27 / 04 / 2024

kartalın kentsel dönüşümü

kartalın kentsel dönüşümü

Zaha Hadid'in projesi ile gündeme oturan Kartal'da proje dışında da yoğun hareket var. Kartal Belediyesi eskiyi yıkıp, daha büyük metrekareye yapı yapana ek 0.75 emsal veriyor.

Kartal Orhantepe Kentsel Dönüşüm Projesi'nde temel atıldı!

Kartal Orhantepe Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli atıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, temel atma töreninde dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Kartal'da kentsel dönüşüm çalışmaları ne durumda?

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka bugünkü köşe yazısında Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ile kentsel dönüşüm çalışmalarını konuştu. 

Trabzon Ortahisar kentsel dönüşüm ihalesi yarın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Trabzon Ortahisar kentsel döbüşüm projesinin ihalesini yarın saat 14:30'da gerçekleştirecek.

Kartal Esentepe kentsel dönüşüm projesi için müjde geldi!

İstanbul'un Kartal ilçesinde 301 dairelik kentsel dönüşüm projesi 6 yıldır yarım kalmıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un devreye girmesiyle sorun çözüldü. 

Etkili kentsel dönüşüm için ortak bir model oluşturulmalı!

Kentsel dönüşüm projelerinde maliyetler yükseldi. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, konuyla ilgili çözüm önerilerini sıraladı. Göksel, bütün kamu kurumlarının buluşarak ortak bir model hayata geçirmesi gerektiğine dikkat çekti. 

Kartal'da kentsel dönüşüm ile 4 bin 60 yapı yıkıldı!

İstanbul Kartal Belediyesi, ilçe genelinde devam ettiği kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde 4 bin 60 yapının yıkımını gerçekleştirdi.

Volars Mühendislik Ve Kentsel Dönüşüm Limited Şirketi kuruldu!

Volars Mühendislik Ve Kentsel Dönüşüm Limited Şirketi bugün Kartal'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Volkan Arslan tarafından kuruldu.

Hırsızlar Kartal'da kentsel dönüşüm alanlarını hedef aldı!

Kartal'da kentsel dönüşüm alanlarında bulunan binalarda hırsızlık yaptığı ortaya çıkan 4 şüpheli gözaltına alındı.

Kartal'daki dönüşüm konutları yıl sonuna kadar teslim edilecek!

Kadıköy Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm alanında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kartal'daki dönüşüm kapsamında da yıl sonuna kadar hak sahibi vatandaşlara konutlarını teslim edeceklerini söyledi.

Kentsel dönüşüm çalışmaları hızlanacak!

İstanbul Kartal’da çöken binanın ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın başlattığı kentsel dönüşüm süreci hız kazanacak.

Kentsel dönüşüm çok önemli!

"Kartal'da yaşadıklarımızı biliyorsunuz." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, onun için kentsel değişim, dönüşümün çok önemli olduğunu söylediklerinin altını çizdi.

Kentsel dönüşüm en riskliden başlayacak!

İstanbul Kartal'da 21 kişinin hayatını kaybettiği, 14 kişinin de yaralandığı Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesinin ardından İstanbul'daki riskli binalar için harekete geçirildi. Bu kapsamda kentsel dönüşüm en riskliden başlayacak....

Ömer Çelik'ten kentsel dönüşüm vurgusu!

Kartal'da bina çökmesi sonucu hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet dileyen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, kentsel dönüşüm vurgusu yaptı.

kartalın kentsel dönüşümü Haberi

kartalın kentsel dönüşümü
Dünyaca ünlü altı mimar arasından yapılan seçimle İstanbul Kartal'ın dönüşüm projesini Irak asıllı İngiliz Zaha Hadid üstlendi. Bu proje ile birlikte sadece Türkiye değil, dünya da Kartal'ın adını duymuş oldu. Proje için Kartal Belediyesi henüz 1/1000 ve 1/5000'lik planları çıkarmış değil, ancak amaç yıl sonuna kadar bu planları yetiştirmek. Kartal yüzünü yenilemeye hazırlanırken, geleceğe yatırım yapanların sayısı da giderek artıyor. Bu arada tabi Kartal Belediyesi'nin yeni yapılaşmayı özendirmek için verdiği 'bonus emsali' de unutmamak lazım. Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar, "Kartal'ın zemini depreme karşı aslında dayanıklı, Ama zayıf yapılar var. İnsanlar bira araya gelsin ve evler yenilensin diye ek emsal belirledik. Örneğin bir kişi 500 metrekareye bina yaparken emsal 1.5 ise, bu alan 5 bin...