16 / 05 / 2024

Kartepe teleferik açılışı

Kartepe teleferik açılışı

Kartepe’nin 50 yıllık hayalini gerçeğe dönüştürecek 4 bin 960 metrelik teleferik projesinde ihale süreci tamamlandı.

Kartepe'deki Sağlık Kent projesi iptal edildi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, pandemi döneminde Kartepe'de sağlıkçılar için inşa etmeyi taahhüt ettiği 502 konutluk sağlık kent projesinin ihalesini iptal etti.

Kartepe Teleferik Hattı 2023'te tamamlanacak!

Kocaeli'de büyük sevinç yaratan Kartepe Teleferik Hattı Projesi'nin, 2023 yılında tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

Kartepe teleferik hattı 2 yılda tamamlanacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Sanayi İşbirliği Programı (SİP) kapsamında ihale edilecek Kartepe Teleferik Hattı Projesi'nin 2023 yılında tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

Kocaeli Arsalanbey'de yeni imar yolları açılıyor!

Kartepe Belediyesi kentte yenileme çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Kocaeli Arsalanbey'de yeni imar yolları açılıyor.

Fikri Işık, Kocaeli Kartepe'deki restoranın açılışını yaptı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli'de Kartepe ilçesindeki restoranın açılışını gerçekleştirdi. Restoran, duanın ardından kurdele kesilerek açıldı.

Teleferik AŞ'nin Uludağ tesis projesi 2016'da!

Bursa’da kurduğu 9 km’lik hat ile diğer kentlere model olan Teleferik AŞ, Alanya’da yeni bir teleferik projesine başlıyor. Firma, Uzungöl, Efes-Meryemana, Sürmene ve İstanbul PierreLoti’deki teleferik projelerine de talip oldu.

Bursa teleferik açılışı yılbaşında yapılacak!

Bursa’da toplam 9 kilometrelik uzunluğa sahip olacak teleferik hattı, yılbaşından itibaren hizmete açılacak. Başkan Altepe, teleferiğin 2. etabıyla da hem Bursa’nın ve esnafın kazanacağını hem de kent turizminin gelişeceğini sözlerine ekledi.

Kocaeli Sarımeşe'de yeni imar yolları açılıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yatırımlarına devam ediyor. Kartepe genelinde uygulama imar planlarının tamamlanması yönünde çalışmalar hız kazanırken tamamlanan bölgelerde ise planlar çerçevesinde yeni imar yollan da açılıyor.

Bursa Uludağ teleferik hattının resmi açılışı gerçekleşti!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Uludağ’a ulaşımı daha çağdaş ve konforlu hale getirmek amacıyla Yap-İşlet-Devret modeliyle projelendirilen yeni teleferiğin resmi açılışı, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da katıldığı törenle yapıldı.

Balçova Teleferik Tesisleri'nin açılışı ertelendi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, metroda olduğu gibi Balçova Teleferik Tesisleri'ni de bir türlü bitiremiyor. Belediyenin 7 yıl önce yenilemek için kapattığı tesislerin açılışı bir kez daha ertelendi

Alman Sanatçılar Akademisi 30 Ekim'de açılıyor

Almanya Dışişleri Bakanlığı"nda görevli  Devlet Bakanı Cornelia Pieper, İstanbul"da inşaatı süren Alman Sanatçılar  Akademisi"nin açılışının 30 Ekim 2011 tarihinde yapılacağını söyledi

KTO Karatay Üniversitesi 7 Ocak 'ta açılıyor

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Hüseyin  Üzülmez, KTO Karatay Üniversitesi"nin açılışını TBMM Başkanı Mehmet Ali şžahin"in yapacağını bildirdi  

Türk Telekom Arena'nın açılışını De Boer yapacak!

Cim-Bom"un Seyrantepe'deki yeni stadı Türk Telekom Arena"nın 15 Ocak"taki açılışında karşılaşacağı Ajax"ın hocası Frank De Boer tarihe geçmek istiyor

Kartepe teleferik açılışı Haberi

Kartepe teleferik açılışı

Kartepe Belediyesi’nin en önemli vizyon projelerinden olan teleferik projesi için yapılan ihaleye iki firma katıldı. Teleferik Projesi’nin ihalesi belediye toplantı salonunda gerçekleştiriledi. Hikmetiye-Derbent Kuzu Yayla Mesire Alanı arasında yapılacak toplam 4 bin 960 metrelik hat için 2 firma teklif verdi. Komisyon Başkanlığını Belediye Başkan yardımcısı Mehmet Filiz’in yaptığı yaklaşık 71 Milyon TL’ye mal olması beklenen projenin ihalesinde teklifler alındı. İhaleye en yüksek teklif veren firma, yıllık kira dışında tesisin tüm işletme cirosundan yüzde 17.2 pay vermeyi taahhüt etti.


Kartepe Teleferik ihalesine katılan firmalardan biri yıllık 350 bin TL tesis kirasına ilave olarak işletilecek tesis toplam gelirinden yüzde 10.51 oranında pay vermeyi teklif ederken, diğer firma ise 350 bin TL kira bedeli dışında işletilecek tesisten toplam elde edilen gelirden yüzde 17.2...