05 / 05 / 2024

Karbon Fiber teknolojileri

Karbon Fiber teknolojileri

Koleksiyon ve Tasarım Vakfı 26 Mart Perşembe günü, Arizona Üniversitesi İnşaat Mühendisliği ve Mekaniği Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Hamid Saadatmanesh’in verdiği “Karbon Fiber ve Kompozit Teknolojileri” başlıklı konferansa ev sahipliği yaptı.

Sabancı Holding CEO'su kentsel dönüşümü hızlandıracak yöntemi açıkladı! Binalar yıkılmayacak...

Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili öneri geldi. Alper, binaları yıkmadan, karbon fiber malzemeyle güçlendirmenin iyi bir alternatif olduğunu aktardı. 

Temiz enerji teknolojisi yatırımları hız kazandı!

Dünyaca ünlü petrol ve doğalgaz şirketleri, temiz enerji teknolojisine yönelik yatırımlarını hızlandırdı. BP, Shell, TotalEnergies, ADNOC, Saudi Aramco ve Petronas gibi dünyaca ünlü şirketler, yenilenebilir enerji, hidrojen üretimi ve karbon yakalama teknolojileri alanlarında yatırımlarına hız verdi

Bina güçlendirmede mucize yöntem: İşte A'dan Z'ye 'karbon fiber' mucizesi!

Hatay’da üçüz bloklardan biri adeta kum yığınına döndü, biri ağır hasar aldı, diğeri ise dimdik ayakta kaldı. Ayakta olan blok, 14 yıl önce ODTÜ’lü hocaların kendi geliştirdikleri ‘karbon fiber’ yöntemiyle güçlendirilmiş. İşte A'dan Z'ye 'karbon fiber' mucizesi....

Clavis Polimer Teknolojileri Ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Clavis Polimer Teknolojileri Ve Danışmanlık Anonim Şirketi 100 bin TL sermaye ile bugün Ali Kemal Çilek imzasıyla kuruldu.

Schneider Electric, bulut tabanlı teknolojileri öneriyor!

Enerji yönetimi ve otomasyonda global bir uzman olan Schneider Electric, çok yerleşkeli zincir tesislerde işlemleri optimize etmek için bulut tabanlı teknolojileri öneriyor.

Mtm Uluslararası Makine Teknolojileri Merkezi Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mtm Uluslararası Makine Teknolojileri Merkezi Sanayi Ticaret Limited Şirketi 150 bin TL sermaye ile bugün Hamdi Altunalan, Orhan Akova ve Mustafa Timurlenk imzasıyla kuruldu.

Global Chemıcals Su Ve Çevre Teknolojileri Danışmanlık Kurumsal Hizmetler İthalat İhracat Sanayi Şirketi kuruldu!

Global Chemıcals Su Ve Çevre Teknolojileri Danışmanlık Kurumsal Hizmetler İthalat İhracat Sanayi Şirketi 50 bin TL sermaye ile bugün Mehmey Hanefi Bilen imzasıyla kuruldu.

5. İskele Kalıp Ve Endüstriyel Yapı Teknolojileri Fuarı 12-15 Ocak'ta!

Türkiye'nin yanı sıra Dünya'daki tek fuar olma özelliğini kazanan 5’inci Uluslararası İskele Kalıp Ve Endüstriyel Yapı Teknolojileri İhtisas Fuarı, 12-15 Ocak 2017 tarihleri arasında 9. ve 10. Hall’de İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek.

Proteknik Savunma Teknolojileri İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Proteknik Savunma Teknolojileri İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi 20 bin TL sermaye ile bugün Kıvanç Tugay ve Ömer Tugay imzasıyla kuruldu.

Prefabex Yapı Teknolojileri İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Prefabex Yapı Teknolojileri İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu.

Avrupa Stil Çelik Ev Teknolojileri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Avrupa Stil Çelik Ev Teknolojileri Sanayi Ticaret Limited Şirketi 50 bin TL sermaye ile bugün Muhammet Yasir Kaplan imzasıyla kuruldu.

Eren Technic Yapı Teknolojileri İnşaat İthlat İhracat İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eren Technic Yapı Teknolojileri İnşaat İthlat İhracat İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi 20 bin TL sermaye ile bugün İsmail Yoleri imzasıyla kuruldu.

Armatekin İnşaat Makina Enerji Çevre Teknolojileri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Armatekin İnşaat Makina Enerji Çevre Teknolojileri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 100 bin TL sermaye ile bugün Armağan Hakan Aytekin tarafından kuruldu.

Karbon Fiber teknolojileri Haberi

Karbon Fiber teknolojileri

Koleksiyon ve Tasarım Vakfı 26 Mart Perşembe günü, Arizona Üniversitesi İnşaat Mühendisliği ve Mekaniği Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Hamid Saadatmanesh’in verdiği “Karbon Fiber ve Kompozit Teknolojileri” başlıklı konferansa ev sahipliği yaptı. 50’yi aşkın tasarımcı ve mimarın konuk olduğu özel etkinlikte; aynı zamanda kompozit endüstrisinde faaliyet gösteren Dowaksa’nın FRP Direktörü olarak görev alan Saadatmanesh, uçak, otomotiv ve enerji gibi önemli sektörlerde sık tercih edilen karbon fiber malzemenin tasarım ve mimarlık alanında da kullanılabileceğinin altını çizdi. Tasarım Vakfı, böylece tasarım ve mimarlık dünyasına bu yeni teknolojik malzemeyi önererek yeni uygulama alanları açmak adına somut bir adım da atmış oldu.


26 Mart Perşembe Günü Koleksiyon ve Tasarım Vakfı iş birliğiyle Koleksiyon Tarabya Kampüsü’nde birçok tasarımcı ve mimar ağırlandı. Arizona Üniversitesi İnşaat Mühendisliği...