02 / 05 / 2024

kartal taksim arası

kartal taksim arası

Marmaray’ın açılışı öncesinde Japon Başbakanı Abe ile görüşen Topbaş Marmaray’ın güvenliği ile ilgili olarak “Her türlü ciddiyetle bütün ihtimaller dikkate alındı. Bütün ihtimaller dikkate alınarak hazırlandı, test sürüşleri gayet başarılı" diye konuştu..

Kartal-Pendik arasındaki yol genişletiliyor!

İstanbul Kartal ve Pendik arasındaki mevcut yolu genişletmek için yaklaşık olarak 50 bin metrekarelik ormanlık alanda inşaat yapılacak.

Mirasçılar arasında rızai taksim sözleşmesi!

Bir kimsenin vefatı halinde sahip olduğu mal ve haklar yasal mirasçılarına kalıyor. Kalan miras üzerinde mirasçılar rızai taksim sözleşmesi imzalayabiliyor. Peki, mirasçılar arasında rızai taksim sözleşmesi nasıl yapılır?

1938 yılında Taksim ile Maçka arasında yeni bir cadde açılacak!

1938 yılında Prost, Taksim ile Maçka arasında yeni bir cadde açılmasına karar vermiş. Taksim Bahçesi'nin arkasından başlayacak olan yol, bostanlardan geçerek Vali Konağı Caddesi'ne doğru düz bir hat şeklinde olacakmış.

1936 yılında Yenikapı ile Taksim arasına tramvay hattı kurulacak!

1936 yılında Yenikapı ile Taksim arasına tramvay hattı kurulacakmış. Aynı yıl inşasına başlanacak Gazi Köprüsü'nden geçecek tramvay hattı sırasıyla Meyit Yokuşu'ndan Şişhane'ye, oradan da Taksim'e uzatılacakmış.

Kabataş-Taksim füniküler hattı start alacak!

2002 yılında tarihi Tünel'in bir benzeri Kabataş-Taksim arasında yapılacakmış. İşte, Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın hazırladığı özel haber...

2002 yılında Kabataş-Taksim füniküler hattı start alacakmış!

2002 yılında tarihi Tünel'in bir benzeri Kabataş-Taksim arasında yapılacakmış. Kabataş-Taksim arasını 2 dakikaya indirecek 600 metre uzunluğundaki hat Büyükşehir Belediyesi'ne 30 milyon dolara mal olacakmış.

1990 yılında Tünel-Taksim arasında tramvay çalışacakmış!

1990 yılında Tünel ile Taksim arasında tramvay çalışacakmış. Kadıköy Tramvay Müzesi'ndeki 1950'li yıllarda kullanılan tarihi tramvaylar, 2 milyar liraya onarıldıktan sonra Tünel ile Taksim arasında çalışacakmış.

1986 yılında Taksim-Tarlabaşı arası açılacakmış!

1985 yılında Taksim-Tarlabaşı arasında kalan bölümdeki 300 apartman için istimlak kararı alınmış. İstimlak çalışmalarına 1986 yılında başlanacakmış. İstimlak sonrası yol genişletilecekmiş ve İstiklal Caddesi trafiğe kapatılacakmış.

1984 yılında İstanbul, Anadolu Yakası'nda büyüyecekmiş!

1984 yılında İstanbul, Anadolu Yakası'nda büyüyeecekmiş. Devlete ve holdinglere ait hizmet sektörlerini Avrupa Yakası'ndan Kartal - Bostancı arasına taşıyarak, konut ve ulaşım gibi birçok sorun çözüme kavuşacakmış.

1978 yılında Taksim - Mecidiyeköy arasında özel otobüs yolu yapımına başlanmış!

1978 yılında Taksim'le Mecidiyeköy arasında özel otobüs yolu yapımına başlanmış. 45 - 50 dakikada gidilen Taksim - Mecidiyeköy arası, yol yapıldıktan sonra 12 dakikaya inecekmiş.

Galatasaray - Taksim arasına yeraltı yolu!

İstanbul'un buluşma noktası Taksim ile Galatasaray Lisesi'nin önündeki meydan arasına, İstiklal Caddesi'nin altına yeraltı yolu planlanmış... İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber..

1967 yılında Taksim - Galatasaray arası yeraltı yolu ile birleşecekmiş!

1967 yılında Taksim - Galatasaray arasındaki trafik akımını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir yol açılacakmış. Proje 1968 yılında uygulamaya konulacakmış ve 40 - 50 milyon liraya mal olacakmış.

1939 yılında Şişli ile Taksim arasındaki binalar gri veya bej rengine boyanacakmış!

1939 yılında İstanbul Belediyesi, Taksim ile Şişli arasındaki cadde üzerinde bulunan harap binaların gri veya bej rengine boyanmasına karar vermiş. Bina cephesini boyatmayanlara, belediye tembihlerine riayetsizlikten dolayı ceza verilecekmiş.

kartal taksim arası Haberi

kartal taksim arası


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yarın düzenlenecek Marmaray’ın açılış töreni öncesinde Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile Çırağan Sarayı’nda bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen görüşme öncesinde, Başbakan Shinzo Abe “Yarın Asya ile Avrupa’yı birleştiren Marmaray’ın açılış töreninde bulunmaktan memnuniyet duyarım" şeklinde konuştu. İBB Başkanı Topbaş da Japon Başbakanı “İpekyolu’nun en doğusundan en batısına, kıtaların buluştuğu kente, İstanbul’a hoş geldiniz" diye karşıladı.


BÜTÜN İHTİMALLER DİKKATE ALINARAK HAZIRLANDI


Yaklaşık 30 dakika süren toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Topbaş, Marmaray’da sapma ve test sürüşü sırasında kazalar yaşandığına ilişkin iddialara yanıt verdi. “Marmaray’ın çok ileri bir teknoloji ile inşa edildiğini belirten Topbaş “Dönemin en son projesi olması nedeniyle bütün hassasiyetler üzerine konuldu. Boğazın 60 metre altından geçen 12,5 km’lik bir sistem Japon teknolojisi ile...