28 / 04 / 2024

1979 yılında Belediye otobüslerinde tek fiyat uygulamasına başlanmış!

1979 yılında Belediye otobüslerinde tek fiyat uygulamasına başlanmış!

1979 yılında İstanbul'da şehiriçi belediye otobüslerinde tek fiyat uygulamasına başlanmış. Vatandaşlar nereye giderlerse gitsinler 5 lira ödeyeceklermiş. Sadece, Boğaziçi Köprüsü'nden geçme durumunda biletler 10 lira olacakmış.



1979 yılında Belediye otobüslerinde tek fiyat uygulamasına başlanmış!


Belediye otobüsleri ile her yer 5 lira oluyor


Bundan böyle en yakın yere de en uzak yere de aynı fiyatla gidilecek


  İSTANBUL Belediye Başkanı Aytekin Kotil şehiriçi otobüslerinde ''tek fiyat'' uygulamasının bugünden itibaren yürürlüğe gireceğini açıklayarak, şunları söyledi:

  ''Bugünden itibaren, otobüs biletlerinde tek fiyat uygulaması başlayacaktır. Vatandaşlarımız nereye giderlerse gitsinler 5 lira ödeyeceklerdir. Sadece, Boğaz Köprüsü'nden geçme durumunda biletler 10 lira olacaktır. Öğrenci indirimi ise yüzde 50 olarak yürürlükte kalacaktır.''

  Kotil, otobüs yolcularına bir kolaylık olmak üzere ''abonman bilet'' satışının yapılacağını da belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

  ''Plantoluklardan, Tünel'in giriş ve çıkış kısmındaki gişelerden abonman bilet alanlar için yüzde 20 indirim yapılacak. Bunun için en az 10 kuponluk bilet almak gerekecektir. 10 bilet ücreti 40 lira olacak ve böylece vatandaşlar abonman almak sureti ile 4 liraya seyahat edebileceklerdir.''

  On beşi yeni, otuz üçü onarılmış olarak 48 otobüsün dün filoya katılması nedeni ile İETT Taşıtlar Dairesi'nde bir basın toplantısı düzenleyen Başkan, 1979 yılı sonuna kadar 595 yeni otobüsün daha sefere gireceğini açıkladı ve şunları söyledi:

  ''İç ve dış piyasadan sağlayacağımız otobüslerle kitle ulaşımını rahatlatacağız ve çileyi durduracağız. Bunun dışında İETT'ye her yıl 200 otobüs gerektiği artık anlaşılmıştır. 

  ''Biletçisiz otobüs'' uygulamasının çok olumlu sonuç verdiğini de belirten Kotil, şöyle dedi: 

  ''Kumbaralar hazır. İstanbulluların, toplum kontrolü ile bu kumbaralara bilet ücretlerini tam olarak atacaklarına inanıyorum. Böylece idaremizde ki 1400 biletçi başka ünitelerimizde çalışmalarını sürdürecek ve geniş bir tasarruf sağlanacaktır.''


Hürriyet Gazetesi 1 Temmuz 1979



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön