28 / 04 / 2024

kars Tarihi Dokunun Korunması

kars Tarihi Dokunun Korunması

Güdümlü Proje Desteği bileşeni kapsamında Kars’ın Tarihi ve Turistlik alanlarının koruma altına alınması ve yaşam alanlarına dönüştürülmesi amacıyla ‘Tarihi Dokunun Korunması’ projesini hayata geçirildi.

Trabzon’un mimari eksiklikleri masaya yatırıldı!

Mimarlar Odası Trabzon Şube Başkanı Müslim Hamzaçebi Trabzon’un mimarı eksikliklerini masaya yatırdı. Hamzaçebi açıklamasında Trabzon’un tarihi dokusunu koruyan binalar yapılmadığını, bu yapılmadığı gibi olan tarihi dokunun da korunmadığını söyledi.

TOKİ Kars projesi için beklenen gün geldi! 309 yeni konutu sakın kaçırmayın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Kars projesi için beklenen gün geldi! 309 yeni konutun ihalesi yarın saat 11:30'da gerçekleştirilecek. Bu tarihi sakın kaçırmayın...

TOKİ Kars Merkez son başvuru tarihi 2022!

TOKİ Kars Merkez son başvuru tarihi 2022 haberimizde yer alıyor. Projede 47 adet konuta yer veriliyor.

Kars Merkez TOKİ son başvuru tarihi!

Kars Merkez TOKİ son başvuru tarihi haberimizde yer alıyor. Peki Kars Merkez TOKİ son başvuru tarihi ne zaman? 

Kars'ta turistik yapılar restore ediliyor!

Kars'ta yer alan turistik ve tarihi yapılar turizmi canlandırmak için restore ediliyor. 

TOKİ Kars Sarıkamış 1. Etap başvuruları yarın sona eriyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın  Kars Sarıkamış Erenler-Tepe Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesi 1. Etap projesi için son başvuru tarihi yarın olarak belirlendi.

Tarihi Beylerbeyi Sarayı eski ihtişamına kavuşuyor!

Kars Kalesi eteklerinde bulunan ve 3 yıl önce restorasyonuna başlanan tarihi Beylerbeyi Sarayı, eski ihtişamına kavuşuyor...

Kars'taki tarihi bina TÜGVA'ya tahsis edildi!

Tarihi bir binanın Türkiye Gençlik Vakfına tahsis edildiği iddiası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Bahşi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Muğla Büyükşehir'den Arasta’ya 2.1 milyar TL'lik tarihi dokunuş!

Muğlalıların sosyal, kültürel, ekonomik olarak buluşacakları ve tarihi dokunun canlanacağı bir alan olan Arasta’daki eski Yağ Hali projesinde çalışmalar son sürat devam ediyor.

Kars TOKİ son başvuru tarihi ne zaman?

Kars TOKİ son başvuru tarihi ne zaman sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Projedeki konutlar 2+1 ve 3+1 olarak tasarlandı.

Melikgazi'de muhtelif yapıların restorasyonuna onay!

Kayseri Melikgazi Belediyesi, kültürel ve tarihi dokunun korunması amacıyla muhtelif  yapıların bakım, onarım ve restorasyon çalışmaları için Meclis’ten onay aldı.

Kars Mazlumağa Hamamı restorasyon çalışmaları tam gaz!

Tarihi Dokunun Korunması Projesi kapsamında Kars'taki Mazlumağa Hamamı’nın 3’üncü etap restorasyon çalışmaları başladı. 

Antalya Balbey Yenileme Projesi’nde sözleşmeler imzalanıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Balbey Yenileme Projesi’nin tarihi dokunun koruması için yapıldığını ve hak sahipleri ile yapılan sözleşmelerin yüzde 87 oranına ulaştığını belirtti.

kars Tarihi Dokunun Korunması Haberi

kars Tarihi Dokunun Korunması

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ve Kars Kültür Turizm Altyapı Hizmet Birliği ( KARTAB ) tarafından mali işbirliğine yönelik Güdümlü Proje Desteği bileşeni kapsamında Kars’ın Tarihi ve Turistlik alanlarının koruma altına alınması ve yaşam alanlarına dönüştürülmesi amacıyla ‘Tarihi Dokunun Korunması’ projesini hayata geçirildi.


Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ve Kars Kültür Turizm Altyapı Hizmet Birliği ( KARTAB ) tarafından mali işbirliğine yönelik Güdümlü Proje Desteği bileşeni kapsamında Kars’ın Tarihi ve Turistlik alanlarının koruma altına alınması ve yaşam alanlarına dönüştürülmesi amacıyla ‘Tarihi Dokunun Korunması’ projesini hayata geçirildi.

Bir otelde düzenlenen programa katılan KARTAB Başkanı Vali Günay Özdemir ile SERKA Genel Sekreteri Hüsnü Kapu, yürütülecek projenin sözleşmesini imzaladı.

Kars Valisi ve KARTAB Başkanı Günay Özdemir, proje ile ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, “Kümbet Cami’nin 12 Havariler Kilisesi’nin...