02 / 05 / 2024

1979 yılında Sahilyolu'ndaki kum depoları bir türlü kaldırılamıyormuş!

1979 yılında Sahilyolu'ndaki kum depoları bir türlü kaldırılamıyormuş!

1979 yılında Sahilyolu'nda çirkin bir görünüm yaratan kum depoları, bir türlü başka yere nakledilemiyormuş. Giderek çoğalan kum depolarının kaldırılacağı vaatleri sık sık tekrarlanmışsa da en ufak bir girişim olmamış.



1979 yılında Sahilyolu ndaki kum depoları bir türlü kaldırılamıyormuş!


CENNET İSTANBUL'UN TURİSTİK SAHİLİ DEMEYE BİN ŞAHİT LAZIM


Kum depoları bir türlü kaldırılamadı


  SAHİLYolu'nun Zeytinburnu kesiminde trafiği etkileyen, sık sık kazalara neden olan ve çirkin bir görünüm yaratan kum depolarının başka bir yere bir yere nakledileceği vaatlerinin üzerinden seneler geçerken, kum depolarının kaldırılması şöyle dursun, yeni kum iskeleleri kurulmaya başlandı.

 Sahil Yolu'nun adeta bir çıbanbaşı haline gelen kum depolarının buradan kaldırılarak başka bir yere kurulacağı vaatleri sık sık tekrarlanırken bu konuda en ufak bir girişim olmadı. 

  Özellikle sabah ve iş çıkışı saatlerinde trafiği geniş ölçüde engelleyen kum kamyonları zaman zaman da trafik kazalarına neden olurken, kum depoları giderek de çoğalmaya başladı. Belediye yetkilileri seneler önce kum depolarının başka bir yere nakledilmesi konusunda çalışmalar yaptıklarını bildirmişlerdir. Başbakan Bülent Ecevit'te İstanbul'a geldiğinde kum depoları önünden geçerken Belediye Başkanı'ndan kum depoları için kısa sürede çözüm bulmasını istedi. Ancak halk kum depolarının kaldırılacağı günü beklerken depo sahipleri de yeni iskeleler kurarak işlerini genişletmeye başladılar. Bu arada giderek genişleyen kum depolarında her gün sayısı biraz daha artan kamyonlar, şehir içinde sabah akşam cirit atarak trafiği daha da içinden çıkılmaz bir şekle sokmaya başladılar. Kum deposu sahipleri hiç bir yetkilinin çalışmalarını yasaklayan bildirimde bulunmadığını söyleyerek, ''Biz ticaret adamıyız. Yaptığımız işin de yasak olduğunu bize kimse bildirmedi. Bu durumda çalışmaya devam edeceğimiz gibi işlerimizi genişletmemize de kimse karşı çıkamaz.'' diyorlar. Halk, içinden çıkılmaz bir hal alan kum depolarıyla ilgili yeni çalışmaları bekleye dursun, yetkililer seneler önce verdikleri zaman zamanda tekrarladıkları vaatleri dışında en ufak bir girişimde bulunmadılar.


Hürriyet Gazetesi 9 Şubat 1979



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön