20 / 05 / 2024

Karot testinin yapılma amacı

Karot testinin yapılma amacı

İnşası tamamlanmış binalarda kullanılan, zemin, beton, asfalt gibi yapımlardan, özel aygıt (karotiyer) ile alınan silindirik örnek olan karot testinin amacı nedir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Konut krizi siyasi mesele oldu: Emlak fiyatları yüzde 47 arttı, gençlerin aile evinden ayrılma yaşı yükseldi!

Avrupa'da uzun yıllardır artan konut krizi artık siyasi bir mesele oldu. Yapılan araştırmalara göre gençlerin aile evinden ayrılma yaşı da arttı. Bazı ülkelerdeki çiftler, ayrılsalar da birlikte oturmak zorunda kalıyor. The Guardian, AB ülkelerindeki krizin etkilerini açıkladı.

Karot işlemi nasıl yapılır? Binadan karot nasıl alınır? Karot ne işe yarar?

Karot işlemi, inşaat alanında yapıların kalitesini ve ömrünü belirlemek için önemli bir yöntemdir. Aynı zamanda binaların depreme dayanıklılığını değerlendirmede de kullanılmaktadır. Peki karot, ne işe yarar ve nasıl alınır? İşte karot örneği hakkında bilinmesi gerekenler…

Vergi borcu yapılandırma başvuru süresi yarın sona eriyor! Borcu olanlar dikkat...

Vergi borcu yapılandırma başvuru süresi 3 Temmuz yani yarın sona ererken, borçların ilk taksit ödeme süresi de 31 Temmuz’da sona erecek. Peki hangi borçlar yapılandırılma kapsamına dahil edildi? Ödemeler peşin mi yapılacak? İşte ayrıntılar...

Karot testine talep katlandı! Binaya yapılacak test zarar verir mi? Karot testi binalara zararlı mı? 

Vatandaşlar karot testi yaptırarak binalarının sağlamlığını öğrenmek istiyor ancak binalardan alınacak parçanın zarar verebileceği endişesi vatandaşları tedirgin ediyor. Peki binaya yapılacak test zarar verir mi? Karot testi binalara zararlı mı? 

Binlerce kişi merakla bekliyordu! 2000 sonrası emeklilerin maaşına 1300 TL intibak zammı gelebilir

2000 sonrası emekli olan SSK ve BAĞKUR’lularla alakalı intibak yasasından dolayı maaşlarında 1300 TL artış yapılma ihtimali var

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan beklenen açıklama! İşte borçların yapılandırılma şekli!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığındaki Kabine Toplantısı sona erdi. Kabine Toplantısının gündeminden biri olan borç yapılandırma hakkında da açıklama geldi. İşte detaylar!

Prefabrik ev yaptıracakların dikkatine! Bunu bilmeden inşaata başlamayın! Hangi arsaya prefabrik ev yapılır?

Prefabrik evler her arsaya yapılabilir mi, prefabrik evlerin yapılma şartı nedir, Hangi arsaya prefabrik ev yapılır? şeklindeki sorular sık sık sorulmaktadır. İşte bu soruların yanıtlar!

Karayazoğlu İnşaat Yapı Malzemeleri Demir Çelik Beton Delme Kesim Ve Karot Alımı Limited Şirketi kuruldu!

Karayazoğlu İnşaat Yapı Malzemeleri Demir Çelik Beton Delme Kesim Ve Karot Alımı Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 410 bin TL sermaye bedeli ile Mahmut İşleyen tarafından kuruldu.

Riskli yapı tespiti nasıl yapılır? Riskli yapı süreci nasıl işliyor?

Riskli yapı; yıkılma ve ağır hasar görme riski taşıdığı incelendikten sonra teknik verilere dayanılarak tespit edilen ve ekonomik ömrünü tamamlamış olan yapılar olarak ifade ediliyor. Peki, Riskli yapı tespiti nasıl yapılır?

Riskli yapı tespiti nasıl yapılır? Riskli yapı tespiti için nereye başvurulur?

Yıkılma ya da ağır hasar görme ihtimali olan binalara riskli yapı deniyor. Yetkili kuruluşlar tarafından inceleme işlemi yapıldıktan sonra binanın riskli yapı olup olmadığı belirleniyor. Peki, riskli yapı tespiti nasıl yapılır? Riskli yapı tespiti için nereye başvurulur? İşte tüm merak edilenler...

Jabo İnşaat Yapı Malzemeleri Zemin Kaplama Karot Alım Demir Çelik Limited Şirketi kuruldu!

Jabo İnşaat Yapı Malzemeleri Zemin Kaplama Karot Alım Demir Çelik Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde Buse Çetiner tarafından kuruldu.

Kur korumalı TL hesabına dönüşlerin aynı bankadan yapılma şartı kaldırıldı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Türk Lirası'na dönüşüm hesaplarında tasarruf sahiplerinin hesaplarının bulunduğu bankadan herhangi bir bankaya transfer gerçekleştirilmesine olanak sağladığı ifade edildi.

Gayrimenkul alım satımlarına yeni düzenleme geliyor!

Tüketici Kanunu’nda gerçekleştirilecek değişikliklerle gayrimenkul alırken yada satarken yapılan sözleşmelerin noter huzurunda yapılma mecburiyeti getirildi.

Karot testinin yapılma amacı Haberi

Karot testinin yapılma amacı

Karot kelimesi İngilizce'de havuç kelimesine karşılık geliyor. Kavram olarak ise Core Drill olarak isimlendiriliyor. İlk karot alma makinesi 1864’de İsviçre’li bir mühendis tarafından yapılırken, bugünkü sondaj makinelerinin çalışma prensibini ortaya koyan ilk karot alma makinesi İsveç’li maden mühendisi Craelius tarafından 1885 yılında yapılıyor. Bu makine ile birlikte, betonu silindir şeklinde delerek, silindir içerisinde kalan ve havuca benzeyen beton çıkartılıyor. Bu işlem havuca benzemiş olmasından dolayı, havuç anlamına gelen, karot kelimesi ile adlandırılıyor.


Peki karot testinin amacı nedir?


Karot testinin amacı sözkonusu yapının ve elemanlarının kapasitesinin ölçülmesi ve hizmet ömrünün tespitini belirlemektir. Standart silindir numuneler üzerinde basınç dayanımı için TS EN 12390-3 standardı uygulanıyor. Kısaca karot testi, sertleşmiş betondan alınan karot numunelerinin deneye hazırlandıktan sonra basınç dayanımının tespiti amacı ile yapılıyor.



Silindir şeklinde...