29 / 04 / 2024

1990 yılında Tünel-Taksim arasında tramvay çalışacakmış!

1990 yılında Tünel-Taksim arasında tramvay çalışacakmış!

1990 yılında Tünel ile Taksim arasında tramvay çalışacakmış. Kadıköy Tramvay Müzesi'ndeki 1950'li yıllarda kullanılan tarihi tramvaylar, 2 milyar liraya onarıldıktan sonra Tünel ile Taksim arasında çalışacakmış.



1990 yılında Tünel-Taksim arasında tramvay çalışacakmış!


Tramvaylar hazırlanıyor


İstanbul'un 1950'li yıllarda simgesi haline gelen tramvaylar, Tünel-Taksim arasında çalıştırılmak üzere, 2 milyar harcanarak kullanılır hale getirildi.


  Haluk GİRTİ


   İstanbul'da 1950'li yıllarda kullanılan tramvaylar önümüzdeki aylarda Beyoğlu'nda tekrar hizmete girecek. 

   Kadıköy Tramvay Müzesi'nden alınan tramvaylar bu amaçla İkitelli İETT Bakım Onarım Merkezi'nde onarıma alındı. 

   İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından onarımı gerçekleştirilen, 40 yıllık tramvaylar, yeniden kullanıma hazır hale getiriliyor.

   Motorları elden geçirilen, boyanan ve eski haline uygun olarak yenilenen İstanbul'un bu emektar taşıtları, artık Beyoğlu'nda sefere konulacağı günü bekliyor.

   80 kişilik olan tarihi tramvaylar için yaklaşık 2 milyar lira harcandı.

   Beyoğlu'nda halen döşenmekte olan raylar ise Lüksemburg'dan getirildi. Her şeyin aslına uygun olarak gerçekleştirildiğini belirten yetkililer, ''Bu tramvayları dışarıdan getirtmeye kalksaydık, bize yaklaşık 20 milyara mal olurdu. Almanya'dan getirttiğimiz bilirkişi heyeti, bu tarihi tramvaylara 20 milyar lira değer biçtiler'' dediler.

   Tramvayları kullanacak olan vatmanların giysilerinin aynı eskiden giydikleri kıyafetler olacağını ifade eden belediye yetkilileri, ''Tramvayların hızı saatte 20 kilometre olacak. Tünel'den Taksim'e kadar olan 1870 metrelik mesafeyi 6-8 dakika arasında katedecekler'' şeklinde konuştu.


(1990 yılında Reşat Altın 253.455 liraya satılıyormuş.)


Sabah Gazetesi 5 Eylül 1990



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön