07 / 05 / 2024

kardeş şehir elçisi

kardeş şehir elçisi

Kardeş şehircilik anlayışı önyargıları yıkarken yardımlaşmayı ve şehirlerin yurtdışında tanıtımı açısından da bir önem kazanıyor. Çanakkale ile Osnabrück arasındaki kardeşliği, kardeş şehir elçisi Rıza Baysal anlatıyor

İkinci el araba piyasasının röntgeni çekildi: Fiyatlar düşüyor, ilan sayısı azalıyor!

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM), ikinci el otomobil piyasasıyla ilgili rapor hazırladı. Rapora göre ikinci elde fiyatlar düşerken, ilan sayısı gittikçe azaldığı belirtildi.

Özbey Kardeşler İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özbey Kardeşler İnşaat Ticaret Limited Şirketi Başakşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Özcan Özbey tarafından kuruldu.

Elıte Group Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Elıte Group Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi Başakşehir'de Mustefa Adam Humed tarafından kuruldu.

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi 3 işçi alıyor! Başvuru koşulları nelerdir?

Türkiye İş Kurumu'nadan (İŞKUR) yayımlanan ilana göre, Eskişehir Odunpazarı Belediyesi'ne, sanat galerisi ve müze işçisi 3 personel alacağı bildirildi. İlana göre son başvuru tarihi ise 25 Nisan 2022.

Büyükhanlı Kardeşler İnşaat Turizm Ve Ticaret Anonim Şirketi Yolcu Taşıma Hizmetleri Şubesi açıldı!

Büyükhanlı Kardeşler İnşaat Turizm Ve Ticaret Anonim Şirketi Yolcu Taşıma Hizmetleri Şubesi bugün Ataşehir'de 15 milyon 400 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Büyükhanlı tarafından açıldı.

Kırmızı Kardeşler İnşaat Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi Ets Palladium Şubesi açıldı!

Kırmızı Kardeşler İnşaat Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi Ets Palladium Şubesi Ataşehir’de 800 bin TL serrmaye bedeli ile İbrahim Halil Kırmızı tarafından açıldı.

Elıxa Luxury Turizm Otelcilik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Elıxa Luxury Turizm Otelcilik Ticaret Limited Şirketi Ataşehir’de  500 bin TL sermaye bedeli Alperen Sonad tarafından kuruldu.

El Abrar Su Kuyusu Hizmetleri Limited  Şirketi kuruldu!

El Abrar Su Kuyusu Hizmetleri Limited  Limited Şirketi Başakşehir’de 200 bin sermaye bedeli  ile Mazin    Arslan tarafından kuruldu.

Kanal İstanbul güzergahında, 9 senede 26.7 milyon metrekare arsa el değiştirdi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) rakamlarına göre, Kanal İstanbul güzergahında, 9 senede toplamda 26.7 milyon metrekareye ulaşan arsanın el değiştirdiği belirtiliyor. 

Özşahin Kardeşler Otomotiv İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özşahin Kardeşler Otomotiv İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Bayram Şahin, Burak Şahin ve Haldun Şahin ortaklığında kuruldu.

İzmir, ilk sakin büyükşehir olacak! 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in İzmir'i dünyanın ilk Sakin Şehir'i yapma amacı Uluslararası Cittaslow Birliği tarafından desteklendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi "Cittaslow Destekçisi" unvanını aldı. Soyer, ilk Sakin Büyükşehir olmak için yola çıktıklarını belirtti.

Engin Altan Düzyatan, Blue World City ile anlaşmasını feshetti!

Pakistanlı Blue World City projesinin marka elçisi olan Engin Altan Düzyatan, İçişleri Bakanlığı'nın şirketin yasadışı yollarla faaliyette bulunduğunu ortaya çıkmasının ardından şirketle yaptığı anlaşmayı iptal etti.

Gayrimenkul el değiştirme hızı en yüksek şehir İstanbul oldu!

GABORAS’ın öncülüğünde yapılan ve Türkiye’de ticarete konu olan gayrimenkullerin el değiştirme hızını ölçen ‘Gayrimenkul Döngü Hızı’ çalışmasının sonuçları yayınlandı. Bu çalışmada gayrimenkul el değiştirme hızı en yüksek şehir olarak karşımıza 18 yıl ile İstanbul oldu.

kardeş şehir elçisi Haberi

kardeş şehir elçisi



Günümüzde neredeyse bütün şehirlerin kardeş şehirleri var. Bu kardeş şehirler sayesinde kültürler arası etkileşim ve dünyanın birbirini tanıması sağlanıyor. Kardeş şehirlik projeleri ile önyargılar yıkılıyor ve insanlar arasındaki farklılıklar bir sorun değil, çözüm olarak görülüyor. 


Kardeş şehirler arasındaki ilişkiye örnek olarak da Osnabrück ile Çanakkale arasındaki arkadaş şehirlikten başlayıp kardeş şehirliğe uzanan macerayı gösterebiliriz. Bu iki şehrin kardeş şehir olarak seçilmesinin nedenlerinden biri birbirlerine çok benzemeleri. İki şehir de savaşı yaşamış, kendini yıldan yıla geliştiren, Batılı ve modern şehirler. 


Osnabrück yaşadığı savaş nedeniyle özgürlük şehri olarak anılıyor. Çanakkale’nin de Türk ve Dünya tarihindeki yeri tartışılmaz. Osnabrück’te kardeş şehir elçisi Rıza Baysal ile bir röportaj yaptık.


Ne zamandan beri Çanakkale ve Osnabrück arasında bir kardeşlik projesi yürütülmektedir?


On yıldır aktif bir şekilde yürütülmektedir. Bu...