22 / 05 / 2024

Karayolları kenarında açılacak tesisler

Karayolları kenarında açılacak tesisler

Karayolları kenarında yapılacak ve açılacak tesisler hakkında yönetmelik, 15 Mayıs 1997 tarihinde 22990 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte, karayolları sınır çizgisindeki yapılaşma şartları yer alıyor...

Ankara-İzmir hızlı tren hattında son durum ne? Ankara-İzmir YHT ne zaman açılacak, Ankara-İzmir YHT durakları 2024!

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nda çalışmalar hız kesmeden devam ederken pek çok kişi de Ankara-İzmir YHT ne zaman açılacak sorusunun yanıtını merak ediyor. İşte Ankara-İzmir YHT projesi ile ilgili detaylar...

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pist inşaatı tamam! Bakan Uraloğlu: Çok yakında açılacak! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, havalimanları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pist inşaatının tamamlandığını ve yakında açılacağını aktaran Uraloğlu, Çukurova Havalimanı için de tarih verdi. 

İstanbullular dikkat! Alibeyköy-Eminönü Tramvay Hattı'nda sona gelindi! Alibeyköy-Eminönü Tramvayı ne zaman açılacak?

İstanbulluların merakla beklediği Alibeyköy-Eminönü Tramvay Hattı'nda sona yaklaşıldı. Peki Alibeyköy-Eminönü Tramvay Hattı ne zaman açılacak?

Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı çok yakında hizmete açılacak!

Başakşehir- Kayaşehir Metro Hattı'nın çalışmaları sonlandı. Çok yakında hizmete açılacak.

Kara yolu kenarında açılacak iş yerleri için yeni dönem!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan "İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"e göre; kara yolu kenarında açılacak iş yerleri için "Geçiş Yolu İzin Belgesi" alınması zorunluluğu getirildi.

Çotanak Stadı sezonun ikinci yarısında hizmete açılacak!

Giresun'da hayata geçirilen 22 bin 28 seyirci kapasiteli Çotanak Stadı sezonun ikinci yarısında hizmete açılacak...

Çubuk 1 Barajı 29 Ekim'de açılacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesi uzun süredir kullanılmayan Çubuk 1 Barajı'ndaki yenileme çalışmalarını tamamladı. Barajın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda açılacak.

Şavşat Gölü kenarında inşa edilen binaya tepki!

Artvin Şavşat'ta yer alan doğa harikası Karagöl'ün kenarında yapımı süren bina tepkilere sebep oldu. Bölge sakinleri, göl kenarında yapılaşmanın devam etmesinden endişe ettiklerini belirtti...

Mersin Millet Bahçesi Cumhuriyet Bayramı'nda açılacak!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından hayata geçirilen Mersin Millet Bahçesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda hizmete açılacak.

Çin Universal Studio 2021'de açılacak!

Çin’in başkenti Beijing’de inşaatı süren Universal Studio, 2021 yılında açılacak. Dünyada beşinci ve Asya’da üçüncü Universal Studio olan Beijing’de bulunan park tamamlandığında dünyanın en büyüğü olacak.  

Radisson Collection 2020'de açılacak!

Ant Yapı tarafından "Bodrum'da bir cennet liman" sloganıyla Aspat'ta geliştirilen Anthaven projesi Ortadoğu'nun en iddialı projesi olmaya hazırlanıyor. Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, 2020 yılında açılacak olan projenin Bodrum'un değerini artıracağını söylüyor.

Galataport 2020'nin Mart ayında açılacak!

Galataport Projesi'nin yapıldığı alanda incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, projenin Türkiye'nin en büyük cruise alanlarından biri olacağını ve 2020'nin mart ayında açılacağını belirtti.

Dünyanın en büyük dönme dolabı Ain Dubai 2020'de açılacak!

Dünyanın en büyük dönme dolabı olan Ain Dubai, Meraas Holding tarafından hayata geçiliyor. Şirketin yaptığı açıklamaya göre Ain Dubai 2020 yılında açılacak.

Karayolları kenarında açılacak tesisler Haberi

Karayolları kenarında açılacak tesisler

Karayolları kenarında yapılacak ve açılacak tesisler hakkında yönetmelik tam metni!

Karayolları kenarında yapılacak ve açılacak tesisler hakkında yönetmelik, 15 Mayıs 1997 tarihinde 22990 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte, karayolları sınır çizgisindeki yapılaşma şartları yer alıyor.


KARAYOLLARI KENARINDA YAPILACAK VE AÇILACAK TESİSLER HAKKINDA

YÖNETMELİK

BİRİNCİ  KISIM

Amaç , Kapsam ve Tanımlar

Amaç ve Kapsam

Madde 1 – (Değişik:RG-6/1/1998-23222)

Bu Yönetmelik;

a)  Karayollarının her iki tarafında karayollarına bağlantıyı sağlayacak geçiş yollan yönünden akaryakıt istasyonları, servis istasyonları, akaryakıt dolum istasyonları, sıvılaştırılmış petrol gazları (LPG/CNG) dolum ve ikmal istasyonları, tehlikeli madde depolan, umuma açık park yerleri, umuma açık garaj, yolcu terminali(otogar), yük terminali (nakliyat ambar ve depoları), fabrika, işhanı, çarşı, pazar yeri, toptancı hal, sinema, tiyatro ve benzeri eğlence yerleri, turistik yapı ve tesisler, malzeme ocak ve harmanlan, maden ve petrol şantiye-ocak...