14 / 05 / 2024

Kartalın tarihi

Kartalın tarihi

Reşat Altın'ın 894 liraya satıldığı 1974 yılında, Kartal'da asfalt üzerinde toplam 19 bin 500 metrekare arazi, metrekaresi 150 liradan, 2 milyon 925 bin liraya satılacakmış.

1950 yılında Kartal'da bahçeli bir köşk satılacakmış!

1950 yılında Kartal'ın köyü olan Soğanlık'da 4 bin metrekare bahçe içinde akar suyu olan, 570 kütük çavuş üzümü, 100 kadar meyve ağaçları içinde 9 odalı bir köşk satılacakmış.

Londra'nın tarihi pazarı Camden Market satışa çıkarıldı!

İsrailli milyarder Teddy Sagi, sahibi olduğu Londra'nın tarihi, Camden Pazarı'nı satılışa çıkardı. Pazarın 1.5 milyar sterlin civarında satılması bekleniyor.

Manisa Kula'nın tarihi evleri yıkılma tehlikesi altında!

Manisa'nın Kula ilçesinde bulunan tarihi Osmanlı ve Rum evleri yıkılma tehlikesi altıda.

İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyesi binaları tarihi çarşıya taşınsın önerisi!

EİB Koordinatör Başkanı Eskinazi, 30 Ekim'deki depremde hasar gören ve tahliye edilen İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyesi hizmet binalarının tarihi Kemeraltı Çarşısı’na taşınması yönünde öneride bulundu.  

Metruk bina yıkımında rekoru Kartal’ın!

Kartal'da hem vatandaşlar hem de çevre için tehlike meydana getiren metruk yapılar ile ilgili sürekli bir çalışma modeli geliştiren Kartal Belediyesi 1 sene içerisinde hatırı sayılır sayıda metruk binanın yıkımını yaptı.

Altın tarihi zirvesinde! Nereye kadar yükselir?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Altın tarihi zirvesinde! Nereye kadar yükselir?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 7 maddelik analizi...

Hatay'daki tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

Hoşgörü şehri Hatay'ın tarihi, günlük yaşamı ve kültürü, 2014 yılına kadar 66 sene boyunca Antakya Arkeoloji Müzesi olarak hizmet veren tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

Ayasofya'da temel ilke binanın tarihi dokusuna ve mimarisine zarar verilmemesi!

24 Temmuz'da ibadete açılacak Ayasofya Camisi'yle ilgili konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Ayasofya'da temel ilke binanın tarihi dokusuna ve mimarisine zarar verilmemesi" dedi.

İş Bankası'nın tarihi binası resim müzesi olacak!

Türkiye İş Bankası'nın resim koleksiyonuna ev sahipliği yapmak için tahsis edilen Beyoğlu'ndaki tarihi binanın restorasyonu için hazırlıklar tamamlandı.

Kartal'daki tarihi Şifa Hamamı kurtarılmayı bekliyor!

Kartal’da Ahmediye Camii ve Külliyesi içinde inşa ettirilen 200 yıllık tarihi Şifa Hamamı kurtarılmayı bekliyor.

Hatay’da tarihi dokular eski görünümüne kavuşuyor!

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hatay’ın tarihi dokusunu bozmadan devam ettiği restorasyon çalışmalarıyla tarihi değerler ortaya çıkardı.

Hatay'ın tarihi taş evleri zamana direniyor!

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Antakya'da tarihi ev ve sokaklar yıllara meydan okuyor. Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör: "Bu evler turizme hizmet ederken bir de yöre halkının kültürünü de en güzel şekilde yansıtıyor" dedi.

Bumerang Kartal’ın dış cephesi enerji tasarrufu sağlıyor!

Anadolu Yakası’nın yükselen değeri Kartal'ın merkezi lokasyonunda yer alan Bumerang Kartal projesinde dış cephe yapımına başlandı. Projenin dış cephesi enerji tasarrufu sağlıyor. 

Boğaz'ın tarihi eser yalıları satışta!

Dünyanın hayran olduğu Boğaz’daki satılık yalıların fiyatları sizler için araştırıldı. Yalıların satış değeri; tarihi eser statüsü, rıhtımı ve bahçe büyüklüklerine göre değişiyor.

Kartalın tarihi Haberi

Kartalın tarihi

                 ACELE SATILIK ARAZİ


Kartal'da asfalt üstünde 13.000 m2'lik ve 6.500 m2'lik, 2 ayrı parsel m2'si 150 TL fiyatla ve bedellerinin 2/3'si peşin 1/3'i bir yıl vadeli olmak şartıyla sahibiden acele satılıktır. Aracılarla temas edilmeyecektir. İlgililerin bizzat 534537 nolu telefona en geç 27 Kasım 1974 Çarşamba günü akşamına kadar başvurmaları rica edilir.


(1974 yılında Reşat Altın 894 liraya satılıyormuş.)


Hürriyet Gazetesi 25 Kasım 1974



Abdullah Kutalmış...