03 / 05 / 2024

1979 yılında otogarlar ihtiyaca yetmez olmuş!

1979 yılında otogarlar ihtiyaca yetmez olmuş!

1979 yılında İstanbul'da Topkapı ve Harem'deki otogarlar ihtiyaca cevap veremez olmuş. İstanbul'daki otogarlara günde bin 600 otobüs ve 55 bin geliyormuş ve bir o kadarda gidiyormuş.



1979 yılında otogarlar ihtiyaca yetmez olmuş!


Topkapı ve Harem'deki otogara 1686 otobüs ile yaklaşık 55 bin yolcu geliyor ve bir o kadarda gidiyor


Otogarlar ihtiyaca yetmez oldu


Ağlayanların, sevinç gözyaşı dökenlerin birbirine karıştığı otogarlarda seyyar satıcıların da yeterince denetlenmemesi tam bir karışıklık yaratıyor.


  YILLAR önce yapılan Topkapı ve Harem'deki otogarlar artık ihtiyaca cevap veremez hale geldi. Her gün Topkapı'daki Anadolu ve Trakya otogarlarıyla Harem'deki otogara bin altı yüz otobüs ile yaklaşık 55 gün yolcunun geldiğini ve aynı sayıda yolcunun gittiğini belirten yetkililer, bütün çabalarına rağmen kargaşalığı önleyemiyorlar.

  Taşı toprağı altın olarak nitelendiren İstanbul'a gelenler ile Anadolu ve Trakya'ya giden yüz binin üzerindeki yolcu bir o yana, bir bu yana koşturarak bineceği otobüsü ararken, yolcularını geçirmeye gelenlerin meydana getirdiği kalabalıklar da karışıklıkların büyümesine yol açıyor. Ağlayanların, sevinç gözyaşları dökenlerin birbirine karıştı otogarlarda seyyar satıcılarının da yeterince denetlenmemesi tam bir karışıklık yaratıyor.

  Trakya Otogarı Otobüs-İşletmeleri Derneği Başkanı Nurettin Gündüz, her gün Trakya'ya 800 aracın gittiğini ve aynı sayıda aracın geldiğini belirterek gidiş ve gelişlerde 20 bin civarında yolcunun taşındığını belirtiyor. Anadolu Otogarı Müdürü Sadi Önay ise Anadolu'ya günün değişik saatlerinde dört yüz aracın gittiğini ve aynı sayıda aracın geldiğini belirterek gidiş ve geliş olmak üzere 20 bin yolcunun taşındığı söylüyor.

  Anadolu Yakası'nın tek otogarı olan Harem'de ise Topkapı'ya oranla daha düzenli olduğunu belirten Harem Otogarı Müdürü Ahmet İslamoğlu ise, ''Otogarımızdan Anadolu'ya her gün 500'e yakın otobüs gönderilmekte ve aynı sayıya yakın otobüs gelmektedir. Gidiş ve geliş olmak üzere 20 bin yolcu taşınmaktadır. İşlerin karışmaması ve düzenli bir şekilde yürütülmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz'' diyor.


Hürriyet Gazetesi 4 Ağustos 1979



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön