29 / 04 / 2024

1978 yılında Taksim - Mecidiyeköy arasında özel otobüs yolu yapımına başlanmış!

1978 yılında Taksim - Mecidiyeköy arasında özel otobüs yolu yapımına başlanmış!

1978 yılında Taksim'le Mecidiyeköy arasında özel otobüs yolu yapımına başlanmış. 45 - 50 dakikada gidilen Taksim - Mecidiyeköy arası, yol yapıldıktan sonra 12 dakikaya inecekmiş.



1978 yılında Taksim - Mecidiyeköy arasında özel otobüs yolu yapımına başlanmış!


Taksim - Mecidiyeköy arasında özel otobüs yolu yapılıyor


  İSTANBUL Belediyesi, Taksim - Mecidiyeköy arasında özel otobüs yolu yapımına başlamıştır. Belediye Başkan Yardımcısı Necdet Özkan, ''Yapım gerçekleştikten sonra, bugün 45 - 50 dakikada gidilen Taksim - Mecidiyeköy arası 12 dakikaya inecek'' demiştir. 

  Başkan Yardımcısı Necdet Özkan, ''Otobüs özel yolun aralık ayında işletmeye gireceğini'' kaydetmiş, şunları söylemiştir: 

  ''Otobüs özel yolu gerçekleştiği zaman Taksim - Mecidiyeköy arasındaki anayol güzergahı üzerinde 7 metre genişliğinde yalnız otobüsler için ayrılmış olan gidiş dönüş yolu sağlanmış olacak, İETT sürücüleri, Taksim - Mecidiyeköy arasında oluşturulacak özel yolda hiçbir engelle karşılaşmayacaklarından şimdi 45 - 50 dakikada aldıkları yolu 12 dakikada alacaklardır. Otobüs özel yolu 7 metre genişliğinde bir yol işgal edeceğinden ana trafik güzergahında yer yer değişiklikler yapılacaktır. Örneğin, Taksim - Harbiye arasında üçer şeritli gidiş dönüş yolu Divan Oteli ile Harbiye arasındaki yaya yolunun 7 - 8 metre daraltılması ile elde edilecektir. Bu çalışmaya başlandı. Bu kesimde tercihli yol gidiş dönüş yolunun ortasında kalmaktadır. Harbiye'den sonra Mecidiyeköy yönüne giden ana trafik yolu Valikonağı Caddesi ile Rumeli Caddesi'nden kaldırılacaktır. 

  Harbiye - Osmanbey arasındaki Taksim yönüne giden ana trafik yolu aynı yerde bırakılacak, bu bölümde 3 şeritten 4 şeride çıkarılacaktır. Şu anda Harbiye - Osmanbey arasındaki (Mecidiyeköy yönüne giden) yol ise otobüs özel yoluna ayrılmış olacaktır. Osmanbey - Şişli arasında da Taksim yönüne giden ana trafik yolu Abide-i Hürriyet Caddesi ile Rumeli Caddesi'ne kaydırılacaktır. Bu kesimde Mecidiyeköy yönüne giden ana trafik yolu da yerini koruyacaktır, halen Taksim yönüne kullanılmakta olan ana trafik yolu da otobüs özel yolu olan olarak kullanılacaktır. Öte yandan Şişli alanından Mecidiyeköy'e dek giden ana trafik yolu bu yönde yerinde kalacaktır. Şu anda Taksim yönüne gitmekte olan Mecidiyeköy - Şişli arasındaki yol da otobüs yolu olarak kullanılacaktır. Mecidiyeköy - Şişli arasındaki Taksim yönündeki 3 şeritli ana trafik yolu -Kuştepe yolu, Kuştepe Kavşağı - Mezarlık Sokağı ile Abidei Hürriyet Caddesi'ne bağlanarak trafik akımı sağlanacaktır.''


Milliyet Gazetesi 12 Eylül 1978



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön