01 / 08 / 2024

kardeşimin evine kredi çekebilir miyim

kardeşimin evine kredi çekebilir miyim

Mesken satın almak isteyen ancak yeterli nakit parası bulunmayan kimseler, bankaların sunduğu uzun vadeli ve düşük faizli konut kredisini kullanabiliyor. Peki, "Kardeşimin evine kredi çekebilir miyim?" diyorsanız, işte yanıtı..

Altan Elmas: İlk evini alacaklar için uygun kredi imkanı sağlanmalı!

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, inşaat sektöründe geçtiğimiz yılı değerlendirirken, 2024'e dair beklentilerini anlattı. Elmas, konuta erişimin artırılması için özellikle ilk evini alacaklara uygun kredi beklentileri olduğunu söyledi.

Kendi evini yapana devlet destek çıkıyor! 300 bin TL karşılıksız kredi desteği için ne yapılmalı?

Devlet destekleri açıklanmaya devam ediyor. Bir destek haberi de kendi evine yapacak olan vatandaşlar için geldi. Kendi evini yapacak vatandaşlara devlet düşük faiz imkanıyla kredi verecek. Krediler 300.000 TL’ye kadar karşılıksız olarak verilecek. İşte tüm detaylar…

Kardeşlerin mirastaki saklı payı nasıl belirlenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda babasının hayattayken borçlandığını belirten okuyucu, evine haciz konulmasına karşın evini kardeşine devrettiğini aktardı. Kardeşin evleneceğini ve eve ihtiyacı olduğunu, evden çıkmalarını söylediğini aktaran okuyucu hakkı olup olmadığını sordu.

Kira borcu olanlar dikkat!

Posta yazarı Tamer Heper 'Kardeşimin kira sözleşmesine ben de kefil olmuştum. Sözleşme bir yıllıktı ama kardeşim bir yıldan sonraki aylardan itibaren kiralayana borçlanmış. Şimdi beni de icraya verdiler. Peki kefillik bir yıllık değil miydi?' sorusunu yanıtladı.

Mahkemelik olan arsa hisseleri devredebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Akrabamız 3 kişi tarafından, benim ve kardeşimin de bulunduğu, akraba ilişkileri içerisinde olduğumuz 24 kişi aleyhine ‘Olağanüstü Kazandırıcı Zamanaşımı ile Taşınmaz Mülkiye İktisabı’ dava açıldı.Bu durumda davadaki şansımızı nasıl görüyorsunuz?' sorusunu yanıtladı.

Habersiz devredilen gayrimenkul için hak talep edilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında okuyucusunun ''Babamın iki evi var. Erkek kardeşim yeni evlendi. Ona da “Boş olan evde otur” dedi. Babam evi kardeşimin üzerine bizden habersiz verirse, bir hak talep edebilir miyiz?'' sorusunu cevaplandırdı. İşte o haber...

Taraflar anlaşarak mirası bölüşebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Vefat eden kardeşimin taşınmazları ve bankadaki parası eşine ve bize kaldı. Eşine istediği evi ve bankadaki parayı kendisine bırakmayı, kalan evi de bizlerin bölüşmemizi önereceğiz. Miras işlemini noterde mi yapabiliriz?' sorusunu yanıtladı.

Ev almak için kullandığımız faizli kredi ile geleceğimiz kararıyor!

Birileri evine ekmek götüremezken birilerinin dolapları ağzına kadar dolu olduğu, ev almak için faizli kredi ile geleceklerin karardığı, ortadadır.

Moody’s: Sonuç Türkiye için kredi negatif!

Moody’s, genel seçimin kısa vadede sonucunun politik belirsizliğe neden olabileceğini bildirerek, "Sonuç Türkiye için kredi negatif" değerlendirmesinde bulundu.

Ölen kardeşin borcu için kişinin evine haciz gelir mi?

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu Ölen kardeşin borcu için kişinin evine haciz gelir mi sorusuna yanıt verdi..

Kardeşimin evine kredi çekebilir miyim?

Mesken satın almak isteyen ancak yeterli nakit parası bulunmayan kimseler, bankaların sunduğu uzun vadeli ve düşük faizli konut kredisini kullanabiliyor. Peki, "Kardeşimin evine kredi çekebilir miyim?" diyorsanız, işte yanıtı..

Yapı Kredi'den Ev Değiştiren Mortgage!

Yapı Kredi, mevcut evinin satışını beklemeden, yeni evine taşınmak isteyen müşterilerine “Ev Değiştiren Mortgage” ürününü sunuyor

Miras kalan dairemi eşimin kredi kartı borcu almamı engeller mi

Tamer Heper, Posta Gazetesi'ndeki bugünkü yazısında " Borç şahsidir " başlıklı yazıyı kaleme aldı...Heper, miras kalan dairenin eşinin kredi kartı borcundan dolayı el konulup konulmayacağı ile ilgili merak edilenleri yanıtladı  

kardeşimin evine kredi çekebilir miyim Haberi

kardeşimin evine kredi çekebilir miyim

Kardeşimin evine kredi çekebilir miyim?

Mesken satın almak isteyen ancak yeterli nakit parası bulunmayan kimseler, bankaların sunduğu uzun vadeli ve düşük faizli konut kredisini kullanabiliyor.


Konut kredisi verilecek kimselerde aranan özellikler bankadan bankaya değişmek ile birlikte genel olarak aradıkları bazı ortak koşullar bulunuyor. Ancak, akraba arasında yapılan konut satışlarında bankalar tarafından kredi kullanırılmıyor.


Peki, siz de "Kardeşimin evine kredi çekebilir miyim?" diyorsanız, hemen yanıtlayalım.


Yukarıda da belirttiğimiz gibi, akrabalar arasında yapılan konut satışları için bankalar kredi vermiyor.


Bunun nedeni ise aslında nakit paraya ihtiyacı olan kimsenin ihtiyaç kredisini değil de; bu krediye nazaran daha yüksek meblağ içeren ve ödemelerinin ise uzun vadede yapıldığu konut kredisinin tercih edilmesi.


Bu nedenle, bu şekilde yapılan akrabalar arası hileli satışlar da akraba arası konut satışlarında konut kredisi kullanımına engel...