17 / 05 / 2024

Kartal-Kaynarca metro tüneli

Kartal-Kaynarca metro tüneli

2012’de hizmete giren Kadıköy-Kartal hattının devamı olan Kartal-Kaynarca metro tünelinin kazı çalışmalarında sona yaklaşıldı. İBB Başkanı Kadir Topbaş, metro inşaatında incelemelerde bulundu..

Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Tünelleri tamamlandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gayrettepe-Kağıthane- İstanbul Havalimanı Metro Projesi Tüneli ilk ışık törenine katılıyor. Erdoğan, metro projesi ile "İstanbul'un dünya şehri özelliğini biraz daha güçlendiriyoruz" dedi...

Özbekistan'da metro tüneli inşaatındaki göçükte ölü sayısı 6'ya çıktı!

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te dün metro tüneli inşaatında göçük meydana gelmişti. Olay sonucuna ölü sayısı 6'ya çıktı.

Özbekistan'da metro tüneli inşaatında göçük!

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te metro tüneli inşaatında göçük meydana geldi. Göçük altında bazı işçilerin toprak altında kaldığı düşünülüyor.

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin ihale çağrısı Aralık'ta yapılacak!

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi’nin ihale çağrısına Aralık ayında çıkılacak. Dev proje ile 10 istasyonda 9 farklı raylı sistem ekspres metro ile birbirine bağlanacak

Metro tünelleri nasıl yapılıyor?

Her gün kullandığımız metroların dev tünelleri nasıl yapılıyor? İşte 45 karede metro tüneli yapım aşaması...

Kartal-Kaynarca Metro Hattı imar planı değişikliği askıda!

Maltepe ilçesi, Kartal-Kaynarca Metro Hattı'na ait Huzurevi istasyonuna ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı değişikliği bugün askıya çıkarıldı.

Kartal-Kaynarca Metrosu'nun elektrik işlerini Orge Elektrik yapacak!

Orge Elektrik, 4,5 kilometre uzunluğundaki Kartal-Kaynarca Metro güzergahında 3 istasyonda 5 trafo merkezinde 34,5 kilovolt şalt sistemi kurdu.

Altayçeşme Yaya Bağlantı Tüneli açıldı!

Kadıköy Kartal Metrosu Maltepe İstasyonu'nu Altayçeşme ve Girne Mahallelerine bağlayan Altayçeşme Yaya Bağlantı Tüneli açıldı.

Orge Elektrik, Kabataş-Mahmutbey metro hattına talip!

Orge, Kabataş-Mahmutbey metro hattına talip Geçtiğimiz hafta hizmete giren Kartal-Kaynarca metro hattını elektrik işlerini “anahtar teslim” yapan Türk firması Orge Elektrik, Kabataş-Mahmutbey ve Kaynarca-Kurtköy hatlarına da talip oldu.

Orge Elektrik Kartal-Kaynarca metrosuna hayat verdi!

İstanbul'da Kadıköy-Kartal metro hattının 3 yeni metro isyasyonunu içeren, Kartal Kaynarca hattı,10 Ekim sabahı İstanbullulara hizmet vermeye başlıyor.

Kartal-Kaynarca metro hattı açılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yürütülen çalışmaların ardından Kartal-Yakacık-Pendik-Tavşantepe (Kaynarca) metro hattı açılışa hazırlanıyor. Eylül ayı sonunda yapılacak açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılması bekleniyor.

Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli Tüp Geçit ihalesi yarın!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın “ustalık eserim” diye nitelendirdiği Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli Tüp Geçit Projesi yarın ihaleye çıkıyor. 6 metro hattının ihaleleri de 2 ay içinde yapılacak.

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli gayrimenkul fiyatlarını artırcak!

İstanbul trafiğini rahatlatması beklenen Üçüncü Boğaz Köprüsü ile Avrasya Tüneli'nin inşası tüm hızıyla sürerken, önümüzdeki yıl bu iki projeye muhtemelen 3 Katlı İstanbul Metro ve Karayolu Boğaz Geçişi Projesi ilave olacak.

Kartal-Kaynarca metro tüneli Haberi

Kartal-Kaynarca metro tüneli

2012’de hizmete giren Kadıköy-Kartal hattının devamı olan Kartal-Kaynarca metro tünelinin kazı çalışmalarında sona yaklaşıldı. Metro inşaatında incelemelerde bulunan Kadir Topbaş, “105,6 milyon dolara mal olan yeni metro hattıyla birlikte Hacıosman’dan Tuzla’ya kesintisiz ulaşım sağlanacak” dedi.


Anadolu yakasının ilk metrosu olan Kadıköy-Kartal hattı Kaynarca'ya uzandı. Başkan Kadir Topbaş 38 metre derinliğindeki metro tüneline inip incelemelerde bulunurken basın mensuplarına bilgi verdi.


68, MİLYAR LİRA YATIRIM YAPTIK

İstanbul'a her alanda 68,5 milyar lira yatırım yaptıklarını belirten Topbaş, “2019 yılında 400 kilometrelik raylı sisteme ulaşmayı hedefliyoruz. İstanbul'a kaliteli ve konforlu ulaşım sistemini halkımızla buluşturuyoruz. Gelecek planlarımızda her mahalleye yarım saat yürüme mesafesinde metro durağı yapmak yer alıyor. Buradaki Kaynarca durağı son hat değil. Bu hat Tuzla'ya kadar ulaşacak. Yıl sonunda bu metro istasyonuna vagonları indirip test...