni kent imar revizyon planı!

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, mahalle ziyaretleri kapsamında Tepe Mahallesi sakinleriyle buluştu. Ercengiz,  mahalle sakinlerinin sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Ayazağa Revizyon Nazım İmar Planı Tadilatı askıya çıktı!

Sarıyer Ayazağa Revizyon Nazım İmar Planı Sınır Değişikliğine ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı bugün askıya çıkarıldı..

Halkalı Caddesi ve çevresi Revizyon Nazım İmar Planı askıda!

Küçükçekmece İlçesi, Halkalı Caddesi ve Çevresi Revizyon Nazım İmar Planı'na ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı..

Ümraniye Revizyon Nazım İmar Planı askıya çıktı!

Ümraniye Adem Yavuz - Aşağı Dudullu - Cemil Meriç - Huzur - Ihlamurkuyu - Parseller ve Yukarı Dudullu Mahalleleri kısmi Revizyon Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı..

Karatay imar revizyon planı yenilendi mi Haberi

Karatay imar revizyon planı yenilendi mi

Karatay Belediyesi ilçede düzenli kentleşmeyi sağlamak amacıyla İmar Kanununun 18. maddesini uygulamaya devam ediyor.


Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, yaptığı açıklamada, Belediye tarafından 15 Kasım 2013 tarihinde 5 milyon metrekarelik alanda imar revizyon planlarının yenilendiğini belirtti.


O günden bu tarafa özellikle 18. madde uygulamalarıyla alakalı ekiplerin büyük çaba sarfettiğini ve 21 farklı mahallede yapılan bu imar revizyon planlarının araziye uygulanması için 18. madde uygulamaları gerçekleştirildiğini ifade eden Hançerli, şunları kaydetti:


"Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü'ne evraklarımız intikal ettirildi ve bu 21 mahallenin 1/3'lük kısmına tapuları verildi. Şu anda Tapu Kadastro Müdürlüğümüz ile ortak bir çalışma içerisindeyiz. Doğuş Mahallesi, Sarıyakup Mahallesi, Ulubatlı Hasan Mahallesi, Çimenlik Mahallesi, Emirgazi Mahallesi ve bu gibi 21 mahalle için 18 uygulamalarıyla alakalı çalışmalarımız devam ediyor. Bir taraftan tapular veriliyor...