10 / 05 / 2024

karot alma durumları

karot alma durumları

Karot, inşası tamamlanmış yapının ve elemanlarının kapasitesinin ölçülmesi ve bunların yaklaşık olarak hizmet ömrünün tespit edilmesi için alınır. Karot işlemi hakkında merak ettikleriniz haberimizde yer alıyor..

Müteahhitlerin iskan alma zorunluluğu!

Yapıya iskan alma sorumluluğu müteahhit kişi veya firmada oluyor. İskan ruhsatı almayan müteahhide dava açılabiliyor. İşte, müteahhitlerin iskan alma zorunluluğu!

İnşaat ruhsatı alma şartları!

İnşaat ruhsatı, bir yapının inşaat çalışmalarına yasal olarak başlanılabilmesi için alınması zorunlu olan izin oluyor. İnşaat ruhsatı, ilgili belediye veya valiliklerden alınıyor. Peki, inşaat ruhsatı alma şartları nelerdir?

Kaçak binaya ruhsat alma dilekçesi!

Kaçak binanın tespit edilmesiyle bu aykırılığın giderilmesi için tespit tarihinden itibaren 30 gün veriliyor. İşte, kaçak binaya ruhsat alma dilekçesi!

Tapu tahsis belgesi alma şartları!

Tapu tahsis belgesi, ıslah imar planı veya kadastro planları yapıldıktan sonra hak sahiplerine verilebiliyor. İşte, tapu tahsis belgesi alma şartları!

Tapu tahsis belgesi ile tapu alma!

Tapu tahsis belgesi, kişiye mülkiyet değil kullanım hakkı sağlıyor. Tapu tahsis belgelerinin tapuya çevrilmesi gerekiyor. İşte, tapu tahsis belgesi ile tapu alma!

Tapu randevu alma nasıl yapılır?

Gayrimenkul alım satım, devir işlemlerinin hepsi tapu dairesinde gerçekleştiriliyor. Tapu dairesine gitmeden önce randevu alınması gerekiyor. Peki, tapu randevu alma nasıl yapılır?

Maketten ev satın alma dilekçesi!

Maketten yapılan konut satışlarına Yeni Tüketici Kanunu ile sınırlamalar getirildi. Maketten ev satışlarında yapılan sözleşmelerin kanunda belirtilen hükümlere uygun olması gerekiyor. İşte, maketten ev satın alma dilekçesi!

Milli emlak arazi satın alma dilekçesi!

Milli emlak arazi satın alma işlemlerinin başında bir dilekçe ile taşınmaz malın bağlı bulunduğu malmüdürlüklerine başvuru yapmak geliyor. İşte, milli emlak arazi satın alma dilekçesi!

İzale-i şuyu davasının açılamayacağı durumlar!

Hissedarların taşınmaza ortak mülkiyet olarak sahip olması durumunda ortaklığın giderilmesi için izale-i şuyu davası açılabiliyor. Ancak davanın açılamayacağı bazı durumlar bulunuyor. İşte, izale-i şuyu davasının açılamayacağı durumlar!

Müteahhitlerin iskan alma zorunluluğu var mı?

Bir yapının inşaat çalışmaları bittikten sonra iskan belgesinin alınması gerekiyor. Bir yapıda yasal olarak oturumun başlayabilmesi için belediyeden alınıyor. Peki, müteahhitlerin iskan alma zorunluluğu var mı?

Sistem Karot İnşaat Makina Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sistem Karot İnşaat Makina Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Mehmet Köşker tarafından 50 bin TL sermaye ile 20 Ağustos'ta Sancaktepe, Sarıgazi Mahallesi, Namık Kemal Caddesi'nde kuruldu.

Yabancıların ev alma hakkı var mı?

18 Mayıs 2012 tarihinden önce yabancıların Türkiye'deki gayrimenkul edinimleri için karşılıklılık şartı aranıyordu. Ancak bu tarihte ilgili kararda değişikliklere yer verildi. Peki, yabancıların ev alma hakkı var mı?

Konut kredisi dosya masrafı geri alma işlemleri!

Yargıtay kararlarına göre, kendilerinden ne için istendiği belirtilmeden kesilen dosya masraflarının taraflarına iade edilmesi istenebiliyor. İşte konut kredisi dosya masrafı geri alma işlemleri...

karot alma durumları Haberi

karot alma durumları

Karot neden alınır?

Karot binaların ve yapıların kapasite ve ömürlerini tespit etmesinin yanısıra depreme dayanıklılığını da ölçmek için alınabilir. Depreme dayanklılık testi için alınan karolar binaların kolonlarından alınıyor. Donatı tespiti yapılan kolonda 10 cm çapında 20-25 cm uzunluğunda bir beton numunesi alınıyor.


Peki başka hangi durumlarda karot alınır?

- Döküm anında taze betondan alınan numunelerin dayanımının düşük çıkması

- Beton üreticisi ve kontrol (yapı denetim) arasındaki ihtilaf durumu

- Döküm anında taze betondan numune alınamaması

- Betonda yerleştirme ve kür gibi uygulamaların yeterliliğinin tespit edilmesi

- Deprem ve yangın gibi durumlardan sonra yapının kontrolü

- Güçlendirme ve yıkım gibi kararların alınması durumlarında karot alma işlemi gerçekleşir.


Karot tahribatlı bir işlemdir. Yapıya zarar verebilir ve bu işlemde tekrar edilmiyor. Tek başına sonuç verir ve oldukça maliyetlidir. Ancak standard sapması...