09 / 05 / 2024

karot alındığı durumlar

karot alındığı durumlar

Karot, inşası tamamlanmış yapının ve elemanlarının kapasitesinin ölçülmesi ve bunların yaklaşık olarak hizmet ömrünün tespit edilmesi için alınır. Karot işlemi hakkında merak ettikleriniz haberimizde yer alıyor..

Sarphan Finanspark'ın tadilat yapı ruhsatı alındı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada Sarphan Finaspark Projesi için tadilat yapı ruhsatı alındığını bildirdi. Emlak Konut GYO açıklaması haberimizin içinde yer alıyor.

Kayacity Başakşehir'de iskan alındı!

Hemen teslim dairelerin yer aldığı Kayacity Evleri'nde iskan alındı. Yüzde 85'i satılan Kayacity Evleri'nde 2+1 dairelerin fiyatları 320 bin TL'den başlıyor. Kayacity'de son 35 konut kaldı...

Karayolları Genel Müdürü ve ekibi görevden alındı!

Karayolları Genel Müdürü ve ekibi görevden alındı. Karayolları Genel Müdürlüğü'nde deprem yaşandı. 3. köprü, duble yollar gibi büyük projeleri yaklaşık 8 yıldır görev yapan Karayolları'nın üst yönetimi tamamen değişti.

Mall Of İstanbul 2. Etap için yapı ruhsatı alındı!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Mall Of İstanbul 2. Etap için yapı ruhsatı alındı.

Manzara Adalar'ın lasmanı 22 Aralık'a alındı!

Değişimin mimarı İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın, İstanbul'un yeni gözdesi Kartal'ın yükselen değerine kimlik katacak "Manzara Adalar" projesinin basın toplantısı 22 Aralık Pazartesi gününe alındı.

1970 yılında Hükümet kararı alındığı takdirde Metro inşaatına başlanacakmış!

1970 yılında İstanbul Metrosu'nun fizibilite raporu Rus uzmanlar tarafından hazırlanıyormuş. Metro için gerekli hükümet kararı alındığı takdirde ihaleye çıkartılıp inşasına başlanacakmış ve metro 1 milyar liraya mal olacakmış.

Ankara Sofaloca projesi yapı ruhsatı alındı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Başkent Ankara Etimesgut'ta inşa edilen Sofaloca projesi yapı ruhsatı alındı.

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi 3. Bölge yapı ruhsatı alındı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından yapılan açıklamaya göre İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi kapsmaında İstanbul Uluslararası Finans Merkezi 3. Bölge yapı ruhsatı alındı.

Emlak Konut Körfezkent 4. Etap yapı ruhsatı alındı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Emlak Konut Körfezkent 4. Etap yapı ruhsatı alındı.

Terme'de sel sonrası yıkım kararı alındı!

Terme'de sel sonrası yıkım kararı alındı. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, bir hafta önce meydana gelen sel felaketi sonrasında Terme Irmağı yatağında bulunan binaların yıkılması kararı aldıklarını söyledi.

Karacasu'nun yayla yolları bakıma alındı!

Karacasu'nun yayla yolları bakıma alındı. Karacasu'da, ilçe merkezinden yayla yoluna gidişlerin rahat ve sorunsuz olması için çalışmalarını sürdüren belediye ekipleri, parkeleme ve ağaç dikme çalışmaları yaptı.

Enerji kimlik belgelerinin yüzde 64’ü 10 şehirde alındı!

Enerji kimlik belgelerinin yüzde 64’ü 10 şehirde alındı. Toplam 220 bin binanın enerji kimlik belgesine sahip olduğu Türkiye’nin bu alanda enerji dostu şehirleri İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Muğla, Kocaeli, Balıkesir, Aydın, Konya olarak sıral

Bulvar İstanbul tadilat yapı ruhsatı alındı!

Emlak Konut Gayrimenkul Ytaırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Başakşehir'de inşa edilen Bulvar İstanbul tadilat yapı ruhsatı alındı.

karot alındığı durumlar Haberi

karot alındığı durumlar

Karot neden alınır?

Karot binaların ve yapıların kapasite ve ömürlerini tespit etmesinin yanısıra depreme dayanıklılığını da ölçmek için alınabilir. Depreme dayanklılık testi için alınan karolar binaların kolonlarından alınıyor. Donatı tespiti yapılan kolonda 10 cm çapında 20-25 cm uzunluğunda bir beton numunesi alınıyor.


Peki başka hangi durumlarda karot alınır?

- Döküm anında taze betondan alınan numunelerin dayanımının düşük çıkması

- Beton üreticisi ve kontrol (yapı denetim) arasındaki ihtilaf durumu

- Döküm anında taze betondan numune alınamaması

- Betonda yerleştirme ve kür gibi uygulamaların yeterliliğinin tespit edilmesi

- Deprem ve yangın gibi durumlardan sonra yapının kontrolü

- Güçlendirme ve yıkım gibi kararların alınması durumlarında karot alma işlemi gerçekleşir.


Karot tahribatlı bir işlemdir. Yapıya zarar verebilir ve bu işlemde tekrar edilmiyor. Tek başına sonuç verir ve oldukça maliyetlidir. Ancak standard sapması...