07 / 05 / 2024

Karşıyaka Üniversite binası ve spor salonu için imzalar atıldı

Karşıyaka Üniversite binası ve spor salonu için imzalar atıldı

Hayırsever Ayşe Necla Karadavut tarafından bağışlanan Dedebaşı’ndaki boş arazide Sağlık Bilimleri Fakültesi ve buna bağlı meslek yüksekokulu ile sağlık polikliniği ve diş polikliniği kurulması için imzalanan protokolde ’temel atma’ aşamasına gelindi.

Karşıyaka Opera Binası ihalesinin 1. aşaması tamamlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Karşıyaka’da kurulacak Türkiye'nin opera sanatına özel ilk binası için çıkılan yapım ihalesinin birinci aşaması tamamlandı.

Karşıyaka Opera Binası'nın ihalesi 15 Aralık'ta!

Karşıyaka Belediyesi’nin 2006’da gündeme getirdiği ve Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını Senem üstlendiği opera binasının ihalesi 15 Aralık’ta.

Karşıyaka Nergis Parkı imar planı yeşil alan olmalı!

İZMİR Karşıyaka'da Nergis Parkı'nın imar planlarına 'Yeşil alan' olarak geçirilmesini isteyen ve parka dikilen binaya tepki gösteren mahalle halkı, belediye binasının önünde basın açıklaması yaptı.

Karşıyaka'ya üniversite müjdesi!

Karşıyaka'nın üniversite hayali gerçeğe dönüşüyor. Karşıyaka Belediyesi, Ege Üniversitesi ve bağışçı Karadavut ailesi arasında geçtiğimiz aylarda imzalanan protokol sonrasında, uzun yıllar atıl kalan kentteki arazinin imar plan değişiklikleri yapıldı.

Karşıyaka Üniversite binası ve spor salonu için imzalar atıldı!

Hayırsever Ayşe Necla Karadavut tarafından bağışlanan Dedebaşı’ndaki boş arazide Sağlık Bilimleri Fakültesi ve buna bağlı meslek yüksekokulu ile sağlık polikliniği ve diş polikliniği kurulması için imzalanan protokolde ’temel atma’ aşamasına gelindi.

İzmir Karşıyaka'ya üniversite binası ve spor salonu yapılacak!

Karşıyaka'nın yıllardır süren üniversite hayalini sona erdirmek isteyen Karşıyaka Belediyesi, Ege Üniversitesi ile dev bir işbirliğine imza attı. Üniversite binası ve spor salonunun inşaatı 18 ayda tamamlanacak.

Karşıyaka Kulübü TOKİ'nin eski binasına taşınıyor!

Yeni stat projesi kapsamında önümüzdeki günlerde yıkılacak kulüp binasının yerine yer arayan Karşıyaka, Toplu Konut idaresi'nin (TOKİ) Mavişehir'deki eski bölge müdürlüğü binasına taşınıyor.

Karşıyaka'ya üniversite geliyor!

Karşıyaka'nın üniversite hayalini sona erdirmek isteyen Karşıyaka Belediyesi, Ege Üniversitesi ile dev bir işbirliğine imza attı. Dedebaşı'ndaki boş arazide Sağlık Bilimleri Fakültesi kurulacak..

Karşıyaka'ya Sağlık Bilimleri Fakültesi yapılacak!

Karşıyaka'nın üniversite hayali gerçek oluyor. Karşıyaka'nın yıllardır süren üniversite hayalini sona erdirmek isteyen Karşıyaka Belediyesi, Ege Üniversitesi ile dev bir işbirliğine imza attı.

Karşıyaka Sahnesi yeniden inşa ediliyor!

Karşıyaka Sahnesi, modern bir tiyatro mekânı olarak yeniden inşa ediliyor. Devlet Tiyatroları Genel Müdürü A. Necat Birecik'in temelini attığı tiyatro binası, sanatseverlere yenilenmiş yüzüyle hizmet vermeye devam edecek.

Kocaeli Karşıyaka Kalıcı Konutları okul oluyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eğitime destek vermeye devam ediyor. Büyükşehir Hizmet binasında gerçekleştirilen Karşıyaka Kalıcı Konutları iş Merkezinin İmam Hatip Ortaokulu’na dönüştürülmesi projesi ile ilgili ihale

Karşıyaka'da tiyatro binası yapılacak! İhalesi 23 Eylül'de!

Kültür Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü; İzmir Karşıyaka'ya yeni tiyatro binası yapacak. 1.000 günde tamamlanacak bina için yapım işi ihalesi 23 Eylül 'de gerçekleştirilecek.

İzmir Karşıyaka Belediyesi Güneş Tarlası projesini tamamladı!

İzmir Karşıyaka Belediyesi Güneş Tarlası projesini tamamladı. Kendi imkanları ile yılda 420 bin liralık elektrik üretecek olan belediye, bundan sonra hizmet binası ve bazı sosyal tesisler için ücret ödemeyecek..

Karşıyaka Üniversite binası ve spor salonu için imzalar atıldı Haberi

Karşıyaka Üniversite binası ve spor salonu için imzalar atıldı

Üniversite binası ve spor salonu için ilk kazma 25 Kasım’da Çarşamba günü törenle vurulacak. İnşaat 18 ayda tamamlanacak.

Karşıyaka’yı bir üniversite kenti yapmak için çıkılan yolda ilk adım geçtiğimiz aylarda atıldı. Madalyalı hayırsever Ayşe Necla Karadavut, Dedebaşı’nda uzun yıllar atıl kalan arazisini, üniversite yapımı için bağışlayabileceğini bildirdi. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve hayırsever Karadavut adına Avukat Süleyman Okay bir araya gelerek ortak protokolü imzaladı.


İNŞAAT 18 AYDA BİTECEK

Protokolün ardından yasal süreç başladı. Alana yönelik imar düzenlemeleri Karşıyaka Belediyesi tarafından yapıldı, İzmir Büyükşehir Belediyesi onayladı. Proje için inşaat ruhsatı da alındı. Üniversite binasının temeli 25 Kasım Çarşamba günü, saat 11.00’de görkemli bir törenle atılacak. İnşaat çalışmaları 18 ay sürecek.


PROJEDE NELER VAR?

Protokole göre; Devlet...