14 / 05 / 2024

Karayolu cephe genişlikleri

Karayolu cephe genişlikleri

Devlet ve il yolları kenarındaki akaryakıt istasyonları ile yolcu terminalleri için enaz 40 metre olması gerekiyor. İşte karayolları kenarında yapılacak ve açılacak tesisler hakkında yönetmelikteki diğer karayolları cephe genişlikleri...

Beycozy Beykoz satılık daire!

Beycozy Beykoz 15 villadan meydana geliyor. Projede daire genişlikleri 250 metrekare ile 300 metrekare arasında değişiyor.  Beycozy Beykoz satılık daireler 2018 yılı içerisinde teslim edilecek.

Yeni imar yönetmeliğinde parsel büyüklükleri ne kadar?

Parsel genişlikleri ve parsel derinlikleri yeni imar yönetmeliği kapsamında yeniden düzenleniyor. Peki, yeni imar yönetmeliğinde parsel büyüklükleri ne kadar?

Bornova İkon Tower satılık!

Mart ayında satışa sunulacak olan Bornova İkon Tower projesi 367 adet konuttan meydana geliyor. Bornova İkon Tower satılık daire genişlikleri 75 metrekare ile 174 metrekare arasında değişiyor.

Kocaeli D-100 Karayolu genişletiliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, D-100 Karayolu’nun Sabancı Kavşağı ve Gölcük Kavşağı arasındaki kuzey ve güney yan yollarında genişletme ve sanat yapıları çalışmasına devam ediyor.

Kocaeli D-100 Karayolu’na yan yollar yapılıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, D-100 Karayolu’nun Sabancı Kavşağı ve Gölcük Kavşağı arasındaki kuzey ve güney yan yollarda genişletme ve sanat yapıları çalışmasına devam ediyor.

Muş- Bitlis karayolu otogar kavşağının yol çalışmaları tamamlandı!

Muş Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü´ne bağlı ekiplerin geçtiğimiz günlerde, Muş- Bitlis Karayolu Otogar Kavşağında yaptığı yol genişletme çalışmalarını tamamladı.

Hep İstanbul'da son 2 blok satışa çıkarıldı!

Tekfen Emlak Geliştirme tarafından İstanbul Esenyurt'ta hayata geçirilen HEP İstanbul projesinde son iki blok da satışa çıkarıldı. Son iki blokta genişlikleri 70 ile 178 metrekare arasında bulunan konutlar 282 bin liradan başlayan fiyatlara satılıyor.

Kilis-Elbeyli Karayolu'nda genişletme çalışmaları başladı!

Kilis’te, Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından Kilis-Elbeyli Karayolunda genişletme çalışmaları sürüyor. Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından geçen yıl başlatılan Kilis-Elbeyli Karayolunun yol genişletme ve asfaltlama çalışmaları devam ediyor.

İzmir - Çanakkale Karayolu’nda çatlak oluştu!

Çanakkale- İzmir Karayolu’nun 17’nci kilometresinde Erenköy (İntepe) yakınlarındaki duble yolda, yaklaşık 30 metre uzunluğunda ve bir elin girebileceği genişlikte dev çatlak oluştu.

1981 yılında Boğaziçi'ndeki korular inşaata açılmış!

1981 yılında Boğaziçi'nde 3 bin metrekareden büyük korular inşaata açılmış. Boğaz'ın iki yakasında toplam genişlikleri 1 milyar 70 milyon 308 bin 589 metrekareyi bulan 67 korunun 267 milyon 577 bin 147 metrekaresine inşaat yapılabilecekmiş.

Dap Vadisi'nde fiyatlar 190 bin liradan başlıyor!

Dap Yapı Çağlayan'da 40 bin metrekarelik alanda eski fabrikaları dönüştürerek Dap Vadisi'ni hayata geçirdi. Genişlikleri 21 ile 330 metrekare arasında değişen alanlara sahip 400 ofis 190 bin liradan satılıyor.

Karamürsel'de dış cephe giydirmesi ile ilgili toplantı yapıldı!

Karamürsel'de dış Karamürsel Belediyesi Kent Estetiği projesi genişletilerek devam ediyor. Karamürsel'de kent estetiği adına dış cephe giydirmesiyle ilgili yapılacak değişim projesi hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Karayolları cephe genişlikleri!

Devlet ve il yolları kenarındaki akaryakıt istasyonları ile yolcu terminalleri için enaz 40 metre olması gerekiyor. İşte karayolları kenarında yapılacak ve açılacak tesisler hakkında yönetmelikteki diğer karayolları cephe genişlikleri...

Karayolu cephe genişlikleri Haberi

Karayolu cephe genişlikleri

Karayolları cephe genişlikleri!

Karayolları kenarında yapılacak ve açılacak tesisler hakkında yönetmelik; Karayollarının her iki tarafında sınır çizgisine elli metre , mesafe içinde olup geçiş yolları ile karayoluna bağlantı yapmaksızın (a) bendinde sayılan yapı ve tesislerinyapılması,  açılması,  işletilmesi  veya tadil  edilmesinde karayolu trafik güvenliğinin sağlanması amacına yönelik olarak aranacak usul, esas ve şartlan kapsıyor. Peki, karayolları cephe genişlikleri ne kadardır?


Karayolu cephe genişlikleri

Madde 40 - Devlet ve il yolları kenarında yapılacak ve açılacak tesisler için cephe genişliği;


a) Devlet ve il yolları kenarındaki akaryakıt istasyonları ile yolcu terminalleri için enaz 40 metre.


b) Devlet ve il yolları kenarındaki diğer tesisler için münferit geçiş yolu talep edilmesi halinde enaz 20 metredir.

c) Devlet ve il yolları kenarındaki tesislere ait geçiş yolu ile adalar;


Akaryakıt istasyonları ile yolcu...