06 / 05 / 2024

Kars Ani Harabeleri kazı çalışmaları

Kars Ani Harabeleri kazı çalışmaları

Birçok medeniyete ev salipliği yapan, 85 hektarlık alandaki Ani Harabeleri'nde, Bakanlar Kurulu kararıyla Pamukkale Üniversitesinden Prof. Dr. Fahriye Bayram başkanlığındaki ekip tarafından kazı çalışması başlatıldı.

Ani Harabeleri'ndeki Anadolu'nun ilk Türk camisi restore edilecek!

Sultan Alparslan'ın 1071'de Malazgirt Savaşı'nı kazanmasından sonra, bugün Ani Harabeleri olarak bilinen yerde yapılan Anadolu'nun ilk Türk camisi restore edilecek.

Ani Harabeleri UNESCO listesine girdi!

Kars'ta bulunan Ani Harabeleri, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine dahil edildi. Böylece, Türkiye'den listeye dahil edilen alan sayısı 16 oldu.

Ani Harabeleri UNESCO listesine girecek mi?

Suriye'deki Ani Harabeleri'nin UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmesi için her yıl başvaru yapılıyor. Yapılan başvuruları her yıl değerlendiren komite, temmuzda İstanbul’da bir araya geliyor.

Kars Ani Antik Kenti UNESCO'ya aday!

Kars’taki Ani Antik Kenti’nin UNESCO tarafından “dünya mirası” kabul edilmesi için çalışma başlatıldı. Kars Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, antik kentin Türkiye'deki 16'ıncı dünya mirası olarak listeye girmesini beklediklerini söyledi.

Ani Antik Kenti dünya mirası olacak mı?

Ani Antik Kenti'nin UNESCO tarafından dünya mirası kabul edilmesi için çalışma başlatıldı.Kars Kültür ve Turizm Müdürü Doğanay:"Ani Antik Kenti'nin Türkiye’deki 16'ncı dünya mirası olarak, kalıcı listede yerini almasını bekliyoruz"

Kars Ani Harabeleri'nde kazı çalışmasına başlandı!

Birçok medeniyete ev salipliği yapan, 85 hektarlık alandaki Ani Harabeleri'nde, Bakanlar Kurulu kararıyla Pamukkale Üniversitesinden Prof. Dr. Fahriye Bayram başkanlığındaki ekip tarafından kazı çalışması başlatıldı.

Kars Mesut Yılmaz Parkı restore edilecek!

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Mesut Yılmaz Parkı’nda bir takım incelemelerde bulundu. Mesut Yılmaz Parkı’nın eski günlerine döneceğinin müjdesini veren Başkan Murtaza Karaçanta, parkın yeniden elden geçirileceğini kaydetti.

Kars Açık Hava Kültür Müzesi ve Turizm Alanı projesi ertelendi!

Tahdüzü denen tarihi kesimindeki bölgede yapılacağı "Kars Açık Hava Kültür Müzesi ve Turizm Alanı'nda yapılan çalışmalar bir başka bahara kaldı.

TOKİ Kars Kentsel Dönüşüm Projesi ne zaman teslim edilecek?

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Kars Belediye Başkanlığı’nın ortaklaşa hayata geçirdiği ‘Kentsel Dönüşüm Projesi’ kapsamında yapılan 698 konutun hak sahipleri evlerine kavuşacakları günü bekliyor.

Kars kentsel dönüşüm konutları ne zaman teslim edilecek?

Başbakanlık Toplu konut İdaresi (TOKİ) ile Kars Belediye Başkanlığı’nın ortaklaşa hayata geçirdiği ‘Kentsel Dönüşüm Projesi’ kapsamında yapılan 698 konutun hak sahipleri evlerine kavuşacakları günü bekliyor.

S&P: Seçim sonuçlarının kredi notuna ani etkisi yok!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P), genel seçim sonucunun Türkiye’nin kredi derecelendirmesine ani bir etkisinin bulunmadığını bildirdi.

Erzurum ve Kars'ta doğalgaz iletim hattı için kamulaştırma kararı!

Erzurum Oltu'da Doğal Gaz İletim Hattı Projesi için Erzurum Oltu ve Şenkaya ilçeleri ile Kars Sarıkamış İlçesi sınırları içerisinde belirlenen parsellerde acele kamulaştırma yapılacak...

Kars'ın Kuyucuk Gölü AB ülkelerinde tanıtılıyor!

AVRUPA Komisyonu'nun, Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi kapsamında, 6 yıl önce seçkin destinasyonlar arasına soktuğu Kars'ın Kuyucuk Gölü'yle ilgili tanıtım filmleri ve belgeseller, AB (Avrupa Birliği) ülkelerinde gösterime girdi.

Kars Ani Harabeleri kazı çalışmaları Haberi

Kars Ani Harabeleri kazı çalışmaları

Birçok medeniyete ev salipliği yapan, 85 hektarlık alandaki Ani Harabeleri'nde, Bakanlar Kurulu kararıyla Pamukkale Üniversitesinden Prof. Dr. Fahriye Bayram başkanlığındaki ekip tarafından kazı çalışması başlatıldı. Kars Müze Müdürü Necmettin Alp, yaptığı açıklamada, ticaret kenti Ani Harabeleri'nde birçok farklı dine ait eserin bulunduğunu söyledi. Ayakta kalmayı başaran yapıları korumaya çalıştıklarını belirten Alp, "Fethiye Cami, 1064'te Sultan Alparslan tarafından Ani'nin fethiyle birlikte ilk cuma namazını kıldığı camidir. Bu caminin restorasyon ve konservasyonu için arkeolojik kazılar yapılıyor. Kazı çalışmaları eylüle kadar aşamalı devam edecek" dedi. Kazı ekibi sorumlusu Prof. Dr Fahriye Bayram da 34 kişilik ekiple yoğun çalışma yürüttüklerini bildirdi. "Büyük Katedral" olarak da bili nen caminin restore edileceğini vurgulayan Bayram, şunları kaydetti: "Geçen yıl güney ve batı cephede çalışmaları sürdürdük. Bu...