01 / 05 / 2024

Kars Kalesi nerede

Kars Kalesi nerede

Kars 'ta 986 yılında yapıldıktan sonra 4 kez yıkılan ve yeniden onarılan tarihi Kars Kalesi, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından desteklenecek projeyle ışıl ışıl olacak.

Tarihi Beylerbeyi Sarayı eski ihtişamına kavuşuyor!

Kars Kalesi eteklerinde bulunan ve 3 yıl önce restorasyonuna başlanan tarihi Beylerbeyi Sarayı, eski ihtişamına kavuşuyor...

Kars Kalesi ve çevresi hizmet kompleksi olacak!

Kars Valisi Türker Öksüz, Kars Kalesi ve çevresinde yapılacak düzenlemelere ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "Buraya gelen yerli ve yabancı ziyaretçilere hizmet sunabilecek tesisler olabilecek aynı zamanda 8 dükkan ve 1 kafeterya ile bir lokantadan oluşan bir hizmet kompleksi olacak." dedi.

TOKİ Kars Karacaören 2019 projesi 30 soruda tüm detaylarıyla!

TOKİ Kars Karacaören 2019 nerede? TOKİ Kars Karacaören 2019 fiyatları ne kadar?TOKİ Kars Karacaören 2019 ödeme planı nasıl? TOKİ Kars Karacaören 2019 başvuruları ne zaman? TOKİ Kars Karacaören 2019 kurası ne zaman? İşte TOKİ Kars Karacaören 2019 projesi 30 soruda tüm detaylarıyla...

Kars Gemli Tabya Butik otel olacak!

Kars Kalesi karşında yer alan ve 46 tabyadan bir tanesi olan Gemli Tabya butik otele dönüştürülecek.

Kars Beylerbeyi Sarayı otel oluyor!

Kars Kalesi'nin eteklerinde yer alan Beylerbeyi Sarayı, restorasyonun ardından butik otel olarak turizme kazandırılacak

Kars Kalesi'nde 130 ev için kamulaştırma kararı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın talimatıyla Kars Kalesi eteklerinde çarpık yapılaşma örneği ve yıkılmaya yüz tutan 130 ev kamulaştırılacak. Evlerden 2'si dışında tahliye edildi.

Kars'taki Cuma Hamamı restorasyon bekliyor!

Kars Kalesi altında, Taş Köprü yanında bulunan ve geçtiğimiz aylarda 'Tarihi Dokunun Korunması' projesi kapsamında restore edilen Muradiye Hamamı yeniden turizme kazandırılırken, yanı başında bulunan Cuma Hamamı ise kaderiyle baş başa bırakıldı.

Kars Beylerbeyi Sarayı'nın önünü kapatan okul yıkıldı!

Kars Kalesi atında bulunan tarihi Beylerbeyi Sarayı, önünü kapatan okulun yıkılmasıyla birlikte gün yüzüne çıkacak.

Kars'taki Beylerbeyi Sarayı gün yüzüne çıkıyor!

Kars Kalesi atında bulunan tarihi Beylerbeyi Sarayı, önünü kapatan okulun yıkılmasıyla birlikte gün yüzüne çıkacak.

Tarihi Ahmet Tevfik Paşa Konağı yıkılıyor!

Kars Kalesi’nin eteklerinde, tarihi Taş Köprü'yle hamamlar bölgesinde bulunan Ahmet Tevfik Paşa Konağı’nın da aralarında bulunduğu tarihi evler bakımsızlık ve ilgisizlikten dolayı yıkılmaya yüz tuttu.

Kars TOKİ Evleri kura çekilişi nerede?

Kars Belediye Başkanlığı ve TOKİ işbirliğinde inşa edilen Kars Bayrampaşa ve Atatürk Mahallesi kura çekimi bugün yapıldı. Peki Kars TOKİ Evleri kura çekilişi nerede?

Kars'ta tarihi mekanlar turizme açılıyor!

Ani Antik kenti, Kars Kalesi, Hasan Harakani Türbesi, Fethiye Cami, Kars Müzesi, Havariler Kilisesi, Katerina Köşkü'nün yer aldığı tarihi mekanlara sahip olan Kars'ta, turizmin 12 aya yayılması hedefleniyor.

Kars'ın tarihi mekanları turizme kazandırılacak!

Ani Antik kenti, Kars Kalesi, Hasan Harakani Türbesi, Fethiye Cami, Kars Müzesi, Havariler Kilisesi, Katerina Köşkü'nün yer aldığı tarihi mekanlara sahip olan Kars'ta, turizmin 12 aya yayılması hedefleniyor.

Kars Kalesi nerede Haberi

Kars Kalesi nerede

Kars'ta 986 yılında yapıldıktan sonra 4 kez yıkılan ve yeniden onarılan tarihi Kars Kalesi, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından desteklenecek projeyle ısıl ısıl olacak. Kültür ve Turizm Müdürlüğii'nün hazırladığı proje kapsamında tamamen aydınlatılacak kalede, vatandaşların kenti izleyebilmesi için seyir alanları oluşturulacak. Yapılacak ışıklandırmayla kale, gece saatlerinde de ziyaretçilerini ağırlayacak. Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay yaptığı açıklamada, kentin simgesi olan kalenin tarih boyunca 4 kez yıkılıp yeniden onarıldığını söyledi. Doğanay, asıl kalenin 986 yılında Selçuklular tarafından yapıldığını, dönemin veziri Firuz Akay'ın talimatıyla Lala Mustafa Pasa tarafından 1576 yılında 5 bin askerin katılımıyla son kez onarıldığını...