17 / 05 / 2024

Kars etkinlikleri

Kars etkinlikleri

Kent merkezi 78 bin nüfusa sahip olan, Ani Ören Yeri, asırlık camileri ve kalesiyle ünlü Kars'ı geçen yıl 91 bin 920 yerli ve yabancı turist ziyaret etti...

Çağatay Kılıç'tan Kars Şehir Stadyumu tepkisi!

Sarıkamış Şehitlerini anma etkinlikleri için Kars’a gelen ve Vali Rahmi Doğan’ı makamında ziyaret eden Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kars’ta yapımı yılan hikayesine dönen stadyumun müteahhidine tepki gösterdi.

TOKİ Kars 698 konutluk kura çekimi 21 Ağustos'ta!

Kars Belediye Başkanlığı tarafından Toplu Konut idaresi (TOKİ) imzalanan protokol çerçevesinde yapılan 698 konutun kura çakimleri 21 Ağustos 2015 tarihinde yapılacak.

TOKİ Kars Konutları 15 Eylül'de teslim edilecek!

AK Parti Kars Milletvekili Av. Mehmet Uçum, TOKİ tarafından Bayrampaşa ve Atatürk Mahallesi’nde yapılan konutların hak sahiplerinin 15 Eylül 2015 tarihinde evlerini teslim alacaklarını belirtti.

TOKİ Kars kura çekimi 21 Ağustos'ta!

Kars Belediye Başkanlığı tarafından Toplu Konut İdaresi (TOKİ) imzalanan protokol çerçevesinde yapılan 698 konutun kura çekimleri 21 Ağustos 2015 tarihinde yapılacak.

Kars Sarıkamış'taki yollar yenileniyor!

Kars Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü koordinesinde Sarıkamış ilçesinde başlatılan asfaltlama çalışmaları devam ediyor. Yolların büyük bölümünün yıl sonunda tamamlanması planlanıyor.

Kars Belediyesi yol çalışmalarına devam ediyor!

Kars Belediyesi, kenti daha modern ve yaşanabilir haline getirmek için gece gündüz aralıksız çalışıyor. Kars Belediyesi kent genelinde bozuk yol, kaldırımsız cadde ve sokak bırakmıyor.

Kars'taki asırlık binalar yenilenecek!

Kars'ta tarihi ve kültürel zenginliğiyle birçok uygarlığın izini taşıyan asırlık binalar restore edilerek, hem korunacak hem de turizme kazandırılacak.

Kars'taki tarihi binalar restore edilecek!

Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, Kars'ta, taşınmaz kültür varlıklarının onarımına yönelik hibe desteği verileceğini söyledi. Kentteki yüzyıllık binaların restore edilerek turizme kazandırılması hedefleniyor.

Kars'a yeni konutlar inşa ediliyor!

Kars’ta alt yapı sorunu tamamlanan cadde ve sokaklarda çok katlı konutlar yapılıyor. Kentte cadde ve sokakların alt yapı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte tek katlı evler yerini sitelere ve konutlara bırakıyor.

Kars Ani Antik Kenti UNESCO'ya aday!

Kars’taki Ani Antik Kenti’nin UNESCO tarafından “dünya mirası” kabul edilmesi için çalışma başlatıldı. Kars Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, antik kentin Türkiye'deki 16'ıncı dünya mirası olarak listeye girmesini beklediklerini söyledi.

Kars Mesut Yılmaz Parkı restore edilecek!

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Mesut Yılmaz Parkı’nda bir takım incelemelerde bulundu. Mesut Yılmaz Parkı’nın eski günlerine döneceğinin müjdesini veren Başkan Murtaza Karaçanta, parkın yeniden elden geçirileceğini kaydetti.

Kars Açık Hava Kültür Müzesi ve Turizm Alanı projesi ertelendi!

Tahdüzü denen tarihi kesimindeki bölgede yapılacağı "Kars Açık Hava Kültür Müzesi ve Turizm Alanı'nda yapılan çalışmalar bir başka bahara kaldı.

Kuşadası Belediyesi Çevre Eğitim Etkinlikleri Ödülünü Aldı!

Kuşadası Belediyesi'ne "En İyi Çevre Eğitim Etkinlikleri Ödülü" Adana Yumurtalık Ayas Plajı'nda düzenlenen 2015 Yılı Mavi Bayrak Ödül Töreni ile verildi.

Kars etkinlikleri Haberi

Kars etkinlikleri

Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 ay turizme açık ender illerden biri olan Kars'ın 2004 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ilan edilen 15 marka kentten olduğunu söyledi.


Ani Ören Yeri, Sarıkamış'taki Bayraktepe Kayak Merkezi, Kars Kalesi, Fethiye Camisi ve Kümbet Camisi'nin çok sayıda turist çektiğine değinen Doğanay, "Kış turizmi açısından en çok turist Rusya, Ukrayna ve İran'dan geliyor. Yazın kültür turlarına da Almanya, Fransa, İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri'nden turistler katılıyor" dedi.


Doğanay, kentin merkez nüfusunun 78 bin civarında olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:


"Geçen yıl ilimize gelip turizm işletme belgeli otellerde konaklayan turist sayısı 91 bin 920 olmuştur. Kent merkezi nüfusunun üzerinde turist, kentimizin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi. Bizim tutmuş olduğumuz düzenli istatistiklere göre...