16 / 05 / 2024

Kartal-Kaynarca metro hattı ne zaman açılıyor

Kartal-Kaynarca metro hattı ne zaman açılıyor

2012’de hizmete giren Kadıköy-Kartal hattının devamı olan Kartal-Kaynarca metro tünelinin kazı çalışmalarında sona yaklaşıldı. İBB Başkanı Kadir Topbaş, metro inşaatında incelemelerde bulundu..

Pendik Merkez-Kaynarca Merkez-Fevzi Çakmak Metro Hattı 2025'te açılacak!

Pendik Merkez-Kaynarca Merkez-Fevzi Çakmak Pendik Merkez-Kaynarca Merkez-Fevzi Çakmak Metro Hattı'nın 2025 yılında hizmete açılacağını söyledi.

Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı'nda ilk ray kaynağı yarın yapılacak!

Sabiha Gökçen Havalimanı ile Kadıköy-Kartal-Kaynarca Metro Hattı arasında raylı sistem bağlantısını sağlayacak projede ilk ray kaynağı yapılacak.

Kaynarca-Tuzla Metro Hattı ve Pendik-Sabiha Gökçen Metro Bağlantı Hattı imar planı askıda!

Tuzla ilçesi, Kaynarca ( Tavşantepe ) Tuzla Metro Hattı ve Pendik ( Marmaray ) Sabiha Gökçen Metro Bağlantı Hattı'na ilişkin itiraz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 11.07.2019 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro Hattı'nda son durum!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yapımı devam eden Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro Hattı inşaat alanında incelemede bulunarak görevlilerden inşaat hakkında bilgi aldı.

Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro Hattı inşaatı yeniden başladı! 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yapımı durdurulan Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro Hattı'nın inşaatına yeniden başlandığını açıkladı. İmamoğlu, "İhalenin güncellenmiş bedeli 2 milyar 340 milyona tekabül ediyor" dedi...

Kaynarca-Tuzla-Pendik metro hattının inşaatı başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada “Kaynarca-Tuzla-Pendik metro hattını 86 milyon Avroluk kredi sözleşmesiyle start veriyoruz." dedi.

Kartal-Kaynarca Metro Hattı imar planı değişikliği askıda!

Maltepe ilçesi, Kartal-Kaynarca Metro Hattı'na ait Huzurevi istasyonuna ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı değişikliği bugün askıya çıkarıldı.

Kaynarca-Tuzla Metro Hattı'nın inşaatı başladı!

Geçtiğimiz Mart ayında ihalesi gerçekleştirilen Kaynarca-Tuzla Metro Hattı'nın inşaat çalışmaları başladı.

Kaynarca-Tuzla Metro Hattı imar planı tadilatı askıda!

Kaynarca ( Tavşantepe ) Metro Hattı ve ( Marmaray ) Sabiha Gökçen Metro Bağlantı Hattı'na ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıya çıkarıldı...

Kaynarca-Tuzla Metro Hattı'nın ihalesi yapıldı!

Daha önce ertelenen Kaynarca-Tuzla Metro Hattı'nın ihalesi 3 Mart’ta gerçekleşti. Kaynarca-Tuzla ve Pendik Merkez-Kaynarca Hatları olmak üzere iki ayrı güzergâhtan oluşan hat 12 kilometre uzunluğunda olacak.

Kartal-Kaynarca Metrosu'nun elektrik işlerini Orge Elektrik yapacak!

Orge Elektrik, 4,5 kilometre uzunluğundaki Kartal-Kaynarca Metro güzergahında 3 istasyonda 5 trafo merkezinde 34,5 kilovolt şalt sistemi kurdu.

Kartal-Yakacık-Pendik-Tavşantepe Metro Hattı açılışı yarın!

Kartal-Yakacık-Pendik-Tavşantepe Metro Hattı ile birlikte Pendik'e yapılan yatırım ve hizmetlerin toplu açılış töreni yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla yapılacak.

Kaynarca - Tuzla Metro Hattı'nın ihalesi 20 Ocak'ta!

İBB tarafından inşa edilecek Kaynarca - Tuzla Metro Hattının ihalesi ise 20 Ocak’ta yapılacak. Toplam uzunluğu 12 kilometre olarak planlanan hatta 8 durak olacak.

Kartal-Kaynarca metro hattı ne zaman açılıyor Haberi

Kartal-Kaynarca metro hattı ne zaman açılıyor

2012’de hizmete giren Kadıköy-Kartal hattının devamı olan Kartal-Kaynarca metro tünelinin kazı çalışmalarında sona yaklaşıldı. Metro inşaatında incelemelerde bulunan Kadir Topbaş, “105,6 milyon dolara mal olan yeni metro hattıyla birlikte Hacıosman’dan Tuzla’ya kesintisiz ulaşım sağlanacak” dedi.


Anadolu yakasının ilk metrosu olan Kadıköy-Kartal hattı Kaynarca'ya uzandı. Başkan Kadir Topbaş 38 metre derinliğindeki metro tüneline inip incelemelerde bulunurken basın mensuplarına bilgi verdi.


68, MİLYAR LİRA YATIRIM YAPTIK

İstanbul'a her alanda 68,5 milyar lira yatırım yaptıklarını belirten Topbaş, “2019 yılında 400 kilometrelik raylı sisteme ulaşmayı hedefliyoruz. İstanbul'a kaliteli ve konforlu ulaşım sistemini halkımızla buluşturuyoruz. Gelecek planlarımızda her mahalleye yarım saat yürüme mesafesinde metro durağı yapmak yer alıyor. Buradaki Kaynarca durağı son hat değil. Bu hat Tuzla'ya kadar ulaşacak. Yıl sonunda bu metro istasyonuna vagonları indirip test...