17 / 05 / 2024

Karatay imar

Karatay imar

Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi, İmar Revizyonu çalışmalarını tamamlayarak imar planının uygulama sürecini hızlandırdı. Karatay Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Toknal konu ile ilgili bir açıklama yaptı...

Konya Karatay'da ormanlık alanın imarı değiştirildi iddiası!

Konya Karatay'da 10 sene önce eski Belediye Başkanı Mehmet Hançerli tarafından, Hazine’den alınan 2 milyon 472 bin metrekare büyüklüğündeki alana 85 bin ağaç dikildi ve ormanlık alan yapıldı. Ormanın bir bölümü temeli atılan Yeni Sanayi Sitesi'ne katıldı.

Karatay'da imar ve mülkiyet sorunları çözülüyor!

Karatay Belediyesi, ilçede yaşanan imar ve mülkiyet sorunlarının çözmek için imar düzenlemelerine ve 18. madde uygulamalarını hızlandırdı.

Konya Karatay’da imar uygulamaları hız kesmiyor!

Karatay Belediyesi, ilçedeki imar ve mülkiyet sorunlarının çözümü amacıyla imar düzenlemelerine ve 18. madde uygulamalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Karatay'da 21 mahallede imar düzenlemesi!

Karatay Belediyesi tarafından imar ve mülkiyet sorunlarının çözülmesi için 21 mahallede, 38 farklı düzenleme sahasında 9 milyon 821 bin metrekarelik alanda imar düzenlemesi yapıldı.

Karatay’da 18. madde imar uygulamaları devam ediyor!

Karatay Belediyesi ilçe sınırları içinde düzenli kentleşmeyi sağlamak amacı ile Belediyelerin asli görevlerinden olan 3194 Sayılı İmar Kanununun 18. Maddesini hızlı ve sağlıklı bir şekilde uygulamaya devam ediyor. 

Karatay'da tüm tapular dağıtıldı!

Karatay’da 5 milyon metrekarelik 1. etap imar revizyon planı kapsamında tüm tapular dağıtıldı.

Karatay'a 19 milyonluk imar revizyon planı!

Konya Karatay'da Mahalle İstişare Toplantısı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen toplantıda 16 Nisan'da gerçekleşecek olan referandum ve Karatay Belediyesi'nin projeleri konuşuldu

Konya Karatay revizyon imar planı çalışmalarıyla modernleşiyor!

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, "Karatay'ı her geçen gün büyütüyoruz ve modernleştiriyoruz. Revizyon İmar Planı çalışmaları ile birlikte Karatay'da büyük değişimler gerçekleştireceğiz. " dedi.

Konya Karatay'da yeni tapular verilmeye devam ediyor!

Karatay ilçesi sınırları içerisinde revizyon imar planlarına göre yapılan ve İmar Kanunu'nun 18. madde uygulaması tamamlanan Mengene Mahallesinde mülk sahipleri tapularını alıyor.

Karatay'da yeni tapular veriliyor!

Karatay'da düzenli kentleşmeyi sağlamak amacıyla yürütülen Revizyon imar Planı çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Karatay'da imar revizyon çalışmaları devam ediyor!

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, yaptığı açıklamada, toplam 22 mahalleyi kapsayan 5 milyon metrekarelik alanda 1. İmar Revizyon Plan çalışmasının yapıldığını söyledi.

Karatay'da imar revizyon çalışmaları ne durumda?

Karatay Belediyesi ilçe sınırları içinde düzenli kentleşmeyi sağlamak amacı ile belediyelerin asli görevlerinden olan 3194 sayılı İmar Kanununun 18. maddesini hızlı ve sağlıklı bir şekilde uygulamaya devam ediyor.

Karatay'da 1. İmar Revizyon Plan çalışması yapılıyor!

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, yaptığı açıklamada, toplam 22 mahalleyi kapsayan 5 milyon metrekarelik alanda 1. İmar Revizyon Plan çalışmasının yapıldığını söyledi.

Karatay imar Haberi

Karatay imar

Yaklaşık 22 mahalleyi kapsayan İmar Revizyon Planı hakkında Celalettin Karatay Kongre ve Gençlik Merkezinde geçtiğimiz yaz döneminde yapılan toplantılarla halkı bilgilendiren Karatay Belediyesi, çalışmalar kapsamında 18 inci madde uygulamalarını hızla yürütüyor. 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Karatay Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Toknal, ilçe genelinde imar planı uygulanmasının ve eskimiş bölgelerde ki yapılaşmanın hızlandırılması amacıyla toplam 5 milyon metrekare alanda revizyon imar planı hazırlayarak tamamladıklarını söyledi. 

Belediye olarak yapılaşmanın daha sağlıklı ve verimli olması için Revizyon İmar Palanını hayata geçirdiklerini ifade eden Toknal, imar planının Büyükşehir Belediyesi tarafından da onaylanarak yürürlüğe girdiğini belirtti. 

Düzenleme yapılan alanlarda eğitim tesisleri, dini tesis, sosyal tesis, spor tesisleri ve yeşil alan gibi sosyal, teknik alt yapı alanlarının artırıldığını kaydederek ulaşım bağlantılarının da genişletildiğini ve bu kapsamda da...