29 / 04 / 2024

Trabzon’un mimari eksiklikleri masaya yatırıldı!

Trabzon’un mimari eksiklikleri masaya yatırıldı!

Mimarlar Odası Trabzon Şube Başkanı Müslim Hamzaçebi Trabzon’un mimarı eksikliklerini masaya yatırdı. Hamzaçebi açıklamasında Trabzon’un tarihi dokusunu koruyan binalar yapılmadığını, bu yapılmadığı gibi olan tarihi dokunun da korunmadığını söyledi.



Mimarlar Odası Trabzon Şube Başkanı Müslim Hamzaçebi Trabzon’un mimarı eksikliklerini masaya yatırdı. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre Hamzaçebi açıklamasında Trabzon’un tarihi dokusunu koruyan binalar yapılmadığını, bu yapılmadığı gibi olan tarihi dokunun da korunmadığını dile getirdi. 

TRABZON 50 SENE ÖNCESİNDEN DAHA KÖTÜ DURUMDA

Mimarlar Odası Trabzon Şube Başkanı Müslim Hamzaçebi açıklamasında Trabzon’un tarihi dokusunu koruyan binalar yapılmadığını, bu yapılmadığı gibi olan tarihi dokunun da korunmadığını söyledi.

Açıklamasında yapı anlamında Trabzon’un 50 sene öncesinden daha geride olduğunu dile getiren Mimarlar Odası Trabzon Şube Başkanı Müslim Hamzaçebi, “Trabzon ili neredeydi, nereye geldi. Trabzon tarihi bir şehirdir ve Türkiye'nin doğu kısmında önemli bir şehirdir. Ancak Trabzon’a bu değeri verecek dokuyu koruyamadık, her gün biraz daha bozuyoruz." dedi.

Trabzon’un mimari eksiklikleri masaya yatırıldı!

Mimarlar Odası Trabzon Şube Başkanı Müslim Hamzaçebi açıklamasında Trabzon Ortahisar’ın iki tarafındaki yerleşimler bugün hemen hemen yok gibi olduğunu söyleyerek, tarihi karakterde bina yapamadığımız gibi var olanları da kaybettik." dedi.

Güne Bakış gazetesinde yer alan habere göre açıklamasında halbuki bir şehrin tarihi dokusunun olması, özellikle dünya ile entegrasyonu açısından çok önemli olduğunu söyleyen Mimarlar Odası Trabzon Şube Başkanı Müslim Hamzaçebi şu şekilde devam etti: "Trabzon tarihini eksiksiz bir şekilde korumamız gerekiyor. Korumadığınız şey de sizin değildir. Trabzon'da ben 50 senedir yaşıyorum, şehirde tarihi yapı açısından 50 senede geldiğimiz yer, 50 sene önceki başlangıç noktamızdan daha geride. Trabzon'u bu noktaya 50 senede yerel yönetime gelenler getirdi. Trabzon’u eski durumuna nasıl getiririz? Bununla ilgili neler yapmalıyız? Nasıl çalışmalar yapılmalı? Şehir planları yapılırken tarihi dokuyu nasıl koruyacağız? Artık bunları dikkate almamız gerekli." 

Mimarlar Odası Trabzon Şube Başkanı Müslim Hamzaçebi sözlerini şu şekilde tamamladı: "Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u aldığı zaman ‘Trabzon’suz İstanbul'u almanın önemi yok’ diye konuşmuştu. Doğuya açılacaksak Trabzon bunun merpeni durumundadır.”

TOKİ 32 ildeki 169 konut ve 28 ildeki 192 iş yerini satışa çıkarıyor!

Deprem bölgesindeki Yerinde Dönüşüm Projesi'ne 245 bin afetzede başvurdu!

TOKİ'den Ordu'ya 200 konutluk iki yeni proje geliyor!


Geri Dön