15 / 05 / 2024

Karşıyaka Doğal Afetler Simülasyon Eğitim Merkezi açıldı mı

Karşıyaka Doğal Afetler Simülasyon Eğitim Merkezi açıldı mı

Belediye, afetlere yönelik Doğal Afet Merkezi, Arama-Kurtarma Aracı, Deniz Ambulansı, jeneratörler, uydu telefonları ve morg aracından sonra 'Doğal Afetler Simülasyon Eğitim Merkezi'ni de hizmete açtı

Doğal afetler 2023 yılında 250 milyar dolarlık kayba neden oldu!

Doğal afetler geçen sene dünyaya yaklaşık 250 milyar dolar zarara mal olarak 10 senelik ortalamanın üzerine çıktığı kaydedildi. Buna göre, 10 senelik ortalamanın aşılmasında Türkiye ve Suriye'deki depremlerin neden olduğu kayıplar da etkili olduğu belirtildi.

Sigorta şirketlerinden doğal afetlere karşı yeni sigorta paketleri geliyor!

Son dönemlerde artan doğal afetler KOBİ’lerin sigortaya olan talebinde yoğunluk oluşturdu. Sigorta şirketleri ise deprem, su baskını, yıldırım, yangın gibi çok sayıda doğal afete karşı koruma hizmeti veren sektörlere özel KOBİ sigorta paketleri sunmaya başladı.

2022'de elektrik ve doğal gaz tüketimlerinin 270 milyar TL'si devlet tarafından karşılandı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar yaptığı açıklamada geçen sene vatandaşların elektrik ve doğal gaz tüketimlerinin 270 milyar TL'lik kısmının devlet tarafından karşılandığını dile getirdi.

Afet planınız hazır mı? Doğal afetlere ne kadar hazırsınız?

Son yıllarda dünya ve ülkemiz genelinde artan doğal afetler, insanların güvenliğini tehdit ediyor. Bu nedenle, doğal afetlere karşı hazırlıklı olmak hayati önem taşıyor. Afet planı yapmak, halkın bu konuda hazırlıklı olmasına yardımcı olur.

Karadeniz'de bulunan doğal gaz taşıma çalışmalarında yeni safha

Karadeniz'de bulunan doğal gazın Türkiye'de hizmete alınmasına ilişkin çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. İlk gazın 1 yıl sonra vandan açılması bekleniyor. Bölgeden çıkarılan doğal gaz ilk olarak günlük 10 milyon metreküp şeklinde tüketiciye ulaşacak ve kademeli olarak artacak.

Doğal gaz sıkıntısına karşı dünya alarmda, sıcak suya sınırlama gelebilir

Dünyada doğal gaz sıkıntısına karşı alarma geçildi. Doğal gaz konusunda açıklama yapan ülkelerden biri de Almanya oldu. Almanya'da Hamburg Eyalet Çevre Senatörü Jens Kerstan, doğal gaz sıkıntısının baş göstermesi durumunda özel haneler için sıcak su sınırlamasını gündemde tuttuklarını belirtti.

Karşıyaka'da depremde zarar gören okullar ve alınan tedbirler TBMM'de!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde 30 Ekim 2020 tarihli depremde zarar gören okullar ve alınan tedbirler meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Elazığ Karşıyaka'da 331 konutun yıkım çalışmaları başladı! 

Elazığ Karşıyaka Mahallesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili Elazığ Belediyesi ve TOKİ arasında yapılan görüşmeler tamamlandı. Firma yetkilileri ve hak sahipleri arasındaki görüşmeler tamamlandıktan sonra, 6 hektarlık alanda yeni binalar yapılacak...

Karşıyaka Stadı'nın inşaat ruhsatı alınacak!

Karşıyaka Stadı için camianın yüreğine su serpen AK Partili Ayda Maç: ''İnşaat ruhsatını alıp Karşıyakalılar ile paylaşacağız'' diye açıklama yaptı. 

Karşıyaka Stadı için ruhsat alınacak!

Yapımı yılan hikayesine dönen Karşıyaka Stadı için ruhsat alınmaya çalışıyor. Yıkılan İlçe Stadı’nın yerine yapılacak 15 bin kişilik proje için çalışmalar yürütülüyor.

Karşıyaka Stadı için Yapı Kayıt Belgesi alındı!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, Karşıyaka Stadı ile ilgili müjdeli haberi verdi. Stat için İmar Barışı kapsamında  "Yapı Kayıt Belgesi" alındığını inşaatın bugüne kadar tamamlanan kısımlarının tescil edildiğini söyledi. 

158 milyar dolarlık doğal afetin 49 milyar doları sigortalı!

Swiss Re, 2016 yılında gerçekleşen doğal afetler ve insan kaynaklı felaketlere dair hasar tahminlerini yayınladı. Verilere göre, 158 milyar dolar civarındaki hasarın 49 milyar doları sigortalı.

İzmir Karşıyaka'daki altyapı çalışmasına vatandaş tepkili!

İzmir Karşıyaka'da altyapı çalışmaları çarşıyı etkiledi. Çalışmalar çarşıdaki yollara zarar verdi. Halk olaya tepki gösterdi.

Karşıyaka Doğal Afetler Simülasyon Eğitim Merkezi açıldı mı Haberi

Karşıyaka Doğal Afetler Simülasyon Eğitim Merkezi açıldı mı


Karşıyaka Belediyesi doğal afetlere yönelik hazırlık çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek Doğal Afetler Simülasyon Eğitim Merkezi'ni hizmete açtı. Latife Hanım Mahallesi Şantiye Tesisleri içinde hizmete giren merkez, Türkiye'de yerel yönetimler içinde bir ilçe belediyesi tarafından açılan en donanımlı afet eğitim tesisi olma özelliği taşıyor. 

Doğal Afetler Simülasyon Eğitim Merkezi açılış törenine Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, CHP İlçe Başkanı Ali Karaege, İl Afet Müdürü Faruk Üner, İzmir Afet ve Acil Durum Müdahale Müdürü Abdurrahmen Güldoğan, İzmir Valiliği Arama Kurtarma Birlik Müdürü Atilla Altınbudak, Kızılay İzmir şube müdürleri, İzmir Kadın Meclisi İzciler ve Doğa Sporcuları Çalışma Grubu, Çiğli Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. 


'Bilgilendirmek önemli'

Açılışta yaptığı konuşmada hizmete giren tesisin sıradan bir yerel yönetim hizmeti olmadığını belirten...